Käytetäänkö teillä nokkamukia

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Eli onko teillä käytössä vauvalla (tai isommalla) nokkamuki? Millainen? (Pitääkö imeä vai tuleeko imemättä jne.)

Meillä oli nokkamukit käytössä hyvin vähän aikaa. Olisiko lapsi ollut 8kk kun siirtyi tavalliseen mukiin. Hän ei oikein halunnut juoda nokkamukista, mutta tavallisesta mukista luonnistui (alkuun autettuna) hienosti. :) Matkamukina oli sellainen, mistä tulisi imemällä vettä ja sen kanssa ei tullut yhtään mitään. Poika ei kai sitten tykännyt imeä muuta kuin rintaa. :D
 
Ei ole. Meillä oli tissi ja lasista vettä 6 kk eteenpäin. Ensin pienempi lasi ja nyt keskikokoinen. Itse on aina juonut, ei ole saanut auttaa. Kodin ulkopuolella on käytössä Tupperwaren lasten juomapullo, jossa iso suuaukko. Siitä juo itse sotkematta, mutta ns. juomanokasta ei osaa juoda. Muitakin on tarjottu, esim. tuttipulloa ja pillimukia, mutta ne eivät ole kelvanneet.
 
On käytössä nokkamuki. Lapsi kun yleensä aina jossain kohtaa keksii ruveta hölskyttelemään mukiaan, ja minun kannaltani mukavinta on, kun mukissa on silloin kansi. Lapsi on aina juonut ihan mistä tahansa astiasta, joten sen puolesta ei ole ollut ongelmia.
 
Nuorimmalla on nokkamuki, juuri tehdään vaihtoa tavalliseen mukiin. Meillä parhaimmaksi on todettu sellainen jossa on normaalia hieman pienemmät reiät ja niitä on kaksi. Se ei kaatuessaa valuta samalla tavalla kuin perinteinen, mutta ei tarvitse imeä. Isommilla meillä oli myös ventiililliset käytössä, mutta tämä pienin ei ole suostunut imemään muuta kuin rintaa :grin
 
Esikoisella oli sellainen pehmeänokkainen nokkamuki, kahdella pienimmällä pillimukit. Keskimmäinen on jo pitkään osannut juoda tavallisesta mukista, mutta sitten sai päähänsä alkaa kaataa mukin sisällön pitkin pöytää ja lattiaa, niin siirryttiin hänenkin kohdallaan takaisin pillimukiin ainakin aina silloin, kun hän on sellaisella päällä että saattaa juomat lentää. :D
 
Poika oppi alkuhankaluuksien jälkeen juomaan sellaisesta nokkamukista, josta täytyy imeä. Onneksi, koska jossain vaiheessa muki lentää aina lattialle ja tuosta mukista ei vedet valu ulos. Tuttipulloa hän on aina inhonnut ja tämän mukin hyväksymiseen meni ehkä jokunen viikko.
 
Meillä on MAM Trainer+ -nokkamuki käytössä, poika oppi juomaan siitä silikoninokasta parissa päivässä. Tykkään siitä siksi, ettei se vuoda vaikka sen kippaa nurin. Poika ei ole syönyt tuttia juuri lainkaan koko ikänään, ja tuttipullokin oli käytössä vain muutaman päivä pojan ollessa n. 1,5 kuukauden ikäinen. Ei siis osannut enää vanhempana käyttää tuttipulloa ollenkaan, joten hommasin tuon Trainerin siinä vaiheessa, kun poika alkoi enemmän syödä kiinteää ruokaa. Harjoitellaan kyllä tavallisesta mukista hörppimistäkin välillä, mutta kun pojalla on aika usein tapana paiskoa mukia miten ja minne sattuu, niin en ole vielä antanut tavallista mukia pojalle itselleen kätösiin. Vaikka ehkä tuo oppisi olemaan kippaamatta koko mukillista päällensä, kun muutaman kerran kastelisi itsensä kunnolla :)
 
Meillä ei opittu juomaan nokkamukista, ei imettävästä eikä sellaisesta josta tule imemättäkin. Pillimukista joi muutaman kuukauden ja sen ohella opetteli juomaan snapsilasista ja sen jälkeen tavallisesta lasista tai mukista. Nyt ikää on 1 v 3 kk ja pillimuki on edelleen käytössä kodin ulkopuolella vesipullona.
 
Takaisin
Top