Äitiyden urbaanilegendat

Kirves sängyn alla tuo pojan. Tätä meille kaikki toisti, kun saatiin kihla lahjaksi kirves. (kaveri kysyi, mitä halutaan lahjaksi ja pyysin tuomaan kunnollisen kirveen, kun meillä ei sillon ollu. :-D )
 
Oikeastaan olisi aika hauska ihan hassuttelu mielessä toteuttaa noita "kirves sängyn alla" sun muita "vauvan teko taikoja" :P
 
- Vauvalla on kylmä, jos sillä on hikka.
- Imetys ei onnistu, jos se ei ekankaan vauvan kanssa onnistunut.
- Jos lapsella on kova uhmaikä leikki-iässä, sen murkkuikä on helpompi ja toisinpäin.
 
Maidosta viel sellainen, että monesti ne kenellä imetys jostain syystä alkaa takkuilemaan, niin meinaa että maito vaan loppuu, kun kuulemma äidillä ja isoäidilläkin on käynyt niin. Että se kulkisi jotenkin suvussa että maito vaan loppuu :eek:

Kaikille näin ajatteleville tekisi mieli vinkata, että menepäs Imetyksen tuen sivuille tai fb-ryhmään ja pyydä sieltä neuvoja. Jos imetys on aluksi lähtenyt sujumaan ja maito on noussut kunnolla niin ei se maito vaan lopu, jos vaan tietää niksit miten sitä ylläpidetään (kysynnän ja tarjonnan laki). Enkä sano tätä pahalla!

Yleensä se, että nykymutsien äideillä on maito loppunut, on johtunut siitä, että 1970- ja 1980-luvuilla neuvottiin imettämään kellon kanssa... Eli kolmen tunnin välein, ihan sama huutaako vauva siinä välillä tai haluaako se rintaa sillä kellonlyömällä. Silloin maidontuotannon ylläpitäminen on ollut vähän tuurista kiinni. Eli ei tosiaan periydy, ainakaan jos noudattaa nykyistä suositusta.

(Edit: kirjoitusvirhe)
 
Muokattu viimeksi:
Jos vauvaa joka itkusta lohduttelee, niin tulee kärsimätön ja huonotapainen lellikki, huuto se vain kehittää keuhkoja! (Kyllä on ollu karua vauvoilla.. :sad001 )
 
Mulle on sanottu ekan lapsen raskauden aikana että jos navan alle tulee tumma karva sitä ei saa poistaa ennen synnytystä ja että sen tummuus ja pituus määrittelis hiusten pituutta :D
 
Mulle on sanottu ekan lapsen raskauden aikana että jos navan alle tulee tumma karva sitä ei saa poistaa ennen synnytystä ja että sen tummuus ja pituus määrittelis hiusten pituutta :D

:DDD Tästäkö se johtuu, että meidän neiti on niin vähätukkainen? Aijon kyllä taatusti nyppiä (toivottavasti) tulevissakin raskauksissa, vaikka syntyisi sitten kaljuja lapsia, joilla hiukset kasvaa vasta kolmivuotiaina... :wink
 
Mihinkäs se liitty kun usein viime raskaudessa törmäsin hieman vanhempien naisten suusta kieltoon, etten saa nostaa käsiäni ylös (ainakaan siis yhtä aikaisesti) :D ?? En muista mitä väittivät että tekisi vauvalle, hengenahdistusta tai hapenvajaasaantia tms? (En sitten kilttinä tyttönä näiden naisten nähden nostellut käsiäni etten heille pahaa mieltä mihinkään suuntaan aiheuttaisi vaikka asia silloin huvittikin )
 
^Miten ihmeessä sitä saa paidan päälleen nostamatta käsiään? Kummia nuo uskomukset :P
 
Takaisin
Top