Onko teillä sitteri?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Onko tai oliko teillä sitteri käytössä? Meillä ei koskaan ollut sitteriä ja kiinnostaisi kuulla kokemuksia niistä. Oletteko kokeneet sen hyödylliseksi?
 
Esikoiselle saatiin sitteri lainaan kaverilta. Käytin vain kun menin suihkuun ollessani yksin vauvan kanssa. Toiselle ei pidetty tarpeellisena, turvakaukalo ajaa saman asian niinä hetkinä kun vauva pitää istuttaa johonkin. Muuten vauvat on viihtyneet lattialla sekä liinassa tai sylissä.
 
Ainoa sitteri josta oli iloa, oli BabyBjörnin sitteri. Lapsi oppi jo todella pienenä potkimaan itselleen kovat vauhdit, ja keinutti itseään pitkiäkin aikoja tyytyväisenä. Pääsin käymään rauhassa suihkussakin, kun lapsi keinui sitterissä vieressä.
 
Meillä oli Baby Björnin perinteinen sitteri. Ostin siksi, että lapsi viihtyisi siinä esim. ruoanlaiton, syömisen tai vessakäyntien ajan. Hän ei kuitenkaan viihtynyt siinä millään, ennätys taisi olla 8 min ja sitten oli jo sellainen huuto, että pakko oli keskeyttää totuttaminen.

Lapsi ei tosin viihtynyt liinassa, leikkimatolla, vaunuissa, turvakaukalossa eikä muuallakaan, paitsi äidin sylissä, joten sitterissä ei ollut mitään vikaa.
 
Meillä on kaks sitteriä, kun toinen tuli kaverin nurkista pyörimästä. Malliltaan ovat ihan erilaiset. Toinen on tiny love 3 in 1, joka on siis semmonen ns kehdoksi muuntuva sitteri. Tää meillä oli kovassa käytössä ekat 3kk, sit tyttö ei enää viihtynyt siinä ja se alkoikin jäädä vähän ahtaaksi ja se siirtyikin kellariin odottamaan uutta käyttäjää. Sitä ei tullut käytettyä "oikeassa" sitteri asennossa kertaakaan, vain kehto asennossa ja yhtä pykälää korkeammalla. Sen tilalle sit otettiin esille toi toinen, ns perus halpis sitteri jossa tyttö saa itseensä heiluteltuakin ja viihtyy tosi hyvin vaikka en usein siihen laitakkaan.
 
Meilläkin oli kaksosilla Bb sitterit. Olivat todella hyvät meidän käytössä ja oikeasti ainoat, joita pystyi keikuttamaan kahta yhtä aikaa yhdellä jalalla.. :D Lisäksi pienen koon takia kulkivat monesti kerhoon jne mukana rattaiden alakorissa.

Kolmannella oli käytössä myös bb sitteri, mutta enemmän ehkä käytettiin beaban up&down sitteriä. Siinä vauvan sai ihan pienestä asti mukaan ruokapöytään ja ylemmäs muutenkin, jos teki itse jotain. Oli myös kahdelta taaperolta turvassa, kun ei ollut lattianrajassa.

Molemmissa sitterimalleissa on meillä nukuttu paljon unia.
 
On baby björnin. Josta paukkuu kohta painorajat vastaan, poitsu 3kk painaa jo yli 8kg ja painoraja on 9kg.:laughing002
 
Meillä oli sitteri käytössä, laitettiin se aina milloin minnekin, missä itse oltiin. Poika oli siis mukana monessa toimessa kotona. Kun oltiin keittiössä laittamassa ruokaa tai syömässä, sitteri oli ruokapöydällä. Olohuoneessa se oli sohvalla, ja joskus harvemmin lattialla. Poika viihtyi siinä tosi hyvin, eikä tarvinnut koskaan keinutusta, myöhemmin kasvettuaan hieman potki itse vähän vauhtia silloin kun halusi :) Oli hyvä kapistus meillä.
 
Meillä oli myös Baby Björnin perussitteri, ja oli kyllä mainio kapine. Ei sitä erityisemmin tarvinnut hytkyttää, eikä muksu itsekään erityisemmin hytkyttänyt, mutta sillä oli helppo ottaa just ympäri asunnon ja utelia lapsi pääsi näkemään mitä kaikkea on tekeillä.
Tyttö ei hinkunut tulla kanneskelluksi, ja vaunuissa ja autossakin on aina viihtynyt.
 
Esikoisella oli ja nukkui siinä Päiväunet ja ensimmäiset soseet syötettiin siinä. Annettiin se kuitenkin pois aika pian, kun ei ollu enään käyttöä.

Kakkoselle hankittiin koliikkikeinu. Ja siitä on ollu ainakin toistaiseksi hyötyä. Ekat soseet siinä myös, pienenä nukkui siinä ja nykyään (5kk) seurailee mitä ympärillä tapahtuu.
 
Hyvä kun vinkkasit!! Olinpa lukenut tuon lapun huonosti. :laughing002 sitä ne väsymys ja imetys teettää...:wacky:
 

Liitteet

  • IMG_20181214_094444.jpg
    IMG_20181214_094444.jpg
    260.5 KB · Katsottu: 217
Esikoinen viihtyi sitterissä hyvin, ja vaikkei hän toki siinä jatkuvasti ollut, niin kyllä se helpotti, kun pystyi touhuilemaan kaikenlaista vauvan seuraillessa tapahtumia sitteristä käsin. Kaksi seuraavaa eivät sitten juuri piitanneet sitteristä, mutta he olivatkin selvästi enemmän läheisyydenkaipuisia. Heidänkin kanssaan sitteri helpotti kuitenkin esim. suihkussa käymistä, kun vauvan saattoi ottaa mukaan kylppäriin ja laittaa sitteriin seuraamaan suihkuttelua. :) Tosin kuopuksen kohdalla sitteri piti nostaa hoitotasolle ja köyttää siihen kiinni, sillä lattianrajassa hän olisi ollut 1,5 vuotta vanhemman isoveljen tulilinjalla. :D
 
Kahdella ensimmäisellä ei ollu sitteriä vaan turvakaukalo sai ajaa saman asian. Tokan kohdalla itse vähän aattelin sitteriä, mut mies ei nähny sitä tarpeelliseks niin jäi hommaamatta. Kolmannen kohdalla mietin et tää tulee todennäköisesti olee meidän viimrinen lapsi... mutta kyllä. Nyt mä haluun sen sitterin! Ja tuli hommattua Bb soft balance käytettynä ja on kyllä ollu mukava juttu! Siinä on seurattu mualiman menoa just niin kauan ku on tarvinnu. Meillä ei oo sitterissä nukuttu tai juuri syötykään, mut muuten on helpottanu kyl elämää.
 
Meillä sitteri on ollut kyllä aivan ehdoton kapistus!
Siellä viihtyy sitten paremmin, kun ei enää lattialla jaksa olla, tai kun mahaan koskee. Meillä ei vauvat niin hyvin kyllä oo malttanu kaukaloissa olla, kun sitteristä näkee paljon paremmin ympärille.
 
Takaisin
Top