Paljonko menee ruokaan rahaa kuukaudessa

ginessa

Kommentoinnin ninja
Eli kysymys kuuluu, paljonko teillä menee ruokaan rahaa kuukaudessa ja mitä muuta budjettiin kuuluu? Vaipat yms.? Monenko hengen talouksilla menee mitenkin paljon? Millaista gurmeeta kelläkin laitetaan ? Tehdäänkö teillä kaikki itse ja Käyttekö ulkona syömässä ja maksetaanko se budjetista vai mistä? Tuleeko ylimenoja paljon ? Entä lentääkö ruokaa myös paljon roskiin? Ylittyykö budjetti jos on juhlat ? Kiitos jos jaksatte vastailla !;)
 

Eli vastasin 800€/kk.

tuo summa sisältää peruselintarvikkeet, pääasiassa kaikki ruoat ja myöskin vaipat kahdelle.

Meillä syödään ihan perus kotiruokia, harvemmin tehdään mitään gurmeeta.
talouteen kuuluu siis 4 henkilöä, kuopusta ei voi vielä laskea yhdeksi syöjäksi, hällä on omat ruoat, nekin kuitenkin sisältyy tuohon summaan.

Ulkona käydään todella harvoin ja ne kerrat ollaan miehen kanssa kaksin, ne maksetaan "omasta pussista".

Mitähän vielä... Jospa tässä alkuun. Puhelimella kirjoitan niin en nää sitä alkuperäistä viestiä!

 

Eli vastasin 800€/kk.

tuo summa sisältää peruselintarvikkeet, pääasiassa kaikki ruoat ja myöskin vaipat kahdelle.

Meillä syödään ihan perus kotiruokia, harvemmin tehdään mitään gurmeeta.
talouteen kuuluu siis 4 henkilöä, kuopusta ei voi vielä laskea yhdeksi syöjäksi, hällä on omat ruoat, nekin kuitenkin sisältyy tuohon summaan.

Ulkona käydään todella harvoin ja ne kerrat ollaan miehen kanssa kaksin, ne maksetaan "omasta pussista".

Mitähän vielä... Jospa tässä alkuun. Puhelimella kirjoitan niin en nää sitä alkuperäistä viestiä!

 
Vastasin 600e, tällä hetkellä kahden ihmisen ja yhden koiran talous. Vauva vielä masussa. Tuohon kuuluu perus ruoka -ja hygieniatarvikkeet.
 
Eli n. 800€/kk Meitä on kaksi aikuista, puolitoista vuotias lapsi ja koira. Tohon summaan kuuluu kaikki perusjutut ja vaipat yms. Perusruokaa syödään, paljon keittoja ja laatikoita. Me kylläkin käydään usein ulkona syömässä lounasta noin 3 krt vko.
 
meille menee 500€ luokkaa kuukaudessa ruokaan. kaksi aikuista ja kolme lasta (6v, 4v ja 1v8kk tytöt). vaippapaketti menee ehkä yksi kuukaudessa ettei tee paljoa, kun käytetään enimmäkseen kestovaippoja. tehdään perus kotiruokaa paitsi ehkä kerran viikossa valmisruoka. joskus syödään ulkona mutta niin epäsäännöllistä ettei laskettu tähän. sillä ehkä vissiin aika vähän menee kun on seurattu missä halvinta ja kelpaa halpamerkit yms. kauppojen hinnoissa on eroa. tietty jos on juhlat niihin menee sitt lisänä mutta niihinki leivotaan enimmäkseen itse tarjottavat.
 
Myönnän että meillä ei mene rahaa alkoholiin tai tupakkaan kuin ehkä kerran kolmessa-kuudessa kuukaudessa ja silloinkin vain max kolmen alkoholiannoksen verran (mies ei juo senkään vertaa). Kumpikaan meistä ei tupakoi. Lapsia taloudessa on 3 joista 1 vaippaikäinen. Vaikka perhe koostuu viidestä henkilöstä ei silti ruokaan + vaippoihin mene kuin 150-200eur/kk. Ehkä kiitos kuuluu sen että pidän leipomisesta ja ruuanlaitosta joten eineksiä käytetään aniharvoin ja pakastin täytetään -30% alennusruokatarvikkeilla jotta ei koko ajan tarvitse maksaa täyttä hintaa ruokatarvikkeisiin. Käymme myös hyvin usein Lidlissä s-kaupan tai k-kaupan sijaan.

Emme silti näe nälkää tai elä kaurapuurolla ja tonnikalapurkeilla. Päinvastoin. Siksi tuntuu hurjalta lukea kommentteja tupla/tripla ruokalaskuista. :-/
 
Miulla on joskus "entisessä elämässä" mennyt ihan pelkkään ruokaan helposti kanssa se 800-1200€/kk ja kyseessä on ollut kahden aikuisen syömiset. Silloin tuli haettua paljon ravintolaruokaa kotiin jne. eikä oikein kahden työssäkäyvän aikuisen taloudessa ollut muitakaan tärkeämpiä menoja kuin helppo elämä.

Nyt sitten muuton myötä työttömänä ja sittemmin äitiyslomalla vähän naurattaa, että nykyiset kuukausitulot on ollut aiemman yhden viikonlopun tulot. Vähän on elämäntapa muuttunut.

Voin hyvin kuvitella tuon viiden henkilön 150-200€/kk ruuan ja ihan hyvin syömisen. Itselläni menee rahaa ruokaan kuukaudessa nyt kahden aikuisen taloudessa suunnilleen saman verran. Kaiken mitä voi pakastaa ostetaan tarjouksesta pakastimeen (liha, juustoraaste, joskus pakastevihanneksia jne). Perusruokaan menee lähinnä lihaa, munia, juustoja, tuoreita kasviksia ja juureksia ja jonkin verran perunaa. Ja paljon mausteita. Toki kaurapuuroa aamupalaksi :) Tuoreita hedelmiä on aina pestynä pöydällä. Meille on ensimmäinen lapsi tulossa, mutta toiveena olisi imetys ja kestovaipat on jo hommattuna, eli ensimmäiseen puoleen vuoteen tämä tuskin kauppakuluihin vaikuttaa ellei sitten jotain ongelmia imetyksessä ilmene. Vesilaskuun korkeintaan.

Tuon 150-200€/kk saa kahden aikuisen taloudessa kulumaan niin, että on varaa ostaa paljonkin "ylimääräistä" ja "luksusta." Eli ostan itselleni välipaloiksi luomupähkinöitä lähes tuplat kalliimmalla kuin tavallisia (saati sit jos söisin välipalaksi vaikkapa vihannesmunakkaan pähkinöiden tilalta). Ruuanlaitossa rasvana on luomuöljyjä voin sijaan. Kaupan valikoiman ja tilin tilanteen mukaan joskus tulee ostettua luomupaprikaa 18€/kg eikä tavallista paprikaa 5,50€/kg. Maito on luomua, tee on luomua, perunat on luomua, porkkanat on luomua. Pidän luomutuotteita "luksustuotteina" omalta osaltani :) Eli niitä ostan kun on varaa. Kun ei ole, niin sitten tavallista. Jos ostaisi koko ajan tavallisia versioita luomun sijaan ja jättäisi kalliimmat herkut ja välipalat pois tuolla samalla budjetilla ruokkisi varmasti 2 aikuista lisää.

Kaupan valmisruuista tai puolivalmiista menee jonkin verran mysliä, vaasan ruispaloja, joskus pakastevihanneksia ja silloin tällöin makkaraa tai pekonia. Ja tosiaan raastettua juustoa on niin helppo ottaa pakastimesta että se tulee ostettua valmiina. Satunnaisesti tulee ostettua karkkia tai jäätelöä, yleensä herkkuina on jotain kotitekoista.

Pyykin- ja astianpesuaineet ostan isoissa erissä ekokaupoista, eli ne eivät ole ruokalaskussa mukana :) Ja meillä on vuodessa 1-2 reissua Tallinnaan joka tapauksessa (yhdistysten virkistysreissuja), joten alkoholia tulee harvoin ostettua Suomesta. Jos kerta ystäviä tavatakseen on Tallinnaan menossa joka tapauksessa niin olisihan se vähän nurinkurista, ettei varaisi sitten muutamaa kymppiä lisää ostaakseen sen pari laatikkoa siideriä tai olutta sekä muutamaa viinipulloa siinä samalla.
 
meillä varmaan menee 1200-1500€ kuussa,8 henkee himassa,vierailevat tähdet vaihtelevasti,eli eivät juuri vaikuta laskuun,mut annas olla jos on yhdetkin juhlat(lapsen synttärit esim) niin jo vain on satku heti lisää kevyesti.
Mies käy kaupassa koska hän kokkaakin meidän ruuat 99%sti,joten säästöä syntyy heti jos mie oon kaupassa mukana ja toppuutan ostamasta esim jotain kalliita erikoiskastikkeita ym.Alennuslihat ym käytetään hyväksi ja pyritään hakee leipomosta kakkoslaadun leipää.Tosin ruoka on elämän suola ja onhan se nautinnollista syödä hyvää ruokaa.
 
n.450euroa kuukaudessa, kaksi aikuista, joka toinen viikonloppu miehen lapsi meillä, sen lisäksi jonkin verran elukoita. Teen joka päivä ruoan, harvoin käydään ulkona syömässä.
 
Hei, voisko tätä keskustelua elaboroida, koska mua alko ihan älyttömästi kiinnostaa, miten perheessä riittää kuukaudeksi 200€ ruokaan ja perustarvikkeisiin! Siis varmaan tää selviäis, kun alkaisin vähän tarkemmin seurata omia ruokalaskuja ja mistä vois nipistää. Meillä siis menee ehkä 500-600€ kuussa sisältäen siis muutakin kuin pelkkää ruokaa. Kaksi aikuista ja kaksi lasta, joista toinen on vaippaikäinen. Ei syödä valmisruokia juurikaan, ainoastaan kun superlaiskuus iskee. Mutta ostan kyllä mielummin naudan jauhelihaa, vaikka se on vähän kalliimpaa (no tässähän näitä alkaa heti tulla) ja parhaimman makuista maustamatonta jogurttia (yllättäen niissä on merkittäviä eroja!). Ja ylipäänsä tarkkailen ostamieni tuotteiden tuoteselosteita, mikä toki kasvattaa ruokalaskua. Steviasokeri, vähärasvainen juusto jne. Tykkään myös leipomisesta, joten siihenkin menee ylimääräistä rahaa.

Ei ole tuloihin nähden iso lasku, mutta itsestä tuntuu, että voisi olla pienempikin. Olen viime aikoina paljon miettinyt kaupan vaihtamista, tällä hetkellä käyn Cittarissa, koska se on lähimmistä kaupoista paras. Lidl olisi myös lähellä ja välillä mietin siihen vaihtamista, mutta sitten kun kuitenkin pitäisi välillä käydä Cittarissakin laajemman valikoiman perässä, niin melkeinpä menen mieluiten sinne aina. Pitäisi varmaan alkaa kaikesta huolimatta kokeilla eri vaihtoehtoja. Bonusjärjestelmissä kuitenkin ne bonukset on leivottu yleensä tuotteiden hintaan, niin sikäli ne on ihan tyhmiä, mutta keskittäminen koukuttaa.

Niin ja toisinaan menee ruokaa hukkaan, useimmiten kurkkua (!) ja johtuu vain omasta typeryydestä/laiskuudesta. Tähän kuitenkin yritän jatkuvasti kiinnittää huomiota ostoslistaa tehdessä.

Ihana keskustelu! En ole vuosiin kirjoitellut tänne ja tämän bongaaminen innosti taas!
 
Ruokaan menee 550-650€/kk. Kaksi aikuista, kaksi lasta. Toinen tytöistä on vaipoissa. Liha meillä tulee metsästä. Yritän katsoa tarjouksia ja keksii niistä ruuan.
 
Vanha keskustelu, mutta mielenkiintoinen.
Meillä menee peruselämiseen n. 500e kuussa ( 2 aikuista ja yksi lapsi ). Tuohon kyllä sisältyy myös kahden auton bensat ja asunnon sähkölasku. Että kai me suht säästeliäästi eletään eikä juuri ulkona käydä syömässä. Jos käydään, niin menee sitten muista rahoista, ei taloustililtä.
 
Ruokaan menee kuussa 300-450€ riippuen siitä, miten ahkeria ollaan. Meillä on käytössä neljän viikon kiertävä ruokalista, joka helpottaa ruokaostoksien tekemistä eikä tule niin paljon ostettua sitten ylimääräistä. Tällä haavaa siis perheeseen kuuluu kaksi aikuista, reippaasti syövä hintelä ekaluokkalainen ja kaksi kissaa. Tuossa summassa siis myös kattien sapuskat. Toinen on erikoisruokavaliolla.
 
Meillä menee kuukaudessa ruokakauppaan ehkä noin 300-400€ sisältäen myös päivittäistavarat ja hygieniatarvikkeet. Taloudessa on kaksi aikuista ja kaksi alle 2v lasta vaipoissa. Lemmikkien ruoat eivät sisälly tähän laskelmaan mukaan. Yritetään käyttää paljon kausituotteita ja käytännössä kaikki lihat ovat päiväystuotteita. Tehdään paljon alusta asti itse tai hyödynnetään puolivalmiita pakasteita mm vihanneksissa. Einesruokaa ei juuri syödä. Perus kotiruokia teemme.

Ruokaa menee hyvin vähän roskiin, sillä koira syö useimmiten ruoantähteet. Ulkona syödään harvoin jos koskaan.
 
Takaisin
Top