Raastinrauta on loistava tuossa iässä. Puuroihin voi lisätä raastettuja hedelmiä (omenaa, päärynää...).
Lihan voi kypsentää "isommissa" erissä (myös siis kalan), hienontaa ja siitä ottaa ruokalusikalla kasoja ja pakastaa ne. Ruoaksi voi sitten ottaa jotain proteiinia tai kahta per päivä. Näin myös tietää, että proteiinia tulee, mutta ei liikaa. Itse laitoin ihan mittalusikalla ruokaluskallisia kasoja pakkaseen tason päälle ja kun olivat jäätyneet, niin laitoin ne pakasterasiaan.
N. 8-9 kk (kai?) asti syötin lähinnä ihan perusmakuja ja ruoka-aineita erikseen. Sen jälkeen pikkuhiljaa enemmän ruokia (paistettua kananmunaa, paistettua kalaa, "salaattia" ym. ja lisäsin yrttejä ja makuja). N. 10-11 kk jälkeen enemmän samaa ruokaa, kuin itsekin söin, mutta otin vauvan ruuan erikseen ennen suolan/liemikuutioiden lisäystä.
Yllättäen minusta oli juuri rankinta tuo viimeinen vaihe, kun lapsi olisi jo syönyt ihan normiruokaa, mutta piti taiteilla suolan ym. kanssa. Aiemmin, kun oli selkeästi soseita ja eri ruuat, niin meni jotenkin itsellä helpommin. Samoin kiinteän ruuan määrät olivat silloin kai pienemmät.