Flunssa-kausi... Ja vinkit siitä selviämiseen.

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Vargynja, 7 marras 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Flunssakausi jyllää taas pahimmillaan ja ainakin täällä on koko perhe enemmän tai vähemmän kipeä. Lapsella onneksi tällä viikolla vain yskää niin on voinut olla päiväkodissa. Pitänee koputtaa puuta. Onko kohtalotovereita?

  Jakakaas myös kotikonstivinkit flunssien välttelemiseen ja niistä toipumiseen. Tosin välttely taitaa olla mahdotonta kun lapsi käy päiväkodissa. Ei siinä mikään määrä käsipesuja pelasta.
 2. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä itseasiassa käsienpesu pelastaa! Aina, kun tullaan kotiin mistä vain, pestään kädet huolellisesti saippualla. Samoin kaikki kylään tulevat passitetaan ensimmäisenä käsipesulle. Käsipyyhkeitä vaihdan vähintään 2-3 päivän välein. Tarvittaessa pestään tartuntapintoja, oven kahvoja, hanoja jne tiheämmin. Jos reumaa sairastavalle lapselle on tulossa osastokäynti tai nukutus ja on yhtään räkäinen tai muuten kipeän oloinen, olen antanut sinkkiä lisänä. Hänellä lääkitys alentaa vastustuskykyä oleellisesti. Syödään kasviksia ja muutenkin hyvää monipuolista ruokaa, jolla uskon olevan myös vaikutusta.

  Meillä ei mitenkään siivousintoilla, enkä käytä desinfioivia pesuaineita muuten kuin wc:iden pesuun. Taloudessa on lemmikkejä ja lapset saavat nuolla kengänpohjia. Räkätauteja on jokunen vuodessa, kuumeinfektioita 2-3 kertaa, vatsataudissa on oltu kerran lasten aikana. Minusta meillä ei sairasteta mitenkään ylenpalttisesti siihen nähden, että lapset ovat päiväkodissa, kerhoillaan ja käydään paljon eri paikoissa ja sairaalakäyntejä on 10-20 kertaa vuodessa. Sieltä helposti saa kuitenkin aina ei niin kivoja tuliaisia kotiin.. :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Me ollaan sairastettu tosi vähän viime kuukausina. Nyt eskarilaisella on vähän nuhaa ja köhää, muilla ei sitäkään. En kyllä osaa antaa neuvoja kun itsekin ihmettelen, miten terveinä ollaan pysytty. (Ja nyt kun sanon tämän, huomenna varmaan nousee kuume kaikilla. :rolleyes:)

Jaa tämä sivu