Elämää vauvan kanssa

Ehkä se oppii silti. Oisko joku lelusetti kiva siiihen? Sellainen rattaisiin kiinnitettävä juttu.. vaikka ratti ja ääninappuloita tms....
 
lelua mäkii mietin,meillä ois yks minkä sais siihen kiinni,tosin sitä ei voikkaa kiinnittää jso rattaat on istuvassa asennossa ku se kiinnitetää siihen kuomun reunaa,tai siis reunasta reunaa.ni sit se ois melkee silmillä.mitähän hittoo mä taas horisen..
 
Nii joo.. tarkoitin sitä sellasta, joka kiinnitetään eteen rattaiden runkoon. En sit tiiä, sopiiko kaikki kaikkiin rattaisiin. Mä en oo sellasia hommannu missään vaiheessa. Rattaissa meillä ei oo ollu ku yksi pieni lelu roikkumassa mut ei muita härpäkkeitä. Halusin alusta alkaen, et poika oppii rauhoittuun rattaissa eikä villiinny kaikista leluista. Nyt voisin harkita pojalle sellasta rattia tuohon eteen, jos tuntuu, et alkaa huonommin viihtymään. Mut saa nähdä.. toistaiseksi ei kaipaa kun ympäristössä riittää mielenkiintoa. Pari pientä lelua kyl on mukana, joita saa hyplätä, jos tarve tulee. :)
 
Kiira on kyllä esikoista paremmin viihtynyt vaunuissakin, joten rattaissa istuminenkaan ei ole ongelma. Miten päin teillä, Jäde, tyttö istuu? Onko kasvot sinuun päin? Meillä esikoinen oli huonosti ylipäätään päiväunia nukkuvaa tyyppiä, eikä se edes liikkuvissa vaunuissa viihtynyt kovin pitkiä aikoja, jos ei unta riittänyt. Kantorepussa viihtyi tosi hyvin ja rattaissa, kun sai istua kasvot menosuuntaan. Siinä sitten viihtyi hyvin ja jaksoi katsella kaikenlaista, ja saattoipa siihen nukahtaakin. Kiirakin istuu rattaissa kasvot menosuuntaan ja hyvin tyytyväisenä katselee sieltä ympärilleen. Nykyisin ei kyllä ulkoillessa niin nukukaan, kun on niin paljon kaikkea jännää katseltavaa. :) Nukahtaa kyllä loppumatkasta rattaisiin, jos tarpeeksi kauan ollaan ulkona. Jos teillä on tähän asti oltu selkä menosuuntaan, niin kasvot menosuuntaankin kannattaa kokeilla, jos se onnistuu. Ja sitten tietysti noi lelut, mitkä on tarkoitettu nimenomaan rattaisiin eikä vaunukoppaan. Mutta kyllä se siitä joka tapauksessa helpottuu jossain vaiheessa!
 
Nii joo.. meillä poika istuu kasvot menosuuntaan rattaissa. :)

Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 
Jotkuthan sanoo, että vauva pitäisi EHDOTTOMASTI istuttaa rattaissa selkä menosuuntaan, että on turvallisempaa, kun saa katsoa sitä, joka niitä rattaita lykkii. Miusta se ei kyllä ole niin ehdotonta. Toiset on reippaampia jo vauvasta lähtien ja tuskastuvat, jos eivät näe niin hyvin ympärilleen ja siksi viihtyvät paremmin kasvot menosuuntaan. Ei ainakaan meidän esikoiselle ole jäänyt traumoja siitä, ettei ole äidin tai isän naamaa katsellut rattaissa istuessaan. :D Ja hyvin Kiirakin viihtyy maisemia katsellessaan.
 
Ai siinäkin tällainen "ehdottomuus"! En ollu kuullutkaan. Ite ajattelin, et saa nähdä, viihtyykö poika noin päin, mut kyl se vaa sit. Mä kyl kurkistelen usein häntä, ettei tuu turvaton olo hälle. Jokusen kertaa oli poika vähä hätäinen, mut nopeasti tottui ja nykyään tosiaan istuu kuskattavana ku euroopan omistaja. :D

Sent from my GT-I9300 using Vau Foorumi mobile app
 
täytyy koittaa tota kasvot menosuuntaa,samahan se on autossakii.matkarattaissahan se on kasvot menosuuntaa ja sillon ainakii kovasti käänty kattomaa työntäjää,mut nythän tilanne voi olla eri.koittamaan siin seuraavalla ulkoilu kerralla.
 
Meillä on rattaissa vaan kasvot menosuuntaanmahdollisuus eikä ukkeli viihdy kovin hyvin. Väsyneenä ei suostu nukkumaam vaunuissa tai jos nukahtaa niin herätessä pelästyy ja alkaa ihan järjetön huuto, jota ei saa rauhoitettua millään muulla paitsi sylillä. Poika inhoaa sitä, kun pitää olla sidottuna valjaissa ja tuskastuu myös hyvin nopeasti hereillä ollessaankin vaunuissa. Toivon, että pienen totuttelun jälkeen vaunuilu alkais sujua kivuttomammin. Ei oo kiva lähteä jonnekin ja kantaa herraa puolet matkasta. Parasta ottaa aina varalta kantoliina mukaan ja välillä en jaksa ottaa koko rattaita, kun liinassa viihtyvyys ja hyvät unet on taattu.
 
voe ziizus...eilen kävin kaverin luona sil on saman ikäinen kun meitin pimu poika vaan :)..se konttaa ja seisoo..ja mekkala tietysti sen mukainen..meijän tyttö nii rauhallinen ja jokaista poijan kovempaa älähdystä "säikähti" ja itkuakin välillä väänti..:sad001...näkee päivittäin tietenki ihmisiä et ei oo pelkästään isin ja äipän kans..pitäs vissiin enempi vaan vielä ikäistensä seurassa olla mut äippä ei jaksa jokaiseen "kissan ristiäiseen" viiä..ja mitä on tapahtumia ni ne on niin kivasti justiisa tytön uni aikaan...PÖH!!! että tällästä purkautumista tänään tällä äipällä...:)
 
Pitikin kysyä et onko mun poitsu ainut joka ei konttaa eikä nouse seisoon? Meillä edelleenkin vaan pyöritään....
 
Keijuli toi sun kuvaus vastaa ihan meidän poikaa. Kerran kerhossa meidän vieressä istui hiljaisempi poika, joka rupes aina itkemään kun meidän poika vähän kiljas eli vähän väliä :grin Sit yks likka tuli ottamaan meidän pojalta lelun kädestä koko ajan, niin meidän poika alkoi murisemaan ja se tyttö konttas äitinsä luo itkien.:p
 
Mä oon nyt stressannut ihan hirveesti tota meijän pojan kiinteiden syömistä. Se kun on nyt ollut tauolla melkein 2 viikkoa tuon pahan rs- viruksen takia ja tänään kun uskalsin pitkästä aikaa antaa aamupuuroa(neljän viljan) päärynäsoseella höystettynä (ja kaiken lisäksi vielä hienompana versiona(mutta eihän se sitä siltikään paljoa suostunut syömään)) niin taas hetken päästä kun oli tissillä niin puklas kaiken poies kun alkoi niin kovasti yskittää eikä meinannut saada taaskaan henkeä kun oli kurkussa niin paljon limaa :/ Ens keskiviikkona on 8kk neuvola ja pelkään todella mitä toi meijän neuvolatäti sanoo tosta kiinteiden syömisestä kun se tuntuu olevan tosi tarkka niistä et saa varmasti kaikki vitamiinit yms raudat ruoasta. En ole siis tuon tukkoisuuden takia voinut syöttää kiinteitä kun oon pelännyt et poika tukehtuu kun muutenkaan ei meinaa henki kulkea kunnolla ja on nyt sairaana oksentanut aika usein tissimaidotkin kun alkaa aina kesken syönnin yskittämään niin kovasti... ISO HUOOOOH! Entä jos se neuvolatäti ei tykkää tosta kun en oo syöttänyt kiinteitä tai jos se alkaa paasata jotain paskaa.. tai noh ehkäpä asiaa, mutta kuitenkin minulle jo itsestään selviä asioita eikä mulla oo sitten muuta vaihtoehtoa kun tukehduttaa toi poika kun väkisin koitan syöttää sille kiinteitä. Poikahan syö muutenkin terveenäkin ollessa kiinteitä aivan tuhottoman pieniä määriä eikä ole osoittanut kiinnotusta oikein mitään muuta ruokaa kohtaan kun tissimaitoa. Miten sille neuvolatätille voi selittää kaiken sillain järkevästi?? (sanottakoon nyt vielä, että kasvukäyrällähän poika on aina ollut +2, joten painon ja pituuden suhteen ei tartte olla huolissaan vaikkei huolikaan kiinteitä :))
 
Meillä harjotellaan seisomaan nousemista. On se vaan tosi hurjan näköistä, kun oma "pieni" vauva horjuu seisoma-asennossa. Ja sit putoo pyllylleen. :-D Tavaroita pitää koko ajan siirrellä toisen ulottumattomiin ja sulkea laatikoita ja kaappeja. Kävi jo mielessä teipata kaikki laatikot kiinni ilmastointiteipillä, mutta se ei oo kovin käytönnöllistä...:rolleyes:
 
Jozzuuh, kyllähän terkan pitäis ymmärtää, että kipeenä ei ruoka maistu ja muutenkin se, ettet voi väkisin pojalle kiinteitä syöttää. Kyllähän se terkka sulle varmaan kasan neuvoja tarjoaa, mut hyödynnät niistä ne, mitä et oo vielä kokeillut ja sit ainakin tiedät, että oot tehnyt parhaas. Kyllä se sun vauva varmaan enemmän kiinteitä söis, jos sillä olis nälkä. Ja muista, ettei oo sinun vikas, jos sun neuvolaterkka ei osaa keskustella rakentavasti.
 
Huhhei minkä itkupotkuraivareiden saattelemana meillä käytiin äsken päiväunille. Mua lopulta melkein nauratti tuo pojan kiukkukohtaus, kun tiesin, ettei hällä ole mitään hätää, mut ei millään olis käyny unille ja hirveän kohtauksen järjesti. Lopulta sammui kun saunalyhty huudettuaan noin vartin. Saa nähdä päästäänkö kerhoon kun 20 min päästä alkaa eikä oo poika ehtiny pitkään nukkua ja aika väsyttävää on tuollainen huutaminen ja rimpuilu.
 
Kyl vähä jännitti eilen, et saiko poika mahapöpön kuitenkin. Oksensi iltatissillä mahan tyhjäksi ja jouduin kiikuttaan pojan vielä iltasuihkuun sekä itseni.. mut ei sit onneksi yrpänny enää sen jälkeen ja on oikein iloinen ja oma itsensä toi poika. Ei siis ole sairas. Pitää nyt vielä katella, miten tää päivä menee. Tarkoitus oli lähteä Poriin vaihtaan autoon kesäkitkat alle tänään ja eilen jo pelättiin, et näinkö se jää reissu tekemäti. Ja ois kiva saada ne kesäkitkat pikkuhiljaa autoon, kun alkaa noi talvikitkat sulaan alle, kun tulee nii lämmintä jo.

Mut asiasta kukkaruukkuun. Poika sanoi eilen äiti! Hieman hennosti ja vähän epävarmasti, mut aivan selvästi sanoi äiti. Mieskin pomppas sohvalta, nappas videokameran et tulee kuvaamaan. Mut sittenpä poika saikin ramppikuumeen ja alkoi kikattamaan ja pelleilemään.. ei saatu sanaa äiti vielä videolle, mut jospa poitsu alkaisi oikein viljeleen sitä sanaa, nii kyl sen sit saa. Että oli pakahduttavan ihana tunne kuulla tuon rakkaan pienen mössykän suusta äiti. Ihan uskomaton tunne. :love7
 
tunkeeks muitten vauvat sormia kurkkuu vai onks meijän natiainen ihan uniikki tapaus tässä asiassa?
 
Kyllä meidänkin Artsi tunkee välillä sormia niin syvälle kurkkuun että yökkää.

Sent from my GT-I9105P using Vau Foorumi mobile app
 
Takaisin
Top