Turvakaukalon kiinnitys isofixillä

  • Ketjun aloittaja Ihmeissään
  • Aloituspäivämäärä
I

Ihmeissään

Vieras
Hei!

Ostimme brion turvakaukalon+telakan isofix kiinnityksellä.

Aloin miettimään, että onko kaukalo tosiaan oikein kiinni kun se on niillä isofixeillä+tukijalka lattiassa.
Eikö turvavyötä tosiaankaan missään vaiheessa käytetä jos on isofix?
 
Luulisin että turvavöitä ei tarvitse kun on isofix. Turvavyökiinnitteisiä telakoita on sitten erikseen olemassa. Eli koko isofix olis aika turha jos vielä vöillä pitäisi kiinnittää..

Sent from my SM-G350 using Vau Foorumi mobile app
 
Juu jos on isofixillä kiinnitettävä se telakka ja siihen kaukalo, niin ei tarvii enää turvavöillä kiinnittää.

Mutta sen kaukalon saa kyllä myös turvavyöllä kiinnitettyä jos ei halua telakkaa, ja myös telakankin saa turvavöillä kiinnitettyä jos ei ole isofixiä autossa.
 
Meillä on myös Brion turvakaukalo ja isofix-jalusta. Hyvin on toiminut, vaikka telakan isofixiin kiinitys oli kyllä työn takana :) Turvavyökiinnitystä on käytetty vain toisessa autossa, jossa ei telakkaa ole ollenkaan. ( ja kaveri käyttänyt omaansa esim. taksissa )

Käsittääkseni myös telakan saisi kiinitettyä tuvavöillä jotenkin, jos autossa ei olisi isofixiä, mutta sitä ei ole kokeiltu.
 
Meilläkin on isofixeillä telakka autossa ja siinä ollut kaukalo ja nyt istuin. Hyvin pelaa, näppärä ja ilmoittaa valoilla ja äänellä, että istuin on kiinnitetty oikein jne.

Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 
^ Joo saahan sen telakan turvavyöllä vielä tuplakiinnitettyä isofixin lisäksi, jos isofixiin ei luota :wink
Mutta isofix on siis näppärämpi kiinnityssysteemi telakalle, ja tosiaan myös turvallisempi jos tulee sivuttaissuuntainen törmäys.
 
Kai se on sitten tosiaan uskottava että turvavyö on turha jos on isofixillä kiinni..

Eli siis tosiaan nyt meillä on se telakka kiinnitetty isofixillä, mutta koska mieskin oli niin epäileväinen tähän pelkkään isofixiin niin laitettiin se telakka kiinni molemmilla; isofixillä ja turvavyöllä.

Kaukalohan sitten on siinä telakassa kiinni ihan sillä omalla kiinnityksellään, joten näppärä kuitenkin irrottaa/kiinnittää vaikka telakka onkin tuplakiinnityksellä. :D
 
Meillä oli ainakin telakka kiinni sekä vyöllä että isofixillä. Minusta se oli ohjeistettukin kiinnittämään niin. En olis luottanut pelkkään isofixiin.
 
Meillä on toi samainen brio ja kokeilkaapa huvikseen sitä telakkaa isofixkiinnitettynä tai turvavyökiinnitettynä. Ero on valtava. Eihän se isofixilla liikahda mihinkään, koitapa repiä. Turvavöillä laitetaan meiä toiseen autoon kiinni, koska isofixvalmiutta siinä ei ole. Käyttäisin ensisijaisesti AINA isofixia.
 
Onko ISOFIX telakkaa ollut ennen vain yhdellä penkin väliin tulevalla kiinnikkeellä? Itselläni on vm. 2000 oleva auto ja siinä on penkissä molemmilla puolilla selkeä iso lappu "ISOFIX", mutta en löydä kuin yhden kiinnityskohdan keskeltä istuinosaa.. :confused: Toisessa uudemmassa autossamme on selvästi kaksi kiinnikettä..
 
Mekään ei ensin meinattu löytää toista kiinnikettä, mutta oli kuitenkin. Auto on tosin vm 2005, eli vähän uudempi.
Voisiko olla joku merkkikohtainen juttu?
 
Takaisin
Top