Onko tällä palstalla erityislasten vanhempia?

itse en kuulu tähän palstalle mutta luin tänään jotain mikä koskettaa ainakin osaa teistä. en tiedä oletteko jo lukeneet tämän mutta kannattaa allekirjoittaa adressi.

Tehdään Nuutin haaveesta totta!
Nuutti on 8-vuotias autistinen poika, joka rakastaa merta, luontoa, metsiä, eläimiä ja aurinkoa. Nuutti ei puhu, mutta kirjoittaa, sekä haluaa oppia uutta ja opettaa meitä muita.

Nuutin elämä keskittyy kodin ja koulun lisäksi luonnossa liikkumiseen, välillä matkustellen pohjanmaalle mummoloihin. Nuutti on onnekas poika, jolla on rakastava perhe ja lähipiiri, ja joka haluaa tukea Nuuttia kaikin tavoin.

Nuutti syntyi maailmaan loppukesästä vuonna 2005. Kun Nuutti löysi ensimmäisen kerran omat kätensä, hän oli haltioissaan. Kun Nuutti nousi ensimmäisen kerran seisomaan ja otti ensimmäiset askeleensa, hän hihkui onnesta. Puhui sanoja, rakensi palikoilla. Halusi olla mukana korjaushommissa. Sai pikkuveljen ollessaan 1,5-vuotias. Ei tykännyt uudesta vauvasta, jota kävi kuitenkin salaa silittelemässä ja suukottelemassa. 1v8kk Nuutti lopetti puhumisen. Tuli hiljaisuus. Tuli itku. Neuvolassa taisteltiin useaan otteeseen; poika tarvitsi apua. Seuraava oli yksityislääkäri, joka auttoi eteenpäin, saatiin lisää tutkimuksia - ja puheterapia. Tuli diagnoosi; Lapsuusiän autismi.

Minun lapseni, se sama joka sanoi ensimmäisen kerran äitienpäivänä "äiti". Tai joka poltti kätensä kiehuvassa vedessä ja itki sylissäni. Tai joka sai minut kyyneliin sairastuessaan vesirokkoon, enkä voinut lievittää pienen tuskaa. Siihen edes rakkaus ei riittänyt. Se lapsi oli kaikesta huoliamatta onnekas, koska asuimme Suomessa. Maassa, jossa autetaan erityistä tukea tarvitsevia lapsia. Kun on rahaa.

Tämä pieni autistini sai hyvän puheterapeutin ja päiväkodin, jossa jokaisella lapsella oli oma avustaja tukemassa. Tuli takaisin hymy, tuli ilo, tuli vuorovaikutus ja kirjoitus. Tuli tunteet - ja lohtu. Tuli sanaton rakkaus ja lapsen halu oppia. Sekä lapsen usko itseen; "olen kuitenkin ihana poika."

Nuutti käy tänään koulua autismiluokassa, jossa on opettajan lisäksi 4-5 avustajaa. Nämä avustajat auttavat Nuuttia rauhoittumaan, tuntemaan, pukemaan, käymään vessassa, käymään kaupassa, muistuttamaan, että talvipakkaseen ei lähdetä ilman kenkiä. Nämä avustajat tuovat Nuutille pystyvyyden tunnetta, uskoa itseensä. Nuutti haluaa oppia. Nuutti haluaa mennä kouluun joka aamu.

Jos avustajaa ei ole, tehtävät eivät suju, oppiminen on mahdotonta. Sillä luokkahuoneen pieni punainen liskon häntä on niin viehättävä, että sitä tekee mieli vipsuttaa koko päivä! Koska keskittymisen ja huomion kohdentaminen on vaikeaa. Saattaa hännä lumossa unohtua, että piti syödä. Tai tehdä tehtävät. Tai rauhoittua. Ja sitten tulee paha olla kun ne unohtuvat. Ja nälkä. Ja kengät saattavat jäädä kouluun. Tai hukkua matkalla.

Nuutti on kirjoittanut; "Ihmisten pitäisi puhua vähemmän ja kuunnella enemmän." "Haluan kertoa, miten ihmeen kaunis taivas on." "Haluan oppia. Miksi minun pitää opetella asioita, joita pikkuveljen ei tarvitse?" "Haluaisin vain rauhan. Haluan kuulua teihin ihmisiin."

Suomen hallitus; Jutta Urpilainen ja Jyrki Katainen ovat päättäneet uuden kehysriihen myötä lopettaa Nuutin opiskelumahdollisuudet. He ovat päättäneet, että erityistä tukea tarvitsevat oppilaat eivät enää tarvitse - ja vaikka tarvitsisivatkin - eivät enää saa tukea. Suomen valtio säästää sillä. Nuutti saattaa oppia vielä tänään ja huomenna - tulevaisuudesta ei kukaan tiedä. Ehkä jo ensi syksynä kouluun mennään säilytykseen - tai vipsuttamaan. Kuka mitäkin, vaikka haluaisi kuulua meihin ihmisiin.

Meihin ihmisiin.

Minkälainen maa ja ympäristö on oltava, että 8-vuotias poika toivoisi kuuluvansa ihmisiin?

TEHDÄÄN NUUTIN HAAVEESTA TOTTA!!

Nuutti KUULUU ihmisiin, ja me haluamme näyttää ja osoittaa sen hänelle, ja tuhansille muille Nuuteille, jotka ovat kuitenkin ihania tyttöjä ja poikia, ja ansaitsevat oppimisoikeuden ja -rauhan!

Tämä on inhimillinen vetoomus jokaisen lapsen oikeuden puolesta oppia, ja tulla autetuksi ja tuetuksi juuri sillä tavoin, kuin hän tarvitsee.

Jutta Urpilainen, Jyrki Katainen, Hallitus. Pystyttekö siihen?

SAA JAKAA!!!!

(viitaten OAJ:n julkaisuun:

http://www.oaj.fi/cs/Satellite?c=Pa...contentID=1363788553654#.UzlfvjodS4d.facebook)

LISÄTTY 2.4.2014:

Voit käydä alleirjoittamassa adressin:

http://www.adressit.com/erityistukea_tarvitsevien_lasten_oikeus_oppimiseen_turvattava#form
 
Pakko nyt hehkuttaakkin jotain kun on ollut enempi nuita ikäviä juttuja.

Meillä ei ole oksenneltu enää moneen viikkoon!! :Heartred :Heartred jokohan tuo 6,5kk riitti?!?


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Ihanaa,neitokainen selvitti vaikeuksista huolimatta tiensä 2luokalle! Ja todistus oli todella hyvä lähtö tasoon nähden :) lukeminen ja laskeminen sujuu jo hyvin nyt vain kohti uusia haasteita!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Meilläkin isoin menee 3 luokalle ja keskimmäinen kertaa sairaalakoulun 1 luokan ja pienin saa olla äidin kanssa kotona :Heartred


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
Meilläkin keskimmäinen lähtee eskariin❤️ ja pienimmäinen mun kanssa kotona. Hassuinta että poika menee taksilla eskariin ja mun ei tarvi leikkiä taksi kuskia..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Enpä ookkaan huomannut tämmöstä ketjua, vaikka vau:ssa oon varmasti jo vuoden päivät pyörinyt. :grin

Teillä monilla siis ilmeisesti keskosia ja sen takia erityislapsia? Meillä ei todellakaan keskonen, kun syntyi 41+5, mutta erityislapsi siksi, että on vakava synnynnäinen sydänvika. Se todettiin vasta, kun lapsi oli syntynyt, joten ollut melkoisen rankka elämän alku pienokaisella ja vanhemmilla. Nyt ikää reilu 9kk. Terveeksi ei voi sanoa, mutta paljon parempaan suuntaan ollaan koko ajan menty. Koskaan ei terveeksi tule, eikä kukaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Valoa arkeen antaa se ettei pojasta huomaa ollenkaan, että on sydänlapsi. :Heartred

Paljon iloa ja onnea elämään teille kaikille! Nauttikaa elämän pienistäkin iloista ja ennen kaikkea siitä omasta lapsesta. Jokainen näistä lapsista on ansainnut sen mahdollisuuden kasvaa ja nauttia elämästä. Vaalitaan sitä ja muistetaan huonoinakin päivinä tsempata ja rakastaa. :)
 
5v erityinen.kielellisen vaikeuksien ja motorisesti vähän ongelmia.

Sent from my HTC One_M8 using Vau Foorumi mobile app
 
Keskimmäinen oli 4pv jaksolla sairaalassa ja vaha diagnoosi keveni F83. F81 ja kognitiivinen taso vastaa ikäisiä ja koulun aloituksesta puhuttiin mutta myös eskarin kertaamisesta. Kun olisi kristalli pallo joka kertoisi että näin täytyy tehdä [emoji29] mutta uutiset oli hyviä ja ehkä jopa odotettuja. Tämä joulun lapsi olisi niin hyötynyt että olisi viihtynyt masussa aikoinaan muutaman viikon. Puheterapiaa jatketaan ja toimintaterapiaa.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Me saatiin just keskimmäiselle paperi, Vaikeasti vammainen. ei oikein tiedä mitä mieltä olisi.. itkuhan sitä taas pääsi, vaikka sen tiesinkin.. paperilla se vaan on jotenkin paljon raskaampi.
 
Voimia vauva3! Tiedän niin tunteen kun lukee sairaala kertomusta kuinka pahalle tuntuu.. Vaikka itse näkee haasteet arjessa mutta silti se paperi on kamala lukea.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Meille kuului ihan hyvää. Löysimme keskimmäiselle puhtp joka käy pkssa.. Kelan päätöksiä tosin vielä odotellaan.. Mietinnässä myös että miten tehdään syksyn kouluun lähdön suhteen. Sairaala suosittelee koulun aloittamista,mutta itse vielä pohdin koska puheessa on edelleen haastetta ja joulun lapsi kun on niin ehkä vuosi eskaria ei olis huono vaihtoehto..Esikoisen kohdalla toimintatp tauolla,odotellaan että arvio terapian jatkumisesta saadaan tehtyä,ja samalla mietitään tehdäänkö lähete sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Koulu sujuu ok,ja 3lk siirtoa/tukea pohditaan keväällä. Kevät on jälleen palavereita täys... Pienimmäisen kanssa ei ole neuvolaa kummempaa toistaiseksi tiedossa.. Äiti palaa keskiviikko aamuna työ elämään lähes 2vuoden tauon jälkeen.. Onneksi lapset saa toistaiseksi jatkaa arkea kuten tähän saakka... Mites teillä vauva3 sujuu?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Takaisin
Top