Vauvan ruokailu

Meillä just oli jotain kylmäpuristettua rypsiöljyä, sitä en muista oliko luomua. Mä en oo mitään rasvaa antanut, en edes tiennyt että pitäisi antaa :wideyed:
 
Joo kotiruokaan olis hyvä lisätä noita hyviä rasvoja, purkkiruoissa öljyjä on lisätty valmiiksi, kuten vitamiinejakin ainakin osaan. Rasvat on kuitenkin tärkeitä rakennusaineita kasvavalle pikkuiselle, ja myös aikuisille. Mutta ei tosiaan mitä tahansa rasvaa missä tahansa muodossa, paras koostumus taitaa olla kylmäpuristetussa rypsiöljyssä, vaikka tämän mukaan ei kai suurta eroa ole tavalliseen rypsiöljyyn.
 
Meille ei ole sanottu neuvolassa mitään että pitäisi öljyä laittaa mutta se ei sinänsä haittaa kun käytetään paljon oliivi- ja avokadoöljyjä jo muutenkin :)
 
Ravitsemusterapeutti suositteli meille kans rypsiöljyn käyttöä ruoanlaitossa, jotta tulisi hyviä (pehmeitä) rasvoja.
Meillä vauva saa normiruoasta vähän keskimääräistä vähemmän energiaa koska ei syö lihaa, joten senkin vuoksi katsotaan että sitä rasvaa tulee päivän aikana. Pähkinät ja avokado maistuukin hyvin, ja oliiviöljyä käytetään kans välillä leivän päällä ja ruoassa.
 
Ei muillekkaan oo tuosta öljystä sanottu vaikka neuvolassa tietävät että teen pääasiassa itse ruoat, eli meillä ei sitä öljyä ole juurikaan käytetty. Toki puuroriekoissa ja apinaeväissä on öljyä, mut ei niitä välttämättä joka päivä syödä. Pitää varmaan alkaa sitäkin ruokaan laittamaan. Millaisia määriä olette laittanut?
 
Mä laitan pikkulusikallisen iltaruuan sekaan. Onko sit liikaa vai liian vähän, niin ei tietoa.

Meillä ei neuvolassa mitenkään eritelty, että tekeekö ite ruuat vai antaako kaupan sössejä. Sanottiin vaan, että pitää lisätä lämpimiin ruokiin pehmeitä rasvoja.
 
Näinköhä meijä tissittely alkaa olla ohi.. näykkäs tos iltapäivällä josta kielsin. Sen jälkee on vaa alottanu raivohuudon eikä suostu ottaa. Ottanu maitoo viimeks joskus enne klo 16.
Esikko teki kans täys stopin n. 10kk iässä, puras eikä huolinu enää joten sit koin paraaks lopettaa. Poitsu tulee la 10kk. Olin kyl suunnitellu vuoden ikäseks imettää.. mut jaksaako tapella kui kauan..
 
Mikälie mielenhäiriö.. nyt sit vähä aika sit otti, tosin vähä pitemmän kaavan kautta..
 
Meillä on varsinainen mielensäpahoittaja, tosin ei tissin kanssa vielä ole kovin isosti tapeltu, tuntuu kelpaavan vielä hyvin. Ehkä siksi, kun poika on nyt päivähoidossa ja kaipaa läheisyyshetkeä kun kotiudutaan, ja iltaisin kun on uniaika. Komentamisesta ei ole moksiskaan yleensä, naureskelee vaan jos kiellän esim. puremisen. Ei siis tissiä pure enää kuin satunnaisesti ja silloinkin vahingossa unissaan, sain sen karsittua pois siinä 4,5 kuukauden iässä. Mutta muuten kyllä sitten joka asiasta täytyy parkua.

Itsekin toivon, että saadaan vielä pojan kanssa nauttia imetyksestä jonkin aikaa. Toivon kyllä myös sitä, että poika itse tahtoo lopettaa, ettei tarvitse "väkisin" lopettaa. Poika on nyt reilut 11kk.
 
Joo, pahotti kyl mielensä. Otti sit vielä sängyssä.. mutta n. Puol 1 heräs huutamaan ja huusi enemmä ja vähemmä noin 1.5h. Mikään ei auttanu, ei tutti eikä Tissi. Nukahti sit ilman maitoa lopulta ja sit oli hyvä loppu yö ja maitoki kelpas aamuyöstä. Kerran aikasemmin ollu tollanen huutokohtaus yöllä. Enkä tiiä mikä on. Aika voimaton olo ja tippa linssissä jo itelläki ku ei saa rauhoitettua toista.
Touhuaa ja muuten on kyllä "normaali" mut kokoajan on jotenki kiukkunen ja väsyki.

Eikä nyt taaskaa huolinu maitoa vaa alotti kauhean huudon, päikkäreille menoki on yhtä raivoamista.

Voi ku tietäis mikä tuolla riivaa.
 
Oli turvauduttava pulloon. Taisi olla imetystaival tässä :'( Oo kiva tapellakkaa rinnalla käymisestä, eikä varmasti oo hyväks et ite stressaan et ottaako rinnalla vai alkaako taas kauhee raivohuutaminen joka ei meinaa asettua.
 
Voisko vaan olla hieman rankempi kehitysvaihe menossa? Tai sitten on ehkä vieroittautumassa tissistä, ja se ottaa kuitenkin jotenkin koville? Vaikea kyllä sanoa, kuulostaa tosi ikävältä moinen raivoaminen :sad001

Meilläkin oli eilen kyllä sen päiväinen känkkäränkkä kotona hoitopäivän jälkeen, ettei mitään tolkkua :sad001 Mikään ei ollut hyvin. Ja on meilläkin poika heräillyt välillä yöllä huutamaan, mutta vielä on kuitenkin rauhoittunut ainakin välillä jopa ihan sylittelyllä, jos siis heräilee useamman kerran lyhyellä ajalla (esim. parin tunnin sisään) huuteloimaan, ettei joka kerta viitsi tissiä ottaa edes. Olen vain ajatellut, että saattaa olla pieru kierroksessa, niin kuin joskus onkin, ja kun poika aikansa vääntää ja kääntää, niin rupsuhan sieltä sitten tulee. Joskus taas voi nähdä pahoja uniakin ja herää niihin. Tai siihen, että on viileää, kun se peitto ei pysy sitten millään päällä.
 
Kuulostaapa Aneska ikävältä. Jos se sitä vierottautumista on, niin on kyllä hurjan kuuloista :wideyed:
 
Näkyy raivoavan vaikka etes rintaa tarjoo, väsy on mut ei rauhottunu sylii eikä vieree sänkyyn. Ja kohta esikoinen hakee ni voi rattaisiinkaa laittaa nukkuu. Esikoinen teki kans stopin 10kk iässä. Ja nii vaikuttaa tämäki tekevän.
En tiiä jaksaako yrittää enää vai siirtyykö nyt sit oikeasti korvikkeelle. On kyllä nii järettömän pettyny olo :'( nyt jos joskus sais kyllä mies olla kotona. Yksin pitää koittaa jaksaa tuon raivoajan kans + esikoinen ja muut kotihommat.
 
Mitä jos sä Aneska tarjoat liian usein sitä tissiä? Suuttumus iskee ja ottaa päähän ja äiti vaan työntää tissiä suuhun vaikka juuri yrittää kertoa ettei nyt maistu.
Toivottavasti miehesi on poissa jonkun hyvän syyn takia eikä esim. golffaamassa.
 
Mä nyt rupesin muistelemaan, että meidän pallero oli semmonen, että saattoi illalla tai yöllä vaan herätä huutamaan. Ei saanut millään rauhoittumaan ja rynkytin kantoliinassa jumppapallon päällä istuen tunnin pari välillä kokeillen maistuuko tissi tai saisko laskettua sänkyyn. Olisko se ollut 6-9 kk. Pirre on kyl ollu niin helppo tapaus, että pääsi ihan unohtumaan ne raivoavan vauvan kanssa taistelut.
 
Ihan sama millon oon tarjonnu ni ei oo kelvannu. Aina toi on käyny tosi tiheästi rinnalla..
Miehellä työmaa Muonio-Kilpisjärvi akselilla ollu jo 1.5v. Ei ole ollu itellä helppoa, viimeiset voimanrippeet alkaa olla itellä käytössä. Tän kk lopussa pitäs työmaat olla valmiina.
 
Rintaraivarit? En muista muuta kuin että meillä joskus esikoinen sai hirveät raivarit kun edes näki tissit. :D
Muistelisin että oli näillä tienoilla? vaikka yleisemmin kai pienemmillä vauvoilla. No se oli vain vaihe ja meni ohitse.
Jaksamisia Aneska! On varmasti raskasta yksin pyörittää taloutta.
 
... Komentamisesta ei ole moksiskaan yleensä, naureskelee vaan jos kiellän...
Ai kauhee, meillä kaksi vanhinta lasta vauvana ja pirre alkoi/alkaa jopa itkemään kun kieltää. Pallero vain nauroi. Yritin joskus oikein vihasesti kieltää pyykin repimisen telineeltä tai muuta vastaavaan, niin hirvee käkätys kuului. Mitä tomerammin kielsi sen makoisammat naurut sai. Pallero on nyt 3,5 v. ja aivan mahdoton, ei usko mitään. Kaiken saa sanoa 5 kertaa ja sittenkään ei usko. Me ei olla vieläkään päästy esim. rattailla mihinkää ettei vähintään kahdesti ole matkan aikana joutunut sanomaan "istu!" Ei siis ole niin lyhyttä matkaa etteikö niissä kerkeisi useampaan otteeseen nousemaan vähintään polvilleen. Meillä on aina vaadittu rattaissa istumista, mutta yhdellä se ei vaan mene jakeluun. Muut on oppinut alle kahdessa viikossa mitä tarkoittaa istu ja ovat istuneet, eivät edes yritä nousta.

Toivottavasti Kaari teillä ei enteile sananlaista jääräpäisyyttä tuo kielloille naureskelu. Saat meinaan olla jatkossa aika usein helisemässä.
 
Takaisin
Top