Missä teillä on hoitopöytä/taso/alusta?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Tuli tuosta hoitopöytä-artikkelista mieleen että missä teillä vaihdetaan vaipat? Siis vessassa, makuuhuoneessa vai jossain muualla?

Meillä oli hoitotaso pinnasängyn päällä. Eli makuuhuoneessa niin kauan kun siellä itsekin nukuttiin. Kun oltiin siirrytty olohuoneeseen nukkumaan (ja muuton jälkeen) lapsen huoneessa.
 
Meillä on ollut hoitopöytä tuplilla heidän omassa huoneessaan (nukkuivat kylläkin vanhempien makuuhuoneessa, vaikka oli tuollainen omakin huone. Molemmissa huoneissa oli pinnis..) ja nuorimmalla meidän makuuhuoneessa, jossa nukkuu edelleenkin. Hoitopöytä on ollut käytössä siihen asti, kun lapset ovat liikkeelle lähteneet ja sitä ennenkin vaihdettu jo usein vaippa sylissä siitä asti, kun ovat osanneet jotenkin istua. Seisomaan noustua on alettu vaihtamaan wc-pytyn kannella vaippoja.
 
Hoitopöytä on makuuhuoneessa. Se on samalla lipasto vaatteille ja hoitotarvikkeille. Vessaan ei mahdu, sängyn tai sohvan päällä en pysty vaihtamaan selkäkipuisena, khh on toisessa kerroksessa jne. Pinnasänky on sijoitettu ainoaan mahtuvaan kohtaan vaatekaapin ja minun sängyn väliin eli siihen eteen/viereen ei pääse vaihtamaan vaippoja vaikka hoitotason päälle saisikin. Eli ainut mahdollinen paikka on makuuhuone. Olohuoneeseen mahtuisi paremmin, mutta en öisin lähde seikkailemaan ees taas kun pitää vaatteita ja vaippoja vaihdella. Meillä on asuinkerroksessa keittiö, wc, olohuone ja makkari.
 
Makuuhuoneessa on ollut aina, erilaisina kokoonpanoina. Poika siis nukkuu minun kanssani samassa huoneessa, ja suureen huoneeseen mahtuu hyvin parisänky, pinnis ja kirjahyllyjen eteen myös hoitopöytä. Alkuun kasasin vain kirjoja täynnä olevista pahvilaatikoista jonkinlaisen tason, jonka päällä oli hoitoalusta. Ei vaan sitten tullut koskaan ostettua oikeaa hoitopöytää :facepalm:

Sitten kun poika ei suostunut enää menemään selälleen hoitopöydälle, niin vaihdoin laatikoiden tilalle lipaston, joka on tukevampi alusta. Poika siis ei suostunut enää seisomaan niiden pahvilaatikoiden päällä, kun yhdestä laatikosta antoi kerran se päällinen ihan vähän periksi jalan alla, niin piti saada heilumaton, tukeva lipasto siihen. Nyt siis poika seisoo lipaston päällä ja siinä vaihdellaan vaipat ja vaatteet, ja hoidan siinä myös pojan ihon rasvauksen. Säästää mun kipeää selkää, kun ei tarvitse kyykkiä.
 
Kylpyhuoneessa pesukoneen päällä on hoitoalusta. Korkeus on sopiva ja vieressä pesupaikka, toisella puolella kaappi johon saa vaatteet ja tarvikkeet. Istuma-asennon opittuaan vauva pääsi potalle pesukoneen viereen. Vielä taaperonakin rasvaillaan pesukoneen päällä, pestään hampaat yms. Erillistä pöytää ei ole kaivattu.
 
Makkarissa on hoitopöytä vaatelaatikoineen mutta on harvemmin käytössä, meillä on yläkerrassa vain makuuhuoneet. Vaippa vaihtuu yleensä alakerrassa hoitoalustalla pesukoneen päällä jossa on vesipiste vieressä, tai ihan olohuoneen lattialla.
 
Meillä kylpyhuoneessa myös pesukoneen päällä hoitoalusta. Mulle kylpyhuone on ehdoton, koska siellä vesipiste. Vaatteet aluksi meidän makuuhuoneessa ja nyt kun taapero jo muuttanut veljen kanssa samaan huoneeseen, on hänellä siellä oma vaatekaappi.
 
Kun asuimme vielä kaksiossa, hoitopöytä oli makuuhuoneessamme. Nykyisessä kolmiossa hoitopöytä siirrettiin lapsen huoneeseen.
 
Kylpyhuoneessa pesukoneen päällä vaihdetaan vaippa. Käsienpesuallas on heti vieressä ja sen alla olevassa laatikossa on vaipat. Rasvaukset ja pukemiset tehdään olohuoneen sohvalla.
 
Vessassa oli pyykkikoneen päällä hoitoalusta, vesipiste oli ihan vieressä niin kätevä ratkaisu. Varsinaista hoitopöytää ei ollut. Mua karmii ajatus että vaihtaisin lapsen vaipat makkarissa... Yäh, ei! Vessaan ne kuuluu, en mäkään kaki makkarissa :confused: Vaatteet vauvalle puettiin kuitenkin makkarissa.
 
Meillä tuo hoitopöydän paikka oli ja on edelleen tilakysymys. Makuuhuoneen vieressä olevassa vessassa ei ole tilaa millekään ylimääräiselle, lavuaarin vieressä on kyllä pieni tasonpätkä, mutta se on niin pieni ja kapea, ettei siihen olis pientäkään vauvaa saanut mahtumaan makuulleen. Siihen ei olisi saanut irrallista hoitatasoakaan kiinni, kun sitten ei olisi mahtunut enää pytylle, melkoisen pieni on siis vessa meillä :sad001 Myöskään kylppärissä ei ole yhtään ylimääräistä tilaa hoitopöydälle. Pyykinpesukone on kyllä siinä lähellä kodinhoitotilassa, mutta makkarista on sinne pitkä matka, on niin hullusti suunniteltu tuo meidän talo :facepalm: Toki olisi kiva, kun vaipanvaihdot vois tehdä vaikka vessassa, mutta eipä tuo nyt niin kauheaa ole ollut makkarissakaan hoitaa, kun on iso huone ja hoitopöydän sai selkeästi erilleen sängyistä, ja vessa on heti siinä vieressä vesipisteineen. Toki vaipat vien vessan roskikseen haisemasta, makkarissa ei ole roskista ollenkaan.
 
Meillä hoitopöytä oli alun perin makuuhuoneessa, mutta yhden päivän kotonaolon jälkeen päätettiin testata mahtuisko kuitenkin vessaan. Thank god mahtui, miljoona kertaa kätevämpi kun ei tarvitse kakkapyllyn kanssa yrittää availla ovia pimeydessä ja varoa samalla uteliaisiin kissoihin kompastumista. Ja ois ihan muutamat pissit ollut tässä reilun viikon aikana makkarin lattialla, jos ei ois siirretty. :hilarious:
 
Sohvalla, lattialla milloin missäkin. Hoitopöytää taikka edes varsinaista alustaa ei ole, vanhempien lasten kanssa jo opin että on meidän taloudessa aivan turha kapistus kun sitä ei kukaan käytä kuitenkaan.
 
Meillä on yläkerrassa makuuhuoneessa pinnasängyn päällä ja toistaiseksi ollaan sinnikkäästi siellä vaihdettu vaipat. :D

Tosin kakkavaipat vaihdetaan kylppärin lattialla sille hommalle varatulla pikkumatolla niin on sitten lyhyt matka pyllypesulle. :wink
 
Hoitopöytä jossa vauvan vaatteet on pikkuherran tulevassa omassa huoneessa, mutta hän nukkuu nyt meidän kanssa talon toisessa päässä. Siksi meillä on toinen hoitoalusta + pesuvempeleet kodinhoitohuoneen tason päällä. Kodinhoitohuoneeseen pääsee suoraan makuuhuoneesta ja siinä on vieressä pesuallas. Meillä todella toimiva ratkaisu öitä ajatellen. :joyful:
 
Hoitopöytänä toimii vanha työpöytäni ja se on lapsen tulevassa huoneessa. Siitä on lyhin matka vessaan, jossa pystyy pesut tekemään. Itse vessa on niin pieni, ettei sinne saa hoitotasoa mitenkään. Mut on toiminut näin hyvin, vaatteille ja vaipoille hommasin sellaisen korihässäkän, joka mahtui just hyvin pöydän alle :happy: nykyään kyllä vaihdan usein vaipat ja vaatteet ihan vaan sohvalla.
 
Meillä on pehmeä hoitoalusta pyykkikoneen päällä kodinhoitohuoneessa. Edellisten lasten kanssa meillä oli hoitopöytä kylppärissä (ihan paras ratkaisu!).
 
Takaisin
Top