Kiinteät

Meillä myös on kasvanut kiinteiden menekki, mutta en osaa sanoa, johtuuko kasvupiikistä; vaihdoin hiljattain enemmän takaisin lusikoitaviin ruokiin sormisyötävistä, joten voi olla, että sekin vaikuttaa menekkiin. Ja se, että helteiden aikaan pojalle ei tuntunut ruoka maistuvan kunnolla, nyt taas on minusta tullut painoakin enemmän. Sormiruuan kanssa tuntui, ettei poika malttanut syödä kovin paljon, nyt taas kun lappaan sapuskaa lusikalla suuhun ja hän saa itse "auttaa" omalla lusikalla, maistuu ruoka paremmin. Sen sanottuani, meillä oli eilen taas pitkästä aikaa sormiruokaa, ja sekin maistui hyvin :)

Tänään ajattelin kokeilla onneani ja LEIPOA jotain (varmaan sämpylöitä) pojan kanssa yhdessä. Siivoan tämän kuningasidean jäljiltä luultavasti koko loppuvuoden, mutta luulen, että kivaa tulee olemaan! :)
 
Meilläkin lusikoidaan välillä ja välillä syödään sormiruokaa, vaihtelu on parantanut molempien menekkiä. Ehdottomuus ei kannata. :)
 
Me ei vieläkään ole annettu lehmänmaitoa, muita lehmämaitovalmisteita kyllä kuten juustoa, jogurttia ja tuorejuusto..

Meillä on aina syöty paljon, tällä hetkellä lounaaksi ja päivälliseksi menee 3dl kulhollinen ruokaa helposti ja yleensä siihen päälle vielä pieni hedelmäsose.
 
Meidän leipomispuuhat meni hyvin :) Poika "auttoi" syömällä taikinaa, pöllyttämällä jauhoja ja heittelemällä omaa, pientä taikinapalloaan pitkin lattioita :grin Mutta selvästi puuha oli mielenkiintoista, ja lopputuloksistakin tuli ihan onnistuneita, vaikken kovin suurella pieteetillä sämpylöitä pyöritellytkään. Siivoaminen olikin sitten luku sinänsä :eek:

Vatsavaivoja ei ole (ainakaan vielä) tullut vaikka taikinassa oli hiivaa, voita ja lehmänmaitoa. Me ollaan annettu tavallista maitoa vähän muiden tuotteiden osana, kuten vaikka just leipää, missä sitä on, mutta ei myöskään vielä sellaisenaan juomamaitona.
 
Mun on pakko kertoa, kun tein eilen ihan vahingossa sellaista ruokaa, mistä vissiin tuli neidin uusi suosikki. Sain siis kaverilta muutaman itse viljellyn munakoison, ne oli tosi pieniä, sellaisia kämmenen kokoisia isoimmat. En oikein tiennyt mitä niistä tekisin, joten tökin haarukalla ja laitoin uunin (isoja munakoisoja olen paistanut 200 asteessa tunnin, näitä vähemmän aikaa), koversin sisällön blenderiin ja lisäsin yhden purkin tomaattimurskaa. Kuullotin pannulla sipulia ja valkosipulia, lisäsin blendatut munakoisot ja tomaatin, annoin porista hetken, maustoin ja otin neidille osan eroon, aikuisille murensin sekaan yhden palan fetaa. Tarjosin bulgurin kanssa. Ja meidän neiti huutaa "anna! ANNA!", ja söi ihan innoissaan. En ihan heti muista muuta kuin lihapullat mistä se olisi tykännyt noin paljon.
 
Meillä on syöminen taas vaihteeksi älyttömän hankalaa. Perunat heitellään lattialle, lusikalle käännetään pää ja suu menee tiukasti kiinni PAITSI jos tarjolla on hedelmäsosetta tai raejuustoa. Puuron syönnissä on tullut stoppi, aamuisin on sitten syöty jugurttia ja illalla banaania. Ei riitä hermo kikkailla ruokapöydässä, mitä keksisi neidille käsiin pyöriteltäväksi (lelu, oma lusikka, purkin kansi, mikä vaan) kun sillä lailla kyllä saisi vähän evästä menemään, mutta kun se käsissä pyöriteltävä vaan lähtee aika livakkaan lattialle ja syöminen loppuu siihen. Rassaa jo valmiiksi kun tietää että kohta olisi "ruoka-aika" ja millaista pelleilyä se tällä kertaa on ja kun tuo syöminen on ollut kuukausitolkulla samanlaista, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Nälkä luulisi olevan, ei meillä kitata maitoa pitkin päivää eikä muutenkaan pupelleta vähän väliä jotain. Alan olla pikkasen väsynyt tilanteeseen.
 
Meidän lemppariohjelma ruokailun yhteydessä (I know, I know... :smiley-ashamed008, mutta kun ei ole aikaa kikkailla ruuan kanssa, niin näitä katsellessa menee paljon paremmin). Työkaveri sanoi hyvin kun murehdin tätä pojan ja youtuben orastavaa suhdetta, ettei lapset tuossa iässä tajua katsovansa telkkaria, vaan he näkevät samaa mitä ikkunasta ulos katsottuna tai vaunukävelyllä.

https://www.youtube.com/watch?v=JI-5kh_4gO0&list=PLEA3B9E8D84B0E9D0
 
Salme, tsemppiä! Vaikka meillä poika on pääosin hyvä syömään, on todella turhauttavaa, jos ruoka ei uppoa ja homma menee pelleilyksi.

Mä tajusin ilokseni, että nyt kun meilläkin on siirrytty testaamaan maitotuotteita, päästään ihan kohta koko perhe nauttimaan lempiaamupalojani smoothieita :) Purkki rahkaa, desi-pari kauraa, marjoja, kypsä bansku makeutukseksi ja maitoa sen verran, että koostumuksesta tulee mieleinen. Kaikki sauvasekoittimella sekaisin. Raskausaikana söin smoothieita ison kannullisen joka päivä, tosin silloin suurin osa substanssista taisi olla pakastemarjoja, kun niitä himoitsin :grin
 
Syömisen ihanuus ja kurjuus. Neiti on keksinyt ruveta sylkemään ruuan pois suusta. Tänä aamuna syljetään myös aamupuuroa, joka on tässä taas hetken maistunut ihan mukavasti. Ihanaa.
Ollaan siirrytty nyt kokonaan tavalliseen maitoon ja se tuntuu maistuvan ihan hyvin. Eilen illalla oli testissä vellitutti ja meinasin antaa pelkän vellin, mutta sepä ei mennytkään ja käsittääkseni sen vuoksi, ettei neiti saanut sieltä kunnolla. Tyhmä kysymys kuuluu: eikö vellitutista kuulukaan antaa pelkkää velliä..? Meillä siis hommattiin vellitutti vasta nyt, kypsässä vuoden iässä.
 
Meillä muuten löytyi vahingossa uusi herkku, jäiset pakastemarjat. En tiedä tuntuisiko ne sitten ikeniin hyvältä jos hampaita tekee tms., mutta ainakin niitä on aika helppo antaa pakkasesta ilman sulatusta, eikä sotkekaan niin paljon kuin tuoreina. :grin
 
^ Meillä tykätään jäisistä marjoista myös :) Ja aina kun pakastimen ovi aukeaa, pitäisi päästä sinne nuolemaan hyllyjä, huoh...
 
Poika on nyt syönyt hoitopaikassa jos jonkinmoista "perusruokaa" ja kaikki on kuulemma maistunut hyvin, pinaattikeitto&kananmuna on ollut ainoa mikä ei ole uponnut kovin menestyksekkäästi. :D Kotona poika saa pääasiassa purkkiruokia, mikä kieltämättä vähän harmittaa. Annetaan ruoka heti kun tullaan kotiin eikä siinä kohti ole ehtinyt tehdä vielä "oikeaa ruokaa". En kylläkään stressaa tästä, koska poika saa kuitenkin aina toisella aterialla sitä ihan tavallista ruokaa, joten ei ole pelkän purkkiruuan varassa. Ruoka uppoaa nyt hyvin ja isojakin annoksia, kaipa se on sitä kun päivät on täynnä touhua niin sitä kuluttaakin enemmän.
 
Ei kyllä sitten millään kelpaa tavallinen ruoka. Eikä kyllä 1-3 vuotiaitten purkki ruokakaan. Vasta hetki sitten oppinu syömään 8kk ruokia. Meidän hienokurkku jolle ei kököt kelpaa eikä kyllä mausteetkaan..
 
Viime viikolla koitin tarjota neidille kaupan purkista karjalanpaistia ja kasviksia, ei kelvannut sitten millään. Tänään neiti sai kunnon karjalanpaistia ja perunaa ja sehän maistui, JIPII!! Eilen tein kanakastiketta ja riisiä ja nekin upposi, JIPII!! Ja viikolla maistettiin myös hernekeittoa ja sitä neiti odotti lisää suu auki, tosin ei hirveän monta lusikallista sitten mennyt. Meillä on syöminen ollut sellaista taistelua, että olen nästä ihan mielettömän iloinen! :happy093
 
Paljonko teillä vielä juodaan korviketta? Meillä menee illalla n 2dl velliä ja aamulla ennen tarhaa annetaan 1,5dl korviketta jotta varmasti jaksaa :) Me ei olla vieläkään aloitettu antaa tavallista maitoa, jotenkin se aina vaan jää. Littlered, ymmärtääkseni täällä on jotain lasten omaa maitoa? Oon yrittänyt kysellä, mutta kun täällä ei maitoa juoda kuten suomessa ja kukaan ei oikein tiedä...
 
Meillä menee tolle maitovasikalle ihan jäätäviä määriä... :D vetää sinne litran pintaan edelleen päivässä, yritettiin kertaalleen vaihtaa normimaitoon mutta maha meni sekaisin yms niin puotettiin kaikki normimaitotuotteet hetkeksi pois. Todennäköisempi syyllinen vatsaan on selvennyt, herra nimittäin tekee TAKAHAMMASTA :O
 
Meillä on juotu kk jo tavallista maitoa, tulee niin paljon halvemmaks. :) mut maitoo menee kyl niin paljon!

Onneks meijä pojalle kelpaa ne 1-3v valmisruoat. Oli jossai vaihees kyl niin hienokurkkua, mut nyt jo menee hiukan paloja. Edelleenki kyl hiukan mössäilen niitä ruokia haarukalla. :D
 
Meillä on juotu viikon verran tavalllista maitoa ja koitetaan antaa vain ne suositellut kuutisen desiä päivässä, että ruokakin maistuisi.
 
Takaisin
Top