Millainen unirytmi taaperolla?

Meillä ktää tytteli on kohta vuoden. Nyt on jääny noi kolmannet päiväunet väliin aj nyt nukkuu kaksi. Ja on plajo parempi näin, kun ei nuku enää kolmea puolen tunnin päikkäriä vaan kahdet tunnin mittaiset :)
 
Amanda90 nukkuuko teillä samoihin aikoihin viikonloppuisinkin? Pitikö hoitoon mennessä oppia täysin uusi rytmi vai menikö kotona "opitun" mukaisesti? Mietin vain, kun jossain vaiheessa meidänkin pötkylä hoitoon menossa.
 
Meidän tytölle tuli oikeastaan itsestään uus sopiva rytmi. Ja viikonloppuisin suunnilleen sama päivärytmi mutta saattaa nukkua aamulla vähän myöhempään.


Sent from my iPhone using Vau Foorumi
 
se on hyvä että tolleen meni :) Tuntuu, et toi meiän vauvelinkaa muutenki kaikki unien muutokset tuottaa jotain hankaluuksia, saas nähä miten sit menee ku on hoitoon laiton aika
 
Meidän 1v. on ollut oikeastaan alusta lähtien hyvä nukkumaan (isäänsäkö lie tullut). Nyt on jo useamman kuukauden pysynyt sama rytmi: aamulla seiskan aikaan ylös ja illalla kahdeksan aikaan nukkumaan. Yhdet päiväunet nukkuu, 11-13/14, ja ne riittävät hyvin. Kyllähän tuota välillä haluaisi itse nukkua vähän pidempään, edes kahdeksaan, mutta tää rytmi toimii meillä niin hyvin, etten kyllä halua oikeastaan vaihtaakaan!
 
Miramaria, kuulostaa aika samalta meidän rytmin kanssa :) Eli nukkumaan mennään klo 21 mutta tyttö yleisimmin nukahtaa jossain 21.30. Aamulla sitten seiskalta likka hyppää ylös ja päivä alkaa. Päikkärit nukutaan (jos suostuu nukkumaan) siinä klo 14-16. Meillä vaan esikoinen ollut aina huono nukkumaan päivällä joten välillä mietityttää että saako hän tarpeeksi unta yöllä.
 
Meillö mennään nukkumaan klo21-22 ja herätään klo7-8. Päikkäreitä nukkuu 2h joskus puolenpäivän jälkeen, menee viimmeistään klo14 päikkäreille :) meillä 1 vuotias taapertaja ja rytmi ollut jo jonkun aikaa näin, mukavaa kun poika siirtyi yksiin päikkäreihin :)
 
Meidän poju herää taas 5-6 aikoihin. (hetken aikaa miehen ollessa lomalla heräsi vasta lähempänä seitsemää) Päiväunille päästän aikaisintaan klo 11, yleensä lähempänä 12:ta. Yöunille menee 20-21. Jos laittaa myöhemmin nukkumaan, herää silti viideltä ja lisäksi nukkuu levottomasti.

Päiväunia koitan nyt lyhentää, jos se pidentäisi unta aamulla. Nyt nukkuu jopa 2,5 tuntia päivisin mutten ole aiemmin raaskinut herätellä. Nyt saa kuitenkin alkaa pärjäämään lyhyemmillä päiväunilla.
 
Meidän yksivuotias on nyt nukkunut suurinpiirtein seuraavalla rytmillä.
Illalla 19-20 välillä nukkumaan, aamulla 6-7 välillä herätys ja päikkärit nukkuu joskus noin klo11 eteenpäin. Päiväunia riittää 1-2h, yleensä lähemmäs kaksi tuntia. Jos nukkuu vain tunnin, saattaa kolmen jälkeen torkahtaa, silloin vaan pitää herättää unilta viimeistään neljältä, ettei mene ilta ihan pipariksi ja saa pojan sitten nukkumaankin.
 
Takaisin
Top