MAMin pulloja meilläki oli just sen takia, että niistä tulee tasaisesti, eikä aiheuttais ilmavaivoja..
Sanotaan, että rintamaidosta häviää mikrossa kuumennettaessa tärkeitä ainesosia (vasta-aineita?). Joka tapauksessa ylikuumentamista tulee varoa, lämmittää maidon missä ja miten tahansa. Oma havaintoni on, että mikro lämmittää todella epätasaisesti: tuntuu tulikuumalta, mutta kun sekoittaa niin onkin haaleaa. Tuhoutuuko ne ravintoaineet siis siitä osasta maitoa, joka ylikuumenee? Vesihauteessa joka tapauksessa lämpenee tasaisesti ja harvoin ylikuumaksi (ellei unohdu siihen vesihauteeseen. Lasipullossa tietysti nopeampaa se maidon lämmitys siinä vesihauteessa.
Mikrossa ruoka tulisi lämmittää keraamisessa astiassa, sillä muoveista irtoaa mikrossa ftalaatteja.
"Muoviastian soveltuvuuden mikroaaltouuniin voi päätellä siitä, onko siinä kyseinen merkintä. Vaikka merkintä olisikin, ja astia on päässyt kulumaan, sitä ei ole syytä panna mikroon, sillä muovista voi irrota aineksia ruokaan. Erityisesti rasvainen ruoka vaatii paljon muoviastialta, sillä rasva lämpenee yleensä yli sata-asteiseksi."
Tärkeintä kuitenkin, että pullot BPA-vapaita (mahtaa kaikki tai ainakin yleisimmät olla), sillä se on melkoinen myrkky.