Miten vietätte laatuaikaa perheen kesken?

Sohwia

Sanavalmis juttuseppä
Marraskuunmammat 2015
Elomammat 2017
Miten te vietätte laatuaikaa perheen kesken eli mitä te teette ja missä te laatuaikaa vietätte?

Meidän perhe viettää laatuaikaa siten, että me lähdetään yhdessä retkeilemään vaikkapa metsään tai lähimaastoon, jonne me otetaan omat evät mukaan. Toki yhdessä oleminen perheen kesken kotonakin on kivaa, mutta itselle tekee tosi hyvää lähteä kotoa pois hetkeksi aikaa. :)
 
Meillä yksi tapa on lähteä metsäretkelle läheiselle laavulle, jossa sitten paistetaan makkaraa ja syödään eväitä. Myös puistopiknikit on kivoja. :)
 
Meillä laatuaika perheen kesken voi tarkoittaa koko perheen elokuvan yhdessä katsomista tai ulkoilua. Isän voinnin mukaan ihan vain omassa pihassa yhdessä oloa, puistoilua, kävelyretkeä tai metsäretkeä. :) Joskus ollaan käyty myös ulkona syömässä yhdessä. Lapsen kanssa ei luonnollisestikaan kamalan hienossa ravintolassa, mutta heseruokaa mennen tullen parempaa. :)
 
Talvisaikaan leffailtoja ja läheiselle laavulle retkiä makkaran paistoon. Kesällä riittää omakotitalon pihalla puuhaa. Syksyllä sienestysretkiä. Nyt on tosin nämäkin puuhat vähän muuttamassa muotoaan kun elokuussa syntyy vauva.
 
Meillä harrastetaan kalastusta rannasta tai veneestä käsin. Tykätään myös käydä laavulla makkaraa paistamassa, keväisin korvasieniä poimimassa jne. Koirakin saa ulkoilua samalla, kulkee siis paljon mukana. Esikoinen on tulossa ja uskon, että nämä luontoharrastukset pysyvät myös silloin. On vaan eri tavalla ihanaa, kun voi seurata lapsen iloa ja ihmetystä sekä opettaa hänelle uusia taitoja :Heartred
 
Me ostettiin kantorinkka, jotta päästään koko köörin voimin syksyllä retkeilemään. Metsässä liikkumista onkin ollut jo ikävä. Piknikillä ollaan käyty nyt joka päivä lähipuistossa ja välillä rannalla.

Talven tullen varmasti pulkkaillaan paljon ja käydään uimahallissa. Pojan kasvaessa pystyy tekemään yhdessä aina vain monipuolisemmin kaikenlaista kivaa!
 
Me vietetään koko perheen laatuaikaa mökillä. Lapset viihtyy kun saa koko päivän touhuta ulkona eikä ole kiire mihinkään. HopLop ja muut aktiviteetit kuuluvat myös perheen laatuaikaan.
 
Ai niin, mökki! Onhan meillä sellainenkin. :joyful: Se on vain sen verran kaukana, ettei olla päästy vielä autoilua vihaavan vauvan kanssa sinne. Siellä tulee varmasti vietettyä myöhemmin paljon aikaa.
 
Ai niin onhan meilläkin mökkeily mahdollisuus. Omaa mökkiä ei ole, mutta juuri vietettiin laatuaikaa isäni mökillä. :)
 
Minigolf on kiva perhepeli. Meillä ainakin onnistuu koko perheen kesken (lapset ihan kohta 1 v, 2,5 v, 6 v ja 8 v). Kaksi isointa pelaa kunnolla, taapero mäiskii omaa palloaan miten sattuu, ja kuopus keikkuu kantoliinassa selässä. :D Mutta siis ihan mukavaa tekemistä perheen kanssa. :)
 
Lisätään vielä äidin suosikkilaji, uinti! Lapsikin on siitä ihan innoissaan ja kyllä isästäkin on kiva käydä perheen kesken uimassa. Pitää yrittää elvyttää tämä ja ruveta käymään useammin uimassa. :)
 
Metsäretkiä, kalareissuja, tivoli ym.käyntejä, ulkona syömistä, minigolfia, ajelureissuja, leffailtoja, lukuhetkiä talvisin takkatulen äärellä kun luen iltaisin jotakin klassikoita vaikka kaikki lapset osaakin jo itse lukea, lautapelejä, laitetaan kotona hyvää ruokaa yhdessä ja herkutellaan, välillä meillä on lasten omia päiviä jolloin lapsi vuorollaan saa päättää aamusta iltaan mitä syödään ja tehdään ja koko päivä vietetään kaikki yhdessä...
 
Meillä puuhaillaan niin paljon perheenä ja yhdessä, että ihan vaikea eritellä mikä olisi juuri sitä laatuaikaa, kun koko arki tuntuu siltä :Heartred
Mutta meidän juttuja on yhteiset retket. Luontoon tai jonnekkin tapahtumaan tivoliin, kotieläinpihalle jne.
Toisinaan voi olla sellainen kotipäivä kun tehdään hyvää ruokaa, ehkä leivotaan ja rakennetaan majaa, legoja tai katsellaan yhdessä elokuvaa. :)
 
Takaisin
Top