Ehkäisykapselin/hormonaalisen ehkäisyn jälkeen raskautuminen?

Keskustelun 'Vauvakuumetta' aloitti Opiaattina, 3 elo 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Opiaattina Aloittelija

  Moikka!

  Kuinka nopeasti olette raskautuneet ehkäisykapselin poisoton jälkeen? Entä minkälaiset kuukautiset teillä oli ehkäisykapselia käyttäessänne?
 2. BellaMama Tuttu foorumilla

  Itse poistin reipas kuukausi sitten hormonikierukan, yhdet kuukautiset olleet sen jälkeen normaalina aikana, nyt jännätään miten tässä kierrossa käy.
  Kierukan kanssa oli säännölliset kuukautiset, yhdet jäi tulematta ennen poistoa.
 3. Opiaattina Aloittelija

  Hui, jännittävää! Niin paljon olen lukenut niistä, jotka jääneet heti raskaaksi, mutta sitten myös niistä, jotka odottelevat monta vuotta, eikä yhtään voi tietää mihin väliin sitä itse putoaa..
 4. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Mulla ei ole ollut kapselia, mutta e-pillerit oli käytössä ennen kahta ensimmäistä lasta. Esikoisesta tulin raskaaksi neljännestä kierrosta ehkäisyn lopettamisen jälkeen ja keskimmäisen odotus alkoi muistaakseni seitsemän kuukautta pillereiden lopettamisesta.
 5. Nispunen Aloittelija

  Moi! Mulla meni kuukautiskierrot ihan uusiksi kapselin laittamisen jälkeen. Ja se oli myös syy miksi myöhemmin poistatin sen (toki vauvakuumettakin silloin pukkasi). Saattoi olla "menkat" parin viikon välein ja siihen meni kyllä hermot :meh:. Ja tuntui että jatkuvasti oli jotakin kuukautisoiretta:shifty:. Se oli elokuun alkua kun otin kapselin aikanaan pois, ja muistaakseni neljännestä kierrosta tärppäsi meidän toinen lapsemme :angelic:
 6. Opiaattina Aloittelija

  Oho, rajut oireet! Mulla ei tullut mitään ongelmaa ja ekoiksi pariksi vuodeksi kuukautiset katosivat käytännössä kokonaan.. Nyt on ollut normaalisti kerran kuussa. Toivotaan, että meilläkin oltaisiin noin nopsia :)
 7. sisita Peruskäyttäjä

  Minullakaan ei ole ehkäisykapselista kokemusta, mutta esikoista yritettiin e-pillereiden jälkeen 13kk.

  Kolmatta taas ei ehditty edes yrittää vaan raskauduin toisesta kierrosta pillereiden pois jättämisestä.

  Välissä minulla oli kierukka 4,5 vuotta ja halusin sen pois kun tuntui ikävältä liikkuessa, joten vaihdoin e-pillereihin.
  Ehdin pillereitä syödä 3kk, kun päätettiin antaa vauvan tulla jos on tullakseen. Ja toisesta kunnollisesta kierrosta siis tärppäsi.

  Ensimmäinen kierto oli kestoltaan vain 17 päivää, josta 11 päivää oli kuukautiset, välissä 6 vuodotonta päivää. Jollain lailla oli siis pakka sekaisin 5 vuoden hormonaalisen ehkäisyn jäljiltä. Toinen kierto kesti 29 päivää ja siitä kolmannesta tein testin kp26.
 8. Enkkumama Ihastunut foorumiin Toukomammat 2017

  Mulla oli ennen esikoista kapseli ja pari päivää poiston jälkeen tuli kuukautiset joten alko nopeasti palautuun. Oli lyhyet kierrot ja positiivisen testin tein 1.9. Kapseli poistettiin kesäkuun puolivälissä. 2,5kk meni siis positiiviseen testiin.

  Nyt on myös kapseli toista kertaa mutta poisto edes kun toista kuumeillaan. Ajankohta vaan ei vielä päätettynä. Nyt oli vuotoa just joka toinen viikko. Siis viikko vuotoa viikko ilman ja taas viikko vuotoa.. Vuoden nyt ollu tää toka kapseli. Onhan se ärsyttävää mutta helpoin ratkaisu.
 9. HeLsuu Uusi käyttäjä

  Itsel oli mirena 2 vuotta. Poistettiin elokuussa, kahdet menkat välissä ja nyt ootellaan että voin tehdä testin ensi viikolla
  Last edited: 16 marras 2018

Jaa tämä sivu