Vauvojen neuvolakuulumiset

Meille tuli tiedote, että koululaisillekin jaetaan nyt sitä vesirokkorokotetta jos eivät ole sairastaneet. Meidän pojat on toki sen jo sairastaneet joten eivät tarvitse.
Ei tälle marraskuiselle rokotetta oteta nyt ainakaan.
 
Maanantaina oli 10 kk nla, jossa mitat (suluissa 8 kk neuvolan mitat): 8360 g (7590 g), 72,5 cm (70,5 cm) ja py 46,4 cm (45 cm).

Painossa ollaan ekaa kertaa päästy pois -2-käyrältä (ollaan ehkä -1,5ssa). Jee! Pituudessa vieläkin -1sessä. Mutta kehittyy hyvin.
 
Käytiin mekin eilen siellä 10kk neuvolassa. Hienosti on kaikki kehitys edennyt ja ei mitään sanomista tullut mistään.
Paino mua itteeni vähä huolettaa mutta ymmärrän kun tosiaan liikkuu niin paljon ni menee energiaa siihen. Neuvolatätiä se ei huolettanut joten...

Paino 7650g (7310g) ja pituus 71cm (68,5cm). Pään ympärys oli 43,9cm (43,4). Onhan tuota pituutta kuitenki tullu ihan mukavasti että kyllä kasvua on. Suluissa siis 8kk mitat.

Paino tippui nyt ihan -2 käyrälle ja pituus menee samaa -1,5 käyrää kuten tähänki saakka.
 
Mie kyllä meinasin sen vesirokkorokotteen siellä 1,5v lääkärineuvolassa laitattaa, siellähän sen vasta saa antaa. Tai 18kk eteenpäin. Paljon mahdollista et ennen sitä on tyttö jo hoitoon mennyt ja mistä tuota tietää vaikka se ois sit jo sairastettukin.
 
Ai niin, mehän käytiin tuossa viime viikolla 1v neuvolassa :happy: Pituus oli aika samassa ku viimeks eli noin 77cm ja painoa oli nyt vähän reilu 10kg. Hyvin kasvaa. Pinsettiotetta tulee, muun motoriikan puolen käydäänkin jo siellä fysioterapiassa. Nyt on muuten alkanut menemään vihdoin kontta-asentoon ni edistystä tulee :happy:

2 rokotusta otettiin ja haetaan sit ens kuussa lisää. Nyt kun tästä onko monta päivää aikaa (käytiin neuvolassa keskiviikkona) ni en etes enää muista nostiko se sitä lämpöä, mutta kerran näin hyvin on unohtunut pojan oireilut rokotuksista niin tuskin on hirveesti sen kummemmin oirellut :hilarious: mutta joo, ens kuussa sit uudestaan rokotuksien hakuun.

Normaalia maitoa aloitettiin myös pikkuhiljaa sekoittamaan korvikkeeseen. Muuten ei oo oirellut mitenkään mutta eilen ilmestyi jotain ihmeellisiä vaaleita näppyjä peräaukolle. En yhtään tiedä liittyykö nämä toisiinsa vai voiko johtua sairastetuista flunssista vai mitäkö tämän on.. noh, nyt kotihoitoa jotenkin ja jos ei ala hävitä niin sitten tk:hon. Sinne pitää tosin muutenki kohta mennä kun pitää katsoa ne korvat uudestaan kun kohta on kuukausi mennyt korvatulehduksen toteamisesta/antibioottien aloituksesta.
 
Niin noh, meidän marraskuinen oliki lopulta syyskuinen :joyful: mut äitin vauva on vielä :Heartred en pysty enkä kykene enkä haluakkaan vielä vauva aikaa päättää kun biologisesti se vuoden ikä tulee vastaan vasta reilun kuukauden päästä ja muutenkin on ihan äidin vauva kun on tuo kehitysviive. (joo-o, oon saanu jo kuulla että varmaan tätä kuopustani pidän vauvana vielä armeijassakin :hilarious::hilarious:)
 
No mutta niinhän se on, että ne lapset on omia vauvoja..aikuisenakin.
10 ja 7 vee pojatkin "tykkää" tosi kovaa ku lässytän kuinka ovat minun vauvojani. :D
 
1v neuvolassa käyty. Pojun mitat: 74cm ja 9635g. Omalla käyrällään tasaisesti menee. Rokotuksia siirrettiin mun toiveesta eteenpäin kun just oltiin viikko sairastettu flunssaa ja jonkin verran rohinaa vielä oli. Muuten kaikki kunnossa. Imetyksen lopettamisesta keskusteltiin ja muutenkin kuulumisia juteltiin. Poju vipelsi huoneessa menemään ja kolusi kaikki paikat. Onnistui myös säätämään tutkimuspöytää löytämällään kaukosäätimellä, hahhah :) Hammaslääkärissäkin käytiin ja sieltä saatiin kans lähinnä ohjeita tulevaan.
 
Jaa mitenkä se tuo hammaslääkärillä käynti oikein menee? Tuleeko aika postilla vai varataanko se itse?
 
Meille tuli kirje, että kohta olisi tarpeen varata 1v hammastarkastus. Varmaan paikkakuntakohtaista.
 
Meille taas tuli kirje, että on varattu aika jo valmiiksi. :) noissa kahdessa tai potentiaalisesti neljässä hampaassa onkin paljon katseltavaa, haha. :D
 
Meille tulisi kirje normaalisti että aika varattu mutta hoitaja katsoi jo vauvan hampaat samalla kun esikoisella oli tarkastus. Eli laski hampaat, kysyi saako xylitol pastilleja jo, totesi että meillä taitaa olla kuviot selvät ja antoi valita hammasharjan (tyttö valitsi tietty vaaleanpunaisen:grin).
 
Meillä oli 6kk jo tarkistus ja ymmärsin,et meillä seuraava olisi 2v.
 
Täällä eka hammastarkistus on vasta 1,5v. Nyt hampaita on 7, saa nähdä onko niitä keväällä enemmän. Toivottavasti ei ainakaan vähempää :grin Joten keväälle sinne hampilääkäriin kutsu lienee sit tulossa. Huomenna meillä aamulla klo 9 neuvola ja rokotukset. :nailbiting: Viime pe tuli mittariin 1v.
 
Meillä oltiin kasvettu kauniisti jälleen. Sulkuihin laitan 10kk mitat. Pituutta 75,5cm (72,6cm), painoa 10155g (9155g) ja py 46,4cm (45,5cm).

Jalkaan laittoi ekan piikin ja siitä ei itketty, mut sit se tuhkarokkopiikki laitettiin käteen ja se kirveli, joten ihan hervoton itkuhan siitä sit tuli. Kolmas piikki toiseen jalkaan meni samoilla itkuilla..
 
Takaisin
Top