Pinnit ja pompulat - minkä ikäisenä?

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Administrator
Maalisäidit 2020
Minkä ikäisenä lapsi on alkanut käyttää pompuloita, hiuspinnejä tms.?

Meillä 2v on kiinnostunut pompuloista, mutta ei malta olla ottamatta niitä pois. Kuitenkin haluaa ne heti takaisin päähän, jonka jälkeen ottaa taas pois ja ihailee. Hiuspantoja pitää aurinkolasien tapaan :grin
 
Esikoisella oli niin runsas ja pitkä tukka että otsatukan pidin pompulalla jo puolivuotiaana, 10kk:n iässä saparot olivat parhaat ja niillämain oli muutenkin yleensä tukka hyvä pitää kiinni. Letityksiä sai tehdä jo vuoden iästä alkaen. Onneksi lapsi tykkäsi hiusten hiplaamisesta. Kakkosella ei juuri tukkaa ollut ja sitten kun se kasvoi inhosi pompuloita, niinpä tukkaa leikattiin, ettei tarvinnut huolehtia kampauksista. Pojalla on tukka pidetty lyhyenä eikä kyllä varmasti antaisi pompulaa laittaa, ei tykkää että tukkaan kosketaan.
 
Meillä on alettu pitää n. 1 vuotiaana otsatukassa pinniä tai ponnaria. Alussa ei meinannut pysyä millään, mutta nyt on tytöillä otsikset jo niin pitkät, että taitaa olla helpottavaa kun laitetaan kiinni :grin Isompien tyttöjen kanssa yritin aluksi leikata otsista, mutta kyllästyin saksimaan Nelosen tukkaa harva se viikko, helpompi laittaa ponnarilla vaan :happy:
 
Meillä tuo 3-vuotias on pitänyt pompuloita jo aika kauan, ehkä vuoden verran? Aluksi ajoittain ja nykyisin säännöllisesti, koska muuten on tukka koko ajan silmillä. Kyseessä poika, joka ei halua hiuksiaan leikattavan, ja se on ihan ok. :) Kuopuksella (1,5-v) on ollut saparot pari kertaa, mutta ei hän vielä tarvitse pompuloita, koska tukka ei ole niin pitkä, ja etuhiuksista olen pari kertaa nipsaissut pikkuisen pois niin, ettei se mene silmille.
 
Taisi olla vajaa kaksi vuotias, kun meidän pojalla ruvettiin pitämään hiuksia välillä ponnarilla. Otsatukkaa myös pidetty välillä kiinni tavalla jos toisellakin, mutta kun ei sitä kokoaikaa kuitenkaan saa pidettyä kiinni, koitan saksia sitä lyhyemmäksi aina kun alkaa tulla silmille (paitsi jos vien parturiin).
 
Nipsejä käytettiin vauvana otsatukan pitämiseen poissa silmiltä. Nyt isompana otsatukka leikataan lyhyeksi. Muut hiukset ylettävät ponnarille, joskus pidetään ponnaria, jos lapsi haluaa. Reilu 1-vuotiaasta asti ylettänyt ponnarille. Nipsit nykyään repii pois heti, vaikka joskus haluaisikin laitettavan. Pinnejä ei olla kokeiltu. Olen noin 5 krt leikannut itse otsatukkaa, kerran lapsi kävi parturissa. Vauvana oli tosi muhkea tukka, mutta melkein kaikki lähti 4-5 kk iässä.
 
2-vuotiaana piti alkaa leikkaamaan otsatukkaa kun ei suostunut ponnaria tai pinniä pitämään. Nyt, 3,5-vuotiaana, on vihdoin lämmennyt ponnareille ja leteille ja ollaan päästy kasvattamaan otsista pois. Saa nähdä saadaanko syksyyn mennessä tukka kuosiin (nyt näyttää lähinnä englannin lammaskoiralta kun tukka ei yllä juuri mihinkään eikä joka päivä halua pitää kiinni).
 
Esikoisella (tyttö) hiuksia pidettiin kiinni sen minkä antoi n.2v. Ennen sitä ei antanut laittaa hiuksia kiinni ja etutukkaa leikattiin.
Kuopus (poika) on kiinnostunut ponnareista kovasti, koska apinoi isosiskoaan kaikessa. Hiukset leikattiin pojalta ekaa kertaa n.1,5v, kun oli helpompi kesällä. Nyt annetaan päältä kasvaa ja sivuilta leikataan. Päälle jää pidempää tukkaa, jonka saa ponnarille ja kohta ehkä pojan kaipaamalle letille :)

Tässä tunnustaudun vanhanaikaiseksi, että pojalta on mun mielestä helpompi leikata hiuksia, ja kivemmat leikattuna :rolleyes:
 
Noin 2v iässä alkoi riittää isommilla hiukset jo kiinni. Pinnejä tai mitään nipsuja eivät antaneet aiemmin laittaa, joten tukka oli sitten vain silmillä sen hetken, kunnes riitti taakse kiinni. Nuorin on kohta 1,5v ja hän hyvin harvoin antaa mitään hiuksiin laittaa, vaikka isompien mallin mukaan onkin kiinnostunut hiusjutuista.

Kaikki kolme ovat tyttöjä.
 
Täällä meidän 11kk on päivittäin otsis ponnarilla, muuten olisi silmillä. Hyvin antaa ainakin vielä pitää. Pinnit kyllä repii heti pois jos laittaa:dummy1:
 
Takaisin
Top