4-vuotis neuvola

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 1 elo 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Lapsen 4-vuotissynttärit lähestyy ja pitää kohta varailla nelivuotisneuvolaa. Mistä tulikin mieleen, mitä siellä tehdään? Mitä teidän lasten 4-v. neuvoloissa on tehty?
 2. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Ääk, en muista! 4-vuotisneuvola taitaa olla lääkärineuvola, jos oikein muistan? Ja myös ensimmäinen sellainen, jossa lapsi menee terveydenhoitajan kanssa ensin kaksin sinne vastaanottohuoneeseen ja vanhempi/vanhemmat odottavat ulkopuolella, kunnes kutsutaan sisään. Tuona kahdenkeskisenä aikana lapsi taisi tehdä joitakin tehtäviä terveydenhoitajan kanssa, kuten heittää palloa, piirtää mallista (?) jne.
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Hui, mitenköhän meidän ujostelija tuohon suhtautuu jos joutuu menemään terveydenhoitajan kanssa kahdestaan. :confused: Kiitos vastauksesta!
 4. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Niin, en tiedä onko se käytäntönä kaikissa neuvoloissa, mutta tosiaan meillä ainakin oli noin. Enkä tiedä, mitä tapahtuu jos lapsi sitä kahden kesken oloa kovasti vastustaa. Voisikohan siinä tilanteessa vanhempi mennä mukaan sinne huoneeseen... Meillä esikoinen oli/on niin rohkea, ettei tuota tarvinnut miettiä, mutta kakkosen kanssa saattaa hyvinkin olla ihan toinen juttu sitten aikanaan.
 5. Suski88 Addikti Toukokuunmammat 2014 Syyskuunmammat 2015

  Meillä juuri toukokuussa oli 4v neuvola. Siellä piti piirtää mallista, tehdä palikoista torni ja tunnistaa värejä ja näkötesti oli. Tehtävät olisi pitänyt tehdä kaksin hoitajan kanssa, mutta koska lapsi ei uskaltanut, niin saatiin vanhemmat olla paikalla.. Aikaa meni 1,5h et kyllähän siinä juttua oli pienelle lapselle.
 6. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Kiitos vastauksesta Suski88. :) Hyvä kuulla että siitä yksin tekemisestä on joustettu tarpeen mukaan.
 7. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  4v neuvolan lene-tehtävät löytyvät ainakin lastenneuvolan käsikirjasta, jos googlettaa. Toteutuskäytännöt vaihtelevat toki vähän paikkakunnittain, mutta ymmärtääkseni kaikki lenet pitäisi kuitenkin teettää kaikkialla. Sieltä saa hyvin suuntaa, millaisia tehtävät ovat. :) Jossain paikkakunnilla voidaan osa tehtävistä teettää päivähoidossa jo valmiiksi.
 8. winks Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2016

  Ja joskus jos lapsi kieltäytyy kaikesta tai on tooodella kiukkunen niin varataan uusi aika jolloinka neuvolatäti (anteeksi henkilö) voi seurata kehittyykö lapsi normaalisti. Ja se miten lapsi kehittyy niin kirjo on todella iso - ja se että jokin osa-alue voi olla todellakin hyvä ja toinen vähemmän, on ihan normaalia - kaikessa ei tarvitse olla hyvä tai "keskiverto".

  Mutta ideana on että lapsi on sen n ½t hoitajan kanssa tekemässä kivoja juttua - piirtämässä, tekemässä palapelejä, leikkimässä - katsotaan myös mihin lapsi osoittaa kiinnostusta ja mennään sen mukaan, eli ei pakoteta mihinkään.
 9. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Unohdin jo tämän ketjun, mutta 4-neuvola on nyt takana (lääkärineuvola vielä edessä). Vähän lapsi ensin vastusteli tädin kanssa kaksin jäämistä, mutta kun saatettiin hänet huoneeseen ja kerrottiin että täytetään ulkopuolella tylsiä lappuja kaikki meni lopulta hyvin. :) Piirtäminen ei oikein huvittanut. Mallista suostui piirtämään kuviot, mutta sitten ilmoitti ettei piirrä enempää. :D

Jaa tämä sivu