miksi terveyskeskukseen on liki mahdoton saada aikaa?

KaamosKeiju

Oman äänensä löytänyt
ensin yrität soittaa ja soittaa, lopulta jätät soittopyynnön johon EHKÄ vastataan siinä parin tunnin päästä.. tai sitten takaisinsoittoa eikä tule! tai jos tapahtuu ihme ja joku vastaakin, niin ajat ovat yleensä menneet jolloin kehotetaan päivystykseen. jipii !!! 3-6h kaikenmaailman juoppojen ja päälle aivastelevien idioottien seassa siksi, että haluat lapsesi keuhkot kuunneltavan tai itselläsi on pissatulehdus.. yksityiseen ei läheskään aina ole varaa, esim. jos olet juuri maksanut ison pinon laskuja

:mad::smiley-angry017
 
Ja vielä parempi kun ei yksityisellekkään pääse täällä tuppukylässä!!!!
 
Muokattu viimeksi:
Eipä pääse, ei. Se on se paljon mainostettu " hoitotakuu", eli puolen vuoden sisään jos saa ajan, niin jippii.
Onneksi tytöllä on vakuutus, niin pääsee yksityiselle tarvittaessa.
 
Onneksi lapset pääsee aina. Meillä päin jos tk:lla ei oo antaa aikaa niin maksu/palveluseteli pariin yksityiseen, koskee alle 10vuotiaita. Siis päivystysajoista nyt puhun. Tosin itellä kävi kerran niin et jopa nää kaks yksityistä oli täynnä ajoista joten ohjeisti päivystykseen, vaikka ei kai niin kiireellinen tapaus likka ollu, tai no joo ku alle 3kk oli sillon.. mut siis pointtina se, että ainakaan koskaan meiän suunnalla en oo törmänny/kuullu etteikö lapsi saisi aikaa.
Eri asia onkin siten aikuiset. Sillonkin on osattava sen verta löydä kermaa päälle et otetaan tosissaan.. pulaa kun on ja resurssit on mitä on.. harmi!
 
Joo aikuisilla on hankalaa päästä, varsinkin jos puhuu totta ilman liioitteluja.Toi on ikävää, nimittäin jopa päivystyksestä käännyttävät porukkaa pois vaikka olis aihetta päästä. Lähipiirissä sattunu näin usealle ja jopa itselle.. seuraavana päivänä ottavat sisään kun vaivautuu liiottelee oireita. Sit tietty ku sisään päässy ja lääkärille nii sit ne liioittelut voi unohtaa.
Myös jos erehtyy sanoo, onhan tätä jonkin aikaa jo kestäny.. ei muute kiireellisenä (päivystyaikaa) saa vaan jonon hännille, muutaman kuukauden päähän. Siinä vaiheessa myös jos erehtyy tarjotun ajan ottaa, on turha yrittää ees saada päivystysaikaa tk:hon esim. seuraavana päivänä - vastaus, sullahan on täällä jo varattu aika.
Ja se mikä pahinta nii päivystysajat saa vain 8-9 ajalla ja seuraavan päivän päivystysaikoja ei saa antaa jos kaikki sen päivän ajat jo täynnä (joka täysin ymmärrettävää) mut yrittää sit siinä taas ruuhkaisimpana aikana seuraavana aamuna. Huhhuh.
 
Meidän kaupungissa terveysasemilla on päivystävät sairaanhoitajat joille pääsee arkisin ilman ajanvarausta. Itse kävin juuri viime viikolla siellä. Kiireesti pääsin vielä lääkärillekin ja sain reseptin kouraan. Varmasti asiat ei toimi kaikkialla. Lapselle sain aika nopeasti myös kiireettömän ajan.
 
Ite asun Tampereella. Siellä saanut yleensä lapselle ajan samalle päivälle, kunhan on soittanut sillä minuutilla, kun soittoaika on alkanut, muuten on täytynyt soittaa seuraavana päivänä uudestaan. Mut ai että oli ihanaa, kun olin omilla vanhemmilla kylässä pikkukunnassa savossa, päivystykseen astellessa oli yks ihminen mua ennen jonossa ja päästiin oikein nopsaan. Sit parin päivän päästä täytyi mennä pojan kanssa uudestaan ja soitin aikaa soittoajan lopulla, niin sain tunnin päähän ajan ja labratuloksetkin lääkäri soitti tunnin päästä verikokeista. Tampereella jouduin itse soittelemaan verikokeiden perään ja kun tulokset eivät olleet tulleet soittoajan loppuun 3 tuntia niiden ottamisesta, niin ihmeteltiin, et ei taideta sitten saada tuloksia tälle päivälle. Eipä niillä oliskaan ollut kiire... Onneks sain sovittua lopulta, et tää hoitaja kattoo vielä myöhemmin, jos tulokset ovat tulleet ja niissä on jotain hälyyttävää, mut ihan omalla vastuulla tuntui olevan tuo tulosten saanti. Selvishän niistä, että tulehdusarvot oli aika reilusti koholla ja poika melkein kuivunut.
 
No, mies jonotti terveyskeskuksen puhelinpalvelussa puoli päivää kuumeessa - ei saanut aikaa, eli päivän palkka perittiin pois. ( joo, olisi mennyt yksityiselle jos olisi tiedetty etukäteen, että tukkoista on )

Lapsella korvatulehdus jouluna - eli yksityiselle vaan. Onneksi tytöllä on vakuutus, vaikka meillä vanhemmilla ei.
 
Lya, saako tuollaisen vakuutuksen vaikkei ole raskausaikana ottanut? Ne vauvavakuutukset tais olla sellaisia että piti ottaa etukäteen

No, mies jonotti terveyskeskuksen puhelinpalvelussa puoli päivää kuumeessa - ei saanut aikaa, eli päivän palkka perittiin pois. ( joo, olisi mennyt yksityiselle jos olisi tiedetty etukäteen, että tukkoista on )

Lapsella korvatulehdus jouluna - eli yksityiselle vaan. Onneksi tytöllä on vakuutus, vaikka meillä vanhemmilla ei.
 
Muokattu viimeksi:
Vauvavakuutuksen myöntävät yleensä pari kk ennen laskettua tai lapsen ollessa parin kk ikäinen. Näin ymmärsin kun joskus kyselin korjatkaa jos olen väärässä
 
Me myöhästyttiin syntymättömän lapsen vakuuttamisesta 3 päivää ( piti olla haettuna 3kk ennen laskettua aikaa) kyllä ketutti.

Terveelle lapselle sai vakuutuksen syntymän jälkeenkin 2kk iässä. Ikä riippuu kyllä vakuutusyhtiöstä.
Jos olisi synnytyksessä tullut jotain vaurioita tai tuona aikana tullut vaikka korvatulehdus, niin nämä vauriot/tulehdukset olisi rajattu korvattavista automaattisesti pois.

Onneksi meidän tyttö sairasteli ensimmäisen kerran vasta 8kk ikäisenä :)
 
Eipä ainka täälläpäin oo tilanne paljoa 15vuoteen muuttunut.. Muistan lapsena kuinka odotettiin äiten kanssa lääkärille (miulla siis oli aika jo) kamala korvatulehdus oli päällä. Tunnin oli lääkäri myöhässä, tai vaan unohtanut miut välistä..

Nykyään kun soittaa terkkaan aikaa, ei sieltä yleensä kukaan vastaa. Mut soittavat kyllä aina takaisin (kerran ei kuulemma ollu veljelleni soittanut)! :) mutta ne ajat sitten... Ei ole kovin helppoa saada meinaan. Soitat aikaa tasan klo 8 kun terkka aukeaa, ne soittaa sieltä parin tunnin päästä takaisin ja kaikki ajat ovat menneet jo. Seuraavana päivänä sama rumba.
Nytkin tiistaina soitin labraan aikaa, ni viikon päässä ensimmäinen vapaa aika.. "mut onneks ei oo kovin kova ruuhka nyt".

Keskussairaalan päivystyksessä pelkästään ilmottautumaan joutuu jonottamaan tunnin. Sitten kerrotaan ett jonossa on vielä sellasia henkilöitä, jotka ovat 4tuntia aiemmin tulleet.
Eikä puhettakaan ett edes alle vuoden ikäiset lapset pääsisivät jonon edelle, vaikka kovassa kuumeessa tai missä vaan olisivat.. Niin ne lapsetkin jonottaa sen 4-5tuntia. Itse ainki ihan ilolla päästäisin lapset edelleni päivystysjonossa, koska itellä sen verran kokemusta siellä odottamisesta korvatulehduksissa ja muissa (miulla oli todella paljon korvatulehduksia muksuna)
Mut onneks kaikki rapajuopot pääsee päivystyksessä jonon edelle, tulevathan he sentään ambulanssilla paikan päälle! :mad:

Lääkäriin pääsee täällä näköjään vaan jos on oikeasti pää kainalossa.. Onneksi ei tarvitse kovin usein käydä ja lapset kai saa vähän helpommin normiterkkaan aikoja, toivottavasti :)
 
Meillä on kiva tilanne, että omalääkärillä on alkoholiongelma. Siis kiva ja pätevä lääkäri, mutta hällä nyt on omat demoninsa. JA todella usein, kun aika lääkärille on, soitetaan tk:sta että aika pitää perua koska lääkäri on sairaslomalla. Ja sitten usein ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä päivystykseen istumaan... :/
 
Lasten kanssa en ole vielä joutunut terveyspalveluita asuinpaikkakunnallani käyttämään, mutta itse olen saanut aina ajan. Kun aamulla soittaa heti klo 8, niin saa omaan tk:hon poikkeuksetta ajan samalle päivälle näissä akuuttijutuissa - ainakin oman kokemuksen mukaan. Jos paljon myöhemmin on liikkeellä, niin joutuu suuntaamaan päivystykseen.
 
Takaisin
Top