Vauvajumpat ja muut

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Oletteko käyneet vauvan kanssa jossain äiti & vauva harrastuksissa, kuten vauvajumpassa? Millaisia kokemuksia teillä on niistä?

Itse en käynyt vauvan kanssa missään sellaisessa. Taisi riittää yksi harrastus missä hypätä vauvan kanssa joka viikko ja meillä se oli vauvauinti (4kk ikäisestä eteenpäin, sitä ennen ihmeteltiin vauvaa kotona). Tosin voisin väittää että kyllä vauvauintikin kävi liikunnasta äidillekin. :grin
 
Johan toki. Esikoisen kanssa kävin äiti-vauvajumpassa (lihaskuntoa lähinnä), nyt tokan kanssa on käyty pilateksessa ja tanssissa, jumppaankin on jo maksettu osallistuminen tälle vuodelle, pitäisi vain vaivautua paikalle :D

Käytiin/käydään myös molempien lasten kanssa vauvauinnissa ja muskarissa.

Noi äiti-vauvajumpat on kivoja kun tulee lähdettyä kotoa, saa itseään vähän kasaan taas mammautumisen jäljiltä ja vauvallekin on kehittävää tulla heitellyksi ja käytetyksi kahvakuulana jne. Sosiaalisesta puolesta en ole niin välittänyt mutta onhan sekin kiva jos ihmisiä pääsee tapaamaan. Ja huom. Minä inhoan ryhmäliikuntaa. Vauvan kanssa se oli jotenkin hauskaa kun pystyi keskittymään lapseen ja sai liikuntaa sen varjolla. Tai ehkä aloin vain höperöityä kotona, en tiedä. Joka tapauksessa innolla olen nyt tammikuussa jälleen aloittanut nämä lukuisat harrastukset 4kk täyttäneen uuden vauvani kanssa. :)
 
En ole kuullut, että sellaisia olisi ollut tarjolla missään. Vauva tosin itki kuukausitolkulla ja kotona yritin jumpata eri tyyleillä hänen kanssaan, ei onnistunut kertaakaan minuuttia pidempään. Eivät myöskään vaunulenkit tai muut liikuntajutut.

Muskarissa käytiin vauvana ja käydään edelleen. Nykyään olemme siellä isojen ryhmässä eikä lapsi uskalla sen takia leikkiä/liikkua juurikaan. Eli lähinnä kuuntelee sylissä lauluja ja puristaa kaulasta. Olisipa joku pienempi ryhmäkoko ja useampia ryhmiä eri ikäisille.
 
Aloitettiin äiti-vauvajooga pojan ollessa 2,5 kk. Se meni lähinnä tissijoogaksi, mutta oli tosi kiva nähdä muita tuoreita äitejä ja erään kanssa ollaan oltu yhteydessä sen jälkeenkin. Vauvauinti aloitettiin heti kun poika täytti 3 kk, uimisesta tuli meille koko perheen yhteinen harrastus ja sitä jatketaan edelleen. Uinnistakin saatiin kavereita, joiden kanssa nähdään aika ajoin.

Nyt aloitettiin muskari kun meinasin mökkihöperöityä syrjäkylälle muutettuamme. En ole varsinaisesti omalla mukavuusalueella, mutta ajattelin että tekee hyvää lapselle nähdä ikätovereita. Ainakaan ekalla tunnilla hän ei ollut yhtään kiinnostunut musisoinnista, häröili vain erään toisen vilkkaan pojan kanssa. Saattaa tulla aika kallis viikoittainen vimmaustuokio, mutta menköön nyt tämän kerran. :grin
 
Joogassa kävin muutaman kerran kurssin vauvojen ollessa alle 3kk. Nukkuivat vain ja joogasin yksin. :)

Äiti-vauvajumpassa kävin puolisen vuotta, kunnes juoksin enemmän lasten perässä kuin jumppasin. Jumpassa vaihtui ohjaaja, eikä uusi vetäjä enää tuntunut innostavalta, joten ei tullut jatkettua. Kaksosten kanssa nuo jumpat oli muutenkin vähän haastavia aina toteuttaa..

Muskarissa käytiin pari vuotta tuplien kanssa ja nyt käyn nuorimman kanssa kaksin. Kaikki lapset ovat tykänneet touhusta. :)

Nuorimman kanssa käytiin myös vauvauinnissa pari kurssia. Lapsi oppi sukeltamaan ja tottui uimahalliympäristöön, josta on ollut paljon hyötyä, kun on käyty koko perheen kanssa uimassa.

Isompien kanssa käytiin myös aikuinen-lapsi tanssissa, mutta olivat jo vuoden käyttäneet, kun se alkoi. Sitä pidin hyödyllisenä lasten motoriikan kehitykselle ja itselle sai paljon juttuja ja vinkkejä, mitä kaikkea lapsen kanssa voikaan yhdessä puuhata ja temppuilla!
 
Ihan sillä vauvauinnilla, ainakin taapero selässä uidessa saa itsekin vähän treeniä :)
 
Liityn tähän ketjuun kysymään onko jollain hyviä jumppaohjeita kotiin vauvan kanssa tehtäväksi kun ei oikein ilmankaan pysty mitään oman kunnon palauttamiseksi tekemään. Vauva (5 viikkoa) pitää aika lailla 24/7 kiinni.
 
5vkon ikäisen kanssa parasta jumppaa ovat lantionpohjan lihasjumpat ja vaunukävelyt. :)
 
Mä tanssin päivittäin vauva sylissä ihan hiki päässä, se oli tosi tehokasta ja tuli hyvä mieli. Välillä tein kyykkyjä ja nostelin vauvaa ylös, kaikkea mitä vain keksin. Tein Spotify-listankin, jonka laitoin aina soimaan ja sitten jorattiin kolme varttia.
En siis vielä ihan 5-viikkoisen kanssa, mutta sitten kun vauva kannatteli jo hyvin päätään ja olin itse täysin toipunut sektiosta. Oli hauskaa, eikä tarvinnut lähteä kotoa minnekään. :happy:
 
Hillitysti täytyy tietenkin aloitella, mutta alkaa tuntumaan itsellä jo korvien välissä tämä liikkumattomuus kun on tottunut aika aktiivisesti liikkumaan. Vaunulenkitkin olleet vielä lyhyitä (puolisen tuntia) pakkasten takia. Mieli tekisi tehdä kunnon lenkkejä ja mietinkin miten saisi sitä varten korviketta lämpimänä annettavaksi mukaan kun ei ihan voi imettämäänkään alkaa ulkona. Josko sitä ottaisi termariin kuumaa vettä ja lämmittäisi korviketta tien päällä tarvittaessa. Toki ennen lenkkiä imetystankkaus tehty.
 
Vauvauintiin oisin aikanaan esikoisen kanssa halunnu, mut eihän meillä täällä sellasta järjestetä... Kuopuksen kanssa kävin äiti-vauva-jumpassa, kun poika oli 7-11kk -se oli ihan kivaa miusta, pojasta ei niinkään:hilarious:
 
Kävin vauvan kanssa jonkin aikaa vauvajumpassa palauttamassa omaa kuntoa. Vauvastakin se taisi olla hauskaa. Kun hän oli puoli vuotias aloitettiin ihan pienten muskarissa ja käydään siellä yhä.
 
Takaisin
Top