Meidän pojan suosikki oli vauvana jauhelihapötkylät. Samalla tavalla kuin aikuisille lihapullia, mutta ei suolaa ja vähemmän mausteita (yrtit on hyviä mausteita pienelle, mutta kyllä me pistettiin pieniä määriä esim pippuriakin). Muotoillaan vauvan käteen sopiviksi pötkylöiksi ja paistetaan uunissa. Toimii myös broilerin jauhelihalla (joskin meillä ne ei olleet yhtä suosittuja kuin perusjauhelihasta). Varmaan voi tehdä myös kasvispötkylöitä samalla ajatuksella, mutta me ei oltu ikinä niin ahkeria.
Ylipäätään ihan perusruoka-aineet simmosenaan on kivoja. Perunaa sopivina paloina (bataatti on myös hyvää), keitettyjä kasviksia, kananmunaa (joka kylläkin sotkee), tomaatti taisi kanssa toimia kun alkuun otti kuoren irti pojan palasta. Kurkusta tuppasi haukkaamaan palan, jota ei osannut käsitellä suussa niin sitä annettiin yleensä raasteena, samoin porkkanaa.
Kala toimi myös hyvin. Paistettiin uunissa aikuisten maustetumman kalan vieressä foliolla peitettynä ettei pinta kuivu liiaksi.
En enää muista söikö meidän poika 7kk ikäsenä juurikaan soseita vai oliko enemmän sormiruokalinjalla. Mutta silloin kun soseita söi, keitettiin yleensä isompi määrä kasviksia/lihaa/kanaa, soseutettiin joko haarukalla tai sauvasekoittimella ja pakastettiin jääpalamuoteissa. Sieltä pystyi sitten sulattamaan ja sekottelemaan sopivia annoksia (peruna kärsii pakastuksesta, mutta useimpia kasviksia voi pakastaa).
Poika on jo yli kaksi vuotta vanhempi niin ei enää muista kunnolla mitä tuolloin söi, mutta purkista ei ole koskaan syönyt muuta kuin hedelmiä/marjoja, joten kyllä hän itse tehdyllä ruualla + tissillä tuolloin eli.