vauvan neuvola

Me saatiin nyt torstaille uusi 2kk neuvola-aika kun se alkuperänen meni viime viikolla perseelleen. Saa nähä miten on neiti kasvanut, melko jämäkkä pötkylä tuntuu jo olevan.
 
Noniin päästiin käymään 2kk neuvolassa. Ei oo neuvolakortti nyt tässä, mutta painoa oli reilu 6200g ja pituutta n. 58cm (1kk neuvolassa paino 4350 ja pituus reilu 53cm). Painoa tullut kuukaudessa melkeen 2kg :grin Ainakin voi olla varma että saa rintamaidosta tarpeeksi energiaa. Rotarokote myös saatiin.
 
Muokattu viimeksi:
Uuh, sekin (rota) ens kerralla meilläkin edessä. Jännittää vähän, että tuleeko huudokas ja vatsavaivainen kausi siitä tolle meidän piereskelijälle. Esikoiselle jätettiin se vika antamatta kun molempien kertojen jälkeen huus lähes yötäpäivää kaksi viikkoa sen jälkeen, oksenteli ja vatsa oli tosi sekaisin. Se silleen kouristeli ja tuntui kädellä ihan... :sad001
Tän takia nyt jännittää, vaikka onkin ihan eri lapsesta kyse. Jää kyllä antamatta ne kaks seuraavaa hyvin herkästi jos se oireilee tollain myös.
 
Noniin päästiin käymään 2kk neuvolassa. Ei oo neuvolakortti nyt tässä, mutta painoa oli reilu 6300g ja pituutta n. 58cm (1kk neuvolassa paino 4350 ja pituus reilu 53cm). Painoa tullut kuukaudessa melkeen 2kg :grin Ainakin voi olla varma että saa rintamaidosta tarpeeksi energiaa. Rotarokote myös saatiin.


Haha, on nää niin eri mallisia kaikki! Meil 2kk just sama 58cm pituutta mut painoo 4430g :D. Tää meidän jätkä onki kyl pelkkää jalkaa, et ei sillä. Ja meilläki tullu painoo liki 2kg/2kk!
 
Miehen puolen eräs sukulainen jolla myös pieniä lapsia, kyseli neuvolakuulumisia. Viestittelin että tullu toi vajaa pari kiloo kuussa (n. 54g/päivä) et kasvaa todella hyvin, niinkuin lääkärikin sanoi. No tämä nainenhan se sitten alkoi urputtaa että ei ole normaalia kuin max 1kg/kk ja että ilmeisesti tuputan vauvalle maitoa vaikka ei olisi nälkäinen. Siis anteeksi vaan mutta mitä vittua :mad:

Hänellä itsellään siis tosi pienet ja laihat lapset jotka aina syöny huonosti. Hänen neuvonaan oli, että en imettäisi niin usein ja että annan vain kun vauva nälkäinen. Ei voi kuin epäuskoisena nauraa näille neuvoille! Ei mene perille vaikka sanoin että rintavauvat eivät voi syödä liikaa. Sanoi että jotkin vauvat vaan eivät osaa säädellä, ja meidänkin vauva syö muidenkin edestä. Ilmeisesti olisi parempi huudattaa meidän supertyytyväistä ja tervettä vauvaa vain sen takia ettei vaan söisi liikaa hänen mielestään. Kuka helvetti saa 2kk vauvan painosta ongelman. Ja hänhän ei tosiaan ole meidän vauvaa koskaan nähnytkään. Anteeksi mutta teki mieli avautua :p
 
Kuulostaa siltä että hän on vähän kateellinen:meh::grin. Uskomatonta...
Ihan kuin kaikkien vauvojen pitäis kasvaa, syödä ja käyttäytyä samalla tavalla. Ei muuta kuin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos tuommoset:hilarious:.
 
Niin se täytyy tehdä, tuli vaan niin pöllämystynyt olo kun ei oo kyllä käynyt mielen vieressäkään, että näin pieni vauva voisi kasvaa liikaa jonkun mielestä:facepalm:
 
Voi apua, mikä ääliö! Vauva syö just niin kuin sen kasvulle on parasta, ei sitä tissistä voi väkisin syöttää. Lapset on vaan erilaisia, parempi vaan ku ei tarvi stressata että liian vähän söis. Kyl se ihan tarpeeseen menee kaikki minkä syö. Ja ihan kropan malliki tekee paljon: ei tää meinkään mikään liian hoikka oo, kunnon pulloposket ja kaikki löytyy. Pituus vaan tulee noista koivista.
 
Meidän pikkuneidit ois tuollasen ihmisen mielestä varmaan sairaalloisen lihavia. Kun tuo vuoden ikänen neitikin oli 1v. neuvolassa 80cm ja reilu 13kg. Ja tämä tulokas 1kk neuvolas n. 53cm ja reilu 5kg. :-D
Mistä hän on saanut päähänsä että vauva saa kasvaa max. 1kg/kk?? Onko rajoittanut omien lastensa syömistä tuon vuoksi etteivät kasva liikaa omasta mielestään..?!
Esikoiseni oli tosi huono syömään pienempänä ja ravattiin painokontrolleissa ja tottakai olin huolissani kun ei ruoka maistunut. Seuraavat kolme ovatkin olleet ihan hyviä syömään. Että enemmän heikko kasvu on tuonut huolta kuin reipas kasvu.
 
En todellakaan tiedä mistä nämä "tiedot" peräisin. Hän varmaan yrittää meille keksiä väkisin jotain ongelmaa kun hän itse joutuu todellakin huolehtimaan omiensa huonosta kasvusta. Mutta viime yönäkin mietin hänen sanomisiaan kun oltiin miehen kans molemmat aivan raivoissaan näistä kommenteista. Päätin, että en todellakaan aio olla tämän kanssa missään tekemisissä enää, en halua mitään negatiivisia juttuja vauva-aikaa pilaamaan.
 
En todellakaan tiedä mistä nämä "tiedot" peräisin. Hän varmaan yrittää meille keksiä väkisin jotain ongelmaa kun hän itse joutuu todellakin huolehtimaan omiensa huonosta kasvusta. Mutta viime yönäkin mietin hänen sanomisiaan kun oltiin miehen kans molemmat aivan raivoissaan näistä kommenteista. Päätin, että en todellakaan aio olla tämän kanssa missään tekemisissä enää, en halua mitään negatiivisia juttuja vauva-aikaa pilaamaan.

Joo siis jos muut tekee elämästä hankalaa niin parempi olla kuuntelematta. Meidän jöötti kasvoi 1,2kg kolmessa viikossa. Pitäisköhän viedä se nyt HUSsin syömishäiriöklinikalle :hilarious: .
Ja siis parempi vaan että ei oo sitä ongelmaa syömisen kanssa! Meidän esikoisen (2v) kanssa on haastavaa kun se on alkanut kovin nirsoksi. Tosin kyllä sekin keskikäyrällä kasvaa, että onneksi saa sit vaikka välillä tuntuu, ettei se mitään syö.

On muuten kamalaa, jos aikuiset alkaa jo noin varhain kiinnittää huomiota ulkoiseen olemukseen. Jos lapsi saa normaalia terveellistä ruokaa ja kasvaa hienosti niin ottaisin ongelman jos joku asettais vaikka esikoistytölle jo taaperoiästä asti ajatuksen, että hän ei ole jotenkin hyvä, riittävä tai tarpeeksi sitä ja tätä. Puhumattakaan jos rintaruokitun vauvan kokoa ja kasvua taivastellaan, Haha, ihan absurdia!
 
Nii eikös se vähän niin ole että vaikka ihan vauvana söiskin enemmän ja olis vähän ”pullukka” niin kyllä sitä sitten tasottuu kun lähtee konttaamaan ja kävelemään jne? Näin ainakin meillä mummi sanoi, että hyvä että syö hyvin!
 
Joo meillä kyllä poikakin oli tosi pallero vauvana, mutta liikkeelle lähteminen sulatti vauvan pyöreyttä pois. Nyt kaksivuotiaana on oikein solakka jäbä. Ja vauvan pyöreys ja lapsuusajan lihavuus on kyllä kaksi eri käsitettäkin. Mutta tosiaan kauheaa kun aikuiset asettaa näitä ulkonäköpaineita jo lapsellekin. Ei ihmekkään jos lapsilla jo yhä aiemmin huono itsetunto ja minäkuva :sorry:
 
Lapset voivat pitkään olla sellaisia lapsenpyöreitä ja se on ihan eri asia kuin lihavuus. Tietty sekin on mahdollista, mutta nää kyllä sekoitetaan nätisti. Lisäks jossain oli, että rintaruokinnalla ollut lapsi voi pitkään olla jopa painokäyrän yläpäässä, mutta tutkimuksissa osoitettu, että täysin äidinmaidolla olleet kärsii vähemmän lihavuudesta lapsuusaikana.
 
Meillä poika sai viime perjantaina 2kk neuvolassa rota rokotteen ja oli sen jälkeen tosi väsynyt pari päivää ja mahavaivainen, maha oli ihan selvästi turvoksissa ja kipeä. Nyt alkaa vasta olla oma itsensä (5vrk rokotuksesta), mutta nukkuu kyllä enemmän kuin ennen ja piereskelee. Strategiset mitat neuvolassa oli 7230g/60,5cm, käytännössä tuplannut syntymäpainonsa. :-D Täysimetyksellä mennään ja syöminen on lempi puuhaa.
 
Meidän 3kk neuvolassa poika 64cm ja 7045kg. Iso poika jo! :) Kun 14cm tullu syntymästä ja painoa melkee 4kg :D vaatteissa jo suuremmat 62 viel menee ja sit otettu jo käyttöön 68.
 
Takaisin
Top