Miten synnytyksesi alkoi?

Zeni

Tietävä tietäjä
Tammimammat 2017
Kesäkuun äidit 2019
Minulla kaikki viisi on käynnistyneet veden menolla :) Vain Nelosen kohdalla piti arpoa synnärille lähdön ajankohtaa, kun vedenmenosta oli jo viikkoja ja olin vasta kotiutunut sairaalalevosta. Vitosen kohdalla kätilökin sanoi, että jos synnytys olisi käynnistynyt supistuksilla ja vedet olisi menneet esimerkiksi autossa matkalla, niin vauva olisi todennäköisesti tullut vesien mukana :nailbiting: Oli sen verran vauhdikasta menoa :joyful:

Miten sinulla?
 
Ekasta meni vedet yöllä, viikkoja 38+?

Tokasta lääkäri päätti käynnistää, kun epäili lapsiveden olevan sameaa ja ettei vauva olisi kasvanut edellisestä ultrasta, viikkoja 40+2
 
Mulla meni vedet aamuyöstä. Tosin sitä ennen vessassa käydessä tuli pyyhkiessä veristä vuotoa. Että ehkä se alkoi tuolla verisellä vuodolla ja vedet tuli sitten seuraavana. Siitä meni vielä n. vuorokausi että vauva oli ulkona vatsasta.
 
Kaikki neljä alkaneet pikkuhiljaa supistuksilla. :) vedet ei menneet kertaakaan (kaksi ekaa kertaa kalvot lopulta puhkaistiin, kahdella seuraavalla kerralla kalvot puhkesi juuri ennen ponnistamista).
 
Molemmat alkoi supistuksilla, ennen tositoimia ei missään vaiheessa supistanut ja pikkuhiljaa pienet supparit voimistuivat. Ekalla kerralla mentiin pitkän kaavan mukaan, toinen oli nopeutettu versio ekasta. Ekalla kerralla kalvot puhkaistiin, tokalla vedet meni jonkin sorkkimisen jälkeen juuri ennen ponnistusta.
 
Kaksosista meni vedet rv36, synnytys käynnistyi pian sen jälkeen. Kolmannesta alkoi ennakoivilla supistuksilla harvakseltaan aamulla, illalla alkoivat kunnon säännölliset supistukset yhdellä rytinällä ja 4h päästä vauva syntyi.
 
Kummastakin synnytys lähtenyt käyntiin vesien menolla, esikoisesta 39+6, syntyi 40+0 Ja kuopus syntyi samana päivänä vesien menosta 39+4.
 
Esikoinen käynnistettiin 40+0 ja syntyi sitten 40+2.

Kuopuksen synnytys käynnistyi lapsiveden tihuttelulla ja syntyi samana yönä 40+4. :)
 
Synnytys käynnistettiin ballongilla. Ballonki irtosi parin tunnin päästä kun vedet menivät, eli voisi kai sanoa vedenmenolla :cat:
 
Osittaisella vesien menolla alkoi viikolla 36+6, kalvot puhkesivat jostain ylempää, joten lapsivettä ei tullut kovin isoa määrää. Silloin ei ollut minkäänlaisia supistuksia vielä. Loput vedet tulivat tulvimalla sitten synnytyssalissa. Supistukset alkoivat todenteolla voimistua vasta n. 4-5 tunnin päästä ensimmäisten vesien menosta, ja koko synnytys kesti siitä ekojen vesien menosta laskettuna 10,5 tuntia.
 
Supistuksilla alkoi.
Heti säännöllisesti 4-5 min välein. Tällöin elettiin jo rv 41+5. Supistuksien alkamisesta saliin pääsin vasta 20 tunnin päästä, missä puhkaistiin kalvot. Vettä ei tullut, vaan ne olivat valuneet pois jossain vaiveessa (en ollut huomannut). Vauva syntyi lopulta 41+6.
 
Vedet meni loiskahtaen kuten leffoissa rv 41+2. :rolleyes: Siitä tosin meni vielä lähes kaksi vuorokautta että oli vauva pihalla, ja siihenkin tulokseen päästiin vasta oksitosiinitipalla. Supistukset kyllä alkoi pari tuntia vesien menon jälkeen, mutta ne ei missään vaiheessa tullut tarpeeksi tiheään niin ei oikein asiat edenneet, ja veden värin takia lääkäri määräsi lopulta tipan avustamaan touhua.
 
Ensimmäinen supistuksilla synnytys n. 10h,
toinen verenvuodolla/ vesienmenolla = hätäsektio
kolmas käynnistetty synnytys 4h 30min, neljäs supistuksilla/ verenvuodolla= hätäsektio
 
Kaikki synnytykseni alta 5h. Kahdessa en ole ehtinyt saamaan mitää puudutteita. Neljännessä synnytyksessäni avauduin reilussa tunnissa 8 cm joten supustusten rajuus on ihan omassa luokassaan. Pöydälle sairaalaan ja ponnistamaan. Nyt viidennestä aion lähteä ekan supistuksen jälkeen varmaan synnyttämään.
 
Esikoisen synnytys käynnistettiin rv 38+3, kuopuksen synnytys käynnistyi rv 41+2 verisellä vuodolla ja heti perään suht lieviä (ja epäsäännöllisiä) supistuksia.
 
Ensimmäinen käynnistyi perinteisesti supistuksilla ja vedet tulivat myös sairaalaan lähtiessä. Toinen taas käynnistyi vesien menolla vuorokausi ennen lapsen syntymää.
 
Vedet meni rv 39+0. 10h päästä oli tyttö sylissä. Kipeät supistukset alkoivat 3h päästä vesien menosta. Alakautta synnytin.
 
Supistuksilla alkoi. Kivuttomia mutta kellotettavia tuli 14-23, supparit muuttui voimakkaiksi poltoiksi 23, vedet meni poksahtaen 00.30, oltiin sairaalassa 02:20 ja olin kokonaan auki ja vauva oli sylissä 04.30.
 
Takaisin
Top