Missä vauvanne nukkuu?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Galluphenkistä keskustelua: missä vauva nukkuu teillä? Pinniksessä, perhepedissä vai jossain muualla?

Meidän poika nukkui vauvana ensin äitiyspakkauksen laatikossa ja sittemmin pinnasängyssä. Ainakin alkuyön. Yleensä aina nukahdin yösyötön aikana niin että lapsi nukkui loppuyön vierellä. Päiväunia taas nukkui vähän vaihtelevasti. Vaunut oli kova sana ja lenkkeiltiinkin lapsen kanssa todella paljon sillä asuttiin kerrostalossa eikä parvekkeellakaan voinut nukuttaa naapurin jatkuvan tupakoinnin takia. Toinen kestosuosikki oli äidin tissi. Joskus niin että saattoi tissille nukahtaneen käärön jättää nukkumaan, joskus taas niin että nukkui yhdet päiväunet tissillä. Kantoliina/reppu kelpasi myös aika usein. Jonkun lyhyen kauden aikana saatiin nukkumaan peräti sängyssään. Muistanpa pikkuherran nukkuneen joskus tiukasti kapaloituna keskellä meidän sänkyäkin. Pieni oli varsin huono nukkumaan päiväunia ja mieltymykset vaihteli vauvavuoden aikana ja sen jälkeenkin. (Nykyisin sentään nukkuu omassa sängyssään.)

Niiltä joiden vauva nukkuu koko yön omassa sängyssään voisin kysyä, miten pysytte hereillä niin että saatte vielä siirrettyä vauvan takaisin sänkyyn? :grin
 
Meillä yöt nukutaan vieressä ja päivällä nukutaan millon missäkin, sylissä,pinniksessä(jossa yöt nukkuu meidän 1v7kk likkanen) vaunuissa... minne nyt sattuu "tippumaan" :) vieressä saa nukkua kunnes aloittaa yölliset pyörimiset eli sinne 6kk asti. vauva kohta 2kk ja aivan ihanaa kun pikkunen tuhisee siinä vieressä:Heartred
 
Lapsi on kohta puolitoistavuotias, ja nukkuu yöt kainalossani. Päiväunia joskus sohvalla, joskus rattaissa tai missä nyt sattuu olemaankaan, turvaistuimessa, jne.
 
Vauvana poika nukkui alkuun äityspakkauksen laatikossa ja sit pinnasängyssä alkuyön. Ensimmäisen syötön jälkeen otin viereen ja joskus nukkui koko yönkin vieressä. Päiväunia nukkui alkuun sohvalla tai sylissä ja sitten vaunuissa. Noin puolivuotiaasta on nukkunut yöunet kokonaan omassa pinnasängyssä.
 
Muokattu viimeksi:
Kaksoset nukkuivat ensimmäiset kuukaudet samassa pinnasängyssä. Yösyötöt menivät alkuun pullosta ja silloin heidät sai helposti nostettua syötön jälkeen aina takaisin omaan sänkyyn. Kun imetys alkoi sujua myös öisin, nukutettiin tytöt usein syliin tai suoraan omaan sänkyyn, josta nostin ensimmäisen syötön jälkeen yhden vauvan kumpaankin kainaloon ja käänsin aina vain kylkeä sille puolelle, jossa oli nälkäinen vauva. Kun yöimetykset loppuivat, siirtyivät tytöt omaan huoneeseen ja omiin sänkyihin, joissa nukkuivat ja nukkuvat siis edelleen yönsä.

Päiväunia on nukuttu milloin missäkin. Etenkin pikkuvauvana usein sylissä, sitterissä, sohvalla, kantorepussa, vaunulenkillä.. myös omassa sängyssä. Yksiin uniin siirtyessä 8kk iässä nukkuivat päiväunet rattaissa koiran päivälenkin aikana ja myöhemmin parvekkeella ennen lenkkiä.

Tuleva vauva tulee nukkumaan varmaan aika pitkälle perhepedissä. Meillä on pinnasänky, jonka saa sivuvaunuksi sängyn viereen. Saa vauvalle enemmän tilaa, eikä tarvitse pelätä, että putoaa sängystä, mutta on lähellä. Myös vaunut ja kantoliina/-reppu todennäköisesti tulevat olemaan unipaikkoja, kun kuitenkin ulkoillaan paljon isompien kanssa. :)
 
Alkuun meillä nukuttiin äippälaatikossa pari viikkoa, sen jälkeen pinniksessä. Yöimetysten aikaan menin aina sohvalle imettää makuulleen, johon yleensä nukahdettii molemmat :D ja ku havahduin hereille jossain vaihees, vein poitsun takas omaan sänkyynsä. Päikkärit on nukkunu 2vko ikäsestä asti ulkona vaunuissa/rattaissa, jossa nukkuu päikkärit edelleen. On nyt 1v 5kk kohta.
 
Alkuun nukku vaunuissa kuukauden yöt, pikkuhiljaa siirty ekasta syötöstä pinnasänkyyn äippäpakkauksen laatikkoon ja sit 2kk iässä saatiin alkujaankin nukahtamaan laatikkoon. Nyt 4,5kk nukkuu pinniksessä kokoyön. Ei nosteta jos ei ole pakko, vaippa jos täytyy vaihtaa vaihdetaan sängyssä ja syö yöllä sängyssä. Valoja ei myöskään käytetä öisin.
Päivisin nukkuu vaunuissa välillä sisällä välillä ulkona. Tällähetkellä ei juuri päiväunia nukuta..
 
Oi voi, sehän tässä huolettaakin, kun nukun pojan kanssa (8kk) ja on tulossa ensi vuonna lapsi, että miten saan nukkumaan pinnasänkyynsä. Ekan lapsen kanssa oli helppoa, oli omassa sängyssään koska pullosta sai juoman ja rauhoittui sinne pinnasänkyyn nukkumaan. Tämä "uusin" ei oikein nukkunut syötön jälkeen sinne pinnikseen siirrettäessä, niin tuli nostettua viereen ja nukahti niin hyvin imetyksen jälkeen siihen, aivan eri tilanne siis kuin ekan kanssa. Ja nyt on sitten tulossa vaavi niin eihän me voida kaikki sängyssä nukkua. Saankohan tämän 8kk ikäisen vaavini sänkyynsä nukkumaan ja millä ilveellä..
 
Minun vieressä. Haluttaisiin, että omassa sängyssään, mutta vauva ei suostu. Nukkuu vain minun vieressäni tai ei ollenkaan. Ollaan nyt koko hänen elinikä yritetty omaa sänkyä tuloksetta. Aluksi ei luovutettu ollenkaan, et saisi tulla meidän sänkyyn, mutta 2 unettoman viikon jälkeen oli pakko antaa periksi. Nyt nukun vauvan kanssa kahdestaan, koska isä ei mahdu sänkyyn. Ehkä vielä joskus saamme hänet omaan pinnasänkyyn!
 
Alkuun nukuttiin perhepedissä, mutta nyt vaihtelevasti nukkuu yöllä omassa pinnasängyssään (joka on meidän vanhempien makuuhuoneessa). Jos nukkuu pinniksessä, niin yleensä ensimmäisen syötön jälkeen jää nukkumaan meidän viereen. :) Päiväunet nukkuu pinniksessä, vaunuissa vaihtelevasti.
 
Sairaalassa vieressä, kotona pinniksessä meidän huoneessa tai Kelan laatikko pinniksessä kuten viime yönä. Päiväunia nukkuu Kelan laatikossa.
 
Synnärillä vauva nukkui mun vieressä tai vauvasängyssä. Ensimmäisen kuukauden nukkui sylissä, kantoliinassa ja perhepedissä ja noin 6 viikon iästä nukuttiin ihan vaan perhepedissä. 3kk ikäisenä vauva siirtyi omaan huoneeseen pinnasänkyyn nukkumaan ja alettiin kaikki nukkua paremmin.
 
Meillä vauva 2vko nukkuu vieressä yöt. Päivisin lähinnä sylissä tai vaunuissa. Joskus nukahtaa sitteriin..
 
Synnärillä vieressä. Samoin nyt kotona nukkuu minun vieressä. Välillä laitan unipesään, mutta parhaiten nukkuu ihokontaktissa.
 
Meidän 1kk ikäinen nukkuu pidemmän unipätkän pinnasängyssä. Jos on perhepedissä niin 2-3h välein syö. Pinnasängyssä ollessaan pitää 4-5h tauon syötöissä.
 
Aluksi pinnasängyssä vanhempien makuuhuoneessa. Pojan ollessa 5kk pinnasänky siirtyi omaan huoneeseen. Samoin toimitaan tulevan vauvan kanssa :playful:
 
Takaisin
Top