Liukuvoiteista

Catriona

Vauhtiin päässyt keskustelija
Hei kaikki perheenlisäystä yrittävät! Olen yrittänyt löytää siittiöille ystävällistä liukuvoidetta ja se on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Sain nimittäin tietää, että useimmat liukuvoiteet tuhoavat siittiöitä vaikka ne eivät sisältäisi varsinaisia spermisidejä. Spermisidien lisäksi esimerkiksi glyseriini estää siittiöiden liikkumista ja glyseriiniä on useimmissa liukasteissa. Myös liukuvoiteen pH:n pitäisi olla siittiöille otollinen eli välillä 7.0-8.5. Useimpien voiteiden pH on liian alhainen jotta siittiöt selviytyisivät siinä.

Toistaiseksi en ole löytänyt muita siittiöystävällisiä liukasteita kuin Pre-Seed. Sitä saa nykyään Suomestakin, ainakin muutamasta verkkokaupasta, mutta hinta on todella suolainen. Noin 25 euroa per 40 gramman tuubi.

Laajempaa juttua aiheesta löytyy mm. täältä englanniksi:
http://www.storknet.com/cubbies/infertility/lubricants.htm
 
Tuota mekin otimme käyttöön ja syystä tai toisesta samasta kierrosta tärppäsi. Muita "apuja" meillä oli käytössä monivitamiinit minulla ja miehellä sekä minulla kahtena peräkkäisenä kiertona thin400 ja aqua control. Tiedä sitten, oliko noista mistään apua :)
 
Meillä on ollut käytössä Aqualan Oil. Mahtaakohan  sen sisältämät aineet haitata siittiöitä? Siitä sanotaan, että on: vedetön, säilöntäaineeton, väriaineeton ja hajusteeton. Sen teho perustuu puhtaiden kasviöljyjen ja synteettisen öljyn hoitavaan ja kosteuttavaan vaikutukseen.

Koostumus (INCI):
Caprylic/Capric Triglycerides, Isopropyl Palmitate, Hydrogenated Polydecen.


Osaako kukaan sanoa tarkoittaa tuo triglyserides tarkoittaa juuri niitä haitallisia aineita?

 
Kävin seksuaaliterveyskaupassa ("pornokauppa") ja kyselin näistä liukuvoiteista. Sanoi ettei niissä ole siittiöitä tuhoavia ainesosia jos niitä ei ole niihin erikseen lisätty. Kaikki kyseisen kaupan liukuvoiteet sopivat lasta yrittävälle. Ehdin jo turhaan pelästyä tästä postauksesta.
 
Muakin mietyttää tämä liukkariasia. Aika ristiriitaista tietoa saatavilla. Just taisi olla vau.fi:ssä joku kirjoitus, että liukuvoiteet voivat heikentää raskaaksi tulemisen mahdollisuutta. Meidän on kyllä pakko jotain käyttää... :D Vieläkin aika kuivat limakalvot viime raskauden/imetyksen jäljiltä.
 
En tiiä tutkimuksista mutta ainaki se ACOn Caring glide (apteekissa myytävä) on suunniteltu nimenomaan intiimialueen hoitotuotteeks liukuominaisuuden ohella. Ostin sitä plussakierrossa, tuskin edisti mutta ei ainakaan estäny.
 
Mä käytin viime kierrolla ekaa kertaa tota Conceive Plussaa ( ja alotin samalla kyllä syömään sitä raskaus ja imetys vitamiinia). Tänä aamuna tein testin sitte ko lopulta huomasin että menkat on (jo) 4 pv myöhässä ... niin plussahan sieltä tuli ekaa kertaa näkyviin. :)
 
Meillä oli jotakin marketin peruskamaa viimeksi, olikohan rfsu, silti tärppäsi ekalla kerralla. :)
 
Täällä menee Conceive plus kokeiluun ekaa kertaa seuraavan kerran ku peittoja heilutellaan. Yk4 olis nyt edessä ja kaikkia mahdollisia keinoja lisätään käyttöön kerta kerralta. Toivon että tuosta olis nyt sitte apua meille.
 
Täälläkin kaikki keinot käytössä, ja päätin vaihtaa entisen silikonipohjaisen liukuvoiteen tuohon Conceive plussaan. Mutta se ei sovi mulle yhtään. :sad001 Tulee vaan paikat ihan kipeäksi. Nyt en tiedä mitä liukkaria sitä kokeilisi, koska ei viitsisi kovin monesta tuubista maksaa tuota 20 euroa ja todeta se sitten sopimattomaksi itselle.

Onkohan mitään silikonipohjaisia liukuvoiteita, jotka soveltuvat raskautta yrittäville? Luulen, että sellainen voisi sopia parhaiten.
 
Meillä oli myös käytössä toi concieve plus ja heti sen käytön sloituksen jälkeen plussasin! (yritystä takana n. 9kk, ei kuitenkaan tikutettu ovista tai mtn sen suurempaa)
 
Me käytettiin miehen kanssa Conceive Plussaa, mutta niissä kierroissa raskauduin, joissa oli ainakin yksi yhdyntä ilman mitään liukkareita. Eli meillä liukkari ei ollut hyödyksi, mutta hyvän tuntuista ja riittoisaa se oli joka tapauksessa. :)
 
Me käytettiin preseed merkkistä apteekista saatavaa kun ei alkanut raskautta kuulua, nyt tuhisee 3,5kk ikäinen poika tuolla sängyssään. :Heartblue
 
Liukuvoiteista en enää piittaa, kookosöljy on paljon parempaa. Enkä usko tai tiedä että se tappais siittiöitä. Hiivatulehduskierteen takia hylkäsin normivoiteet.
Kookosöljyä kannattaa testata, sillä kun on monta ominaisuutta ja muitakin käyttötarkoitusta.
 
Käytettiin ihan tällästä vesipohjasta RFSU:n Aqua glidea ja hyvin toimi liukkari.jpg
T: Syyskuussa syntyvän tytön tuleva äiti rv.27+6
 
Takaisin
Top