Avuttomien ensiodottajien tyhmien kysymysten palsta

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Rouva L., 1 kesä 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Musurullu Tuttu foorumilla Maalismammat 2018 Elomammat 2017

  Mulla oli ensimmäisessä neuvolassa myös pissanäytteen kontrooli niin ei ehkä kannata just ennen sitä käydä vessassa varmuuden vuoks :D mutta se vähän vaihtelee paikkakunnittain että otetaanko jo ensimmäisellä kerralla :)
 2. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  1. Meillä taisi olla öö 50-62. Ellei ollut 68 asti, hamstrattiin niitä vähän kirppareilta valmiiksi, vaikka ei tietenkään ihan pienelle menneet. Se kyllä helpotti kun ei ihan heti tarvinnut mennä hankkimaan uusia! Toiset sanoo ettei kannata hankkia koon 50 vaatteita, mutta kyllä ne meillä meni alkuun vaikka oli ainakin 50 cm pitkä poika (ei saatu kunnolla mitattua kun oli niin kippurassa).
  2. Sanon samaa kuin muut, ymmärrän että huolestuttaa, mutta oireettomuus ei tarkoita automaattisesti keskenmenoa. :) Toiset raskaudet vain on oireettomampia ja oireet voi tulla vähän myöhemminkin.
  3. Muiden vastauksiin lisään että punnittiin ja sit annettiin joku mielenterveyskyselylappu ja juotko/poltatko/käytätkö huumeita/syötkö/nukutko kyselykaavake että täytä nämä kanssa ensi kerraksi. Ja virtsanäyte otettiin että ei tosiaan kannata käydä just ennen sinne menoa vessassa. Ainakaan meidän neuvolassa ei edes ole ultraa ja sydänääniä ei haluta siellä vielä kuunnella, kun ei välttämättä kuulu vaikka ois kaikki hyvin. Ei haluta säikäyttää suotta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Meinasi unohtua tähän vastaaminen, kun vastasin ensin muihin kysymyksiin. Syke voi näkyä tai olla näkymättä, riippuu vähän varmaan asiasta jos toisestakin. Mutta joka tapauksessa noilla viikoilla näkyy jo jotain. En ihan muista että mitä silloin näkyy, mutta ainakin näkee että siellä ollaan ja oikeassa paikassa. :)
 4. sailamaria Addikti Helmikuunmammat 2016

  1. Me ostettiin kokoon 68 saakka vaatteita valmiiksi. Kokoa 50 oli muutama body ja housut. Aika nopeasti siirryttiin kokoon 56.
  3. Ekassa neuvolassa lähinnä keskusteltiin ja kerrottiin tulevista jutuista, esim. nt-ultra. Meidän neuvolassa ei ultrata mutta sydänäänet kuunneltiin ennen nt-ultraa, mulla oli silloin 10+5. Kuului äänet vaikkakin vaan hetken :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. tinkanen Tuttu foorumilla Heinämammat 2018

  Influenssarokotus alkuraskaudessa? Puolesta vai vastaan?
 6. Hena82 Naimisissa foorumin kanssa Maalismammat 2018

  Käsittääkseni sillä ei ole väliä missä vaiheessa raskautta sen ottaa sitä suositellaan raskaana oleville joka tapauksessa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 7. Chandelier Peruskäyttäjä Huhtimammat 2018

  Ikinä en ole influenssarokotusta ottanut. Enkä ota.
  Tai katsotaan sitten kun on lapsi talossa...
 8. JenniK Tuttu foorumilla Lokamammat 2018

  Mietin vaunuasioita. Meillä ei ole autoa, mutta matkaamme paljon bussilla ja toisten kyydissä silloin tällöin. Olisipa näppärää, jos löytyisi sellaiset rattaat, joista kopan saisi irti, eli toimisi samalla kantokoppana, ja sen saisi turvavyökiinnityksellä autoon... Haluaisin myös ketterät vaunut, joissa pyörät pyörisivät eivätkä olisi sellaiset jäykät. Tuleeko mieleen hyvää suositusta vai onko nuo tuollaiset niin yleisiä että löytyy mistä vain?
 9. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Ainoa tuollainen taitaa olla britaxin baby safe sleeper, mutta sitä ei taideta enää valmistaa ja myydä. Sitten on tietysti noita turvakaukaloita, mitkä saa makuuasentoon auton ulkopuolella. Periaatteessa ajavat kai vaunukopan tehtävän, mutta itse en kyllä pitäisi riittävänä vauvan jokapäiväiseen nukuttamiseen. Miksi et ostaisi kunnon vaunukoppaa ja lisäksi turvakaukaloa?

  Jos tarkoitat pyörivillä pyörillä kääntyviä etupyöriä niin melkeinpä merkillä kuin merkillä on joku malli sellainen. Kannattaa käydä liikkeessä koeajamassa vaunuja ja miettiä, mitä ominaisuuksia kaipaa eniten. Kaikista rattaista saa vaunukopan irti.
 10. JenniK Tuttu foorumilla Lokamammat 2018

  Siis juuri sitä ajattelin, että kun lähdetään tuonne muutaman sadan kilsan päähän bussilla/junalla ja sen jälkeen tiedossa henkilöautoilua, niin ei viitsisi viikonloppureissulle kantaa erikseen turvakaukaloa vaan mieluummin käyttäisi sen ajan vaunuissa turvakaukaloa ja jättäisi suosiolla vaunukopan kotiin. Eri asia sitten kun on normimenoissa täällä kotosalla. En kyllä ole millään tavoin asiantuntija noissa asioissa, en ehkä hahmota asiaa vielä ihan täysin.
 11. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Tuohon tarkoitukseen ostaisin matkarattaat, joihin kaukalon saa travelsysteminä kiinni ja joissa selkänojan saa täysin tai ainakin lähes vaakatasoon. Tällöin kaukalon kanssa kulkeminen olisi mahdollisimman helppoa ja kun kaukaloa ei tarvita esim kohteessa ollessa, saisi vauva nukkua ja kulkea rattaissa makuuasennossa. Rattaat menisivät pitkällä käyttöiällä, eikä tuo vaunujen tarve ole kuitenkaan kuin muutaman kuukauden yleensä. :)
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 12. Aiarana Tuttu foorumilla

  Joihinkin vaunuihin mahtuu auton turvakaukalo sisälle ja aika useisiin yhdistelmärattaisiin saa adapterilla turvakaukalon kiinni. Näin pääasiassa voit käyttää vaunukoppaa ja myöhemmin ratasistuinta, joissa lapsella on parempi ergonomia, mutta tarvittaessa saa turvakaukalon kiinni.

  Jos kävelet paljon, niin matkarattaat menevät nopeammin rikki kuin tukevammat rattaat, eivät ole yleensä yhtä kestäviä.

  Meillä on abc design cobra ollut vauvasta lähtien käytössä ja olen tykännyt niistä, olivat halvat ja ovat kevyet, kolmipyöräiset niin kääntyvät erittäin helposti myös pienessä tilassa ja runkoon saa kiinni turvaistuimen, vaunukopan (jota voi kantaa kun vauva on sisällä) ja ratasistuimen. Ne menevät yhdellä kädellä kasaan ja mahtuvat pienenkin auton kyytiin. Ainut miinus on jousituksen puute. Tästä mallista on nyt myynnissä päivitetty versio ilmeisesti hieman eri nimellä. Tätä tai hyvin vastaavaa suosittelen asfaltoiduille teille, maantiellä noilla ei kulje, vaan pitää olla kunnon jousitus.

  Reissuamista varten abc design cobra tapaiset rattaat ovat loistavat, ainakin meillä ovat olleet. Mutta tukevammat rattaat ovat varmaan lapselle paremmat, nuo abc rattaat ovat niin kevyet.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
  • Käytettävä Käytettävä x 1
 13. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Mielenkiintoinen väite, että matkarattaat menevät nopeammin rikki. :) Niitäkin kun on niin monen laisia nykyään.. meillä nuorimmalla on pelkät matkarattaat tai oikeastaan kahdet. Meillä on britaxin b-motionit ja oran Hertat - kuumatkin matkarattaita, mutta väittäisin molempien kestävän kyllä ihan koko lapsen ratasiän verran ja jäävän käytettävää vielä seuraavallekin. Jotkin kevyet sateenvarjot sitten ehkä asia erikseen. :)

  Itsekin on tullut lykättyä joskus kaukalo vaunukoppaan laiskuuttani, mutta missään nimessähän se ei ole turvallinen vaihtoehto ja pitää huomioida muutenkin vaunukopan kantavuus, joka voi olla ratasistuinta huomattavasti paljon vähemmän. Turvakaukalo itsessään painaa kuitenkin jo useamman kilon.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 14. Hankikanto Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019

  Eikai buranaa saanu syödä?
 15. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Buranaa saa ottaa satunnaisesti/jos on ns pakko. Mutta muuten kannattaa jättää ottamatta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. Miinie Peruskäyttäjä Maaliskuun äidit 2019

  Buranaa ei suositella viimeisellä kolmanneksella koska ductus arteriosus (sikiöaikainen oikovirtaus aortankaaren ja yhteisen keuhkovaltimon välillä) voi sulkeutua liian aikaisin. Alku- ja keskiraskaudessa ibuprofeenia voi käyttää satunnaisesti, mutta parasetamoli on suositeltavin vaihtoehto kipu- ja kuumelääkkeksi.
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 17. Hankikanto Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019

  Mulle kyllä sanottiin aika tiukasti että ei buranaa... Ja kaveriki vielä muistutti ettei ibumaxia saa käyttää. Kun tässä siis vielä aika alussa ollaan. Mutta ehkä se on sellanen yleiskäytäntö.
 18. Towanda Rakastunut foorumiin

  Kiinnitin huomiota radiomainokseen, jossa sanottiin ettei Buranaa saa käyttää raskauden viimeisen kolmanneksen aikana. Ehkä siihen on tullut muutos ihan hiljattain.
 19. Enni Rakastunut foorumiin

  Minullekin sanottiin, että ibuprofeenia ei viimeisellä kolmanneksella. Ja söin sitä kyllä siihen asti, kun minulla ei parasetamoli toimi ollenkaan yksistään.
 20. LaraS Rakastunut foorumiin

  Mulle sanottiin neuvolassa, et eka kolmanneksen jälkeen ei ibuprofeenia tulis käyttää. Toki lääkärin määräämänä erillistilanteissa oma juttunsa, eli hyöty vs riskit.

Jaa tämä sivu