Inseminaatio 2017

Mä en kerta kaikkiaan käsitä miks meille edes tehtiin koko inssi kun oli niin surkeat simpat. Raskautumis mahdollisuudet jotain <2.8%. Olis ollu helpompaa ku olis vaan lähdetty kotia odottamaan menkkoja. Nyt sitä typeryksissään kuitenkin toivoo että josko sittenki olis toivoa.. :sad001
 
Ensimmäinen inssi on nyt tehty. 10,5 miljoonaa siittiöö (tosin vaan b-luokan) lähti matkaan. Keltarauhanen oli enää nähtävissä, ovulaatio oli siis tapahtunut muttei tiedä milloin. Eilen illalla oli jo jotain tuntemuksia ja tänään aamullakin vähän :/
 
Ensimmäinen inssi on nyt tehty. 10,5 miljoonaa siittiöö (tosin vaan b-luokan) lähti matkaan. Keltarauhanen oli enää nähtävissä, ovulaatio oli siis tapahtunut muttei tiedä milloin. Eilen illalla oli jo jotain tuntemuksia ja tänään aamullakin vähän :/

Meilläkin oli vain b-luokan siittiöitä. Mutta kyllä niilläkin kuulemma pitäis onnistua jos ajoitus on hyvä ja määrä. Teillähän on huippu hyvä määrä siittiöitä. Meillä oli vaan 2 miljoonaa.
 
Ensimmäinen inssi on nyt tehty. 10,5 miljoonaa siittiöö (tosin vaan b-luokan) lähti matkaan. Keltarauhanen oli enää nähtävissä, ovulaatio oli siis tapahtunut muttei tiedä milloin. Eilen illalla oli jo jotain tuntemuksia ja tänään aamullakin vähän :/
Toivotaan nyt parasta että tärppäisi :)
 
Moikka moi! Vanha mutta melkeenpä voisi sanoa uusi käyttäjä täällä hei! Meillä yritystä takana 2,5 vuotta, tänään eka käynti lapsettomuusklnikalla ja asiat laitetaan rullaamaan, eli ens kierrossa/ kuussa inseminaatioon. Mitään vikaa ei ole löytynyt ja lääkäri totesi että munasarjat kunnossa, miehellä todettu sperma ok. Tsemppiä kaikille, jään seuraamaan :)
 
Moikka.

Olen 35-vuotias, ja hankkimassa lasta yksin, koska lukuisten päättyneiden seurustelusuhteiden jälkeen en vaan jaksa yrittää pariutua, enkä halua biologisen kellon tikittäessä vain tyytyä johonkin kehensattuutyyppiin.

Tässä hieman taustaa ja tietoa muille yksin lasta hankkiville ja sellaisille, joilla ei ole välttämättä tuhansia euroja tuhlattavana, mutta tuska lapsettomuudesta kova.

Selvitin Suomessa hoitoja Väestöliitolla, jossa kävin ensikäynnillä, mutta vastaanottava lääkäri oli nuiva ja suorastaan syyllistävä, joten vaihdoin klinikkaa, ja menin ilmaista ensikäyntiä mainostavaan Fertinovaan. Siellä tiedustelin hintaa, ja hinnaksi sanottiin toimenpide+tuote noin 700 €, mutta vasta lisää kassalla tivatessani kävi ilmi, että heillä asiakkaat laitetaan maksamaan jokin "lainsäädäntöön perustuva varausmaksu", joka suomalaisen luovuttajan ollessa kyseessä on 1000 euroa. Eivät osanneet tarkkaan sanoa, mihin raha menee (!!), mutta ei kuulemma heille, eikä luovuttajalle - sama varausmaksukäytäntö on kuulemma käytössä jokaisessa Euroopan maassa, joskin summa voi vähän vaihdella. Hedelmöityshoitolaista en löydä sellaista kohtaa, jossa säädettäisiin jostain varausmaksuista. He kuitenkin laskuttavat tuollaista summaa, joten on aika erikoista, ettei osata sanoa, mihin raha menee, jos ei heille. No, jätin homman sikseen heidän kanssansa ja otin yhteyttä virolaiseen klinikkaan.

Klinikalla kertoivat, että heillä ei todellakaan ole käytössä mitään "varausmaksuja", vaikka lainsäädäntö rajoittaakin luovuttajakohtaisen hoidettavien määrän kuuteen henkilöön. Minä käsitän tämän niin, että Fertinovassa suorastaan valehdeltiin minulle. Suomessa käytäntö näyttää olevan se, että rahastetaan mahdollisimman paljon, ja sitten vasta ruvetaan hoitamaan. Fertinovassa sanottiin onnistumisprosentiksi 10-20%; virolaisella klinikalla 50%. Jotkut suomalaiset klinikat ovat yhteistyössä virolaisten klinikoiden kanssa; psykologikäyntejä, jotka Suomessa ovat pakollisia, voidaan kuulemma hoitaa myös Virossa jne. Samassa yhteydessä jätetään kuitenkin kertomatta, että Virossa hoidossa käydessä eivät psykologikäynnit ole pakollisia. Eli siis jos koko hoito tapahtuu Virossa, ei psykologikäynneillä rahasteta. Virossa ei myöskään tentata ylettömästi hoitoon tulevan taustaa ja tukiverkkoja, vaan luotetaan siihen, että hoitoon lähtevä on asiaan sitoutunut, ja yleisasenteena on se, että lapsen hankkiminen on jokaisen hoidettavan oma asia. Vain, jos on jokin selkeä, näkyvä terveydellinen tms.seikka, jonka takia voisi epäröidä hoidon antamista, kyselevät toki enemmän. Heille on tärkeää, että hoito onnistuu ilman turhia säätöjä. Fertinovassa sanoivat, että koko hoitoon pitäisi yleensä varata 5000 euroa (kyseessä siis IUI) koska onnistumisprosentit 10-20 ja vaaditaan yleensä monta yritystä jne.

Minä kävin siis hoidossa Virossa/Tallinnassa, jossa tunnin ensikäynti verikokeineen ja toimistomaksuineen oli noin 100 euroa. Lääkkeet (clomia vastaavaa, letrozol teva) olivat 35 €. Ennen inseminaatiota tehty ultra ja lääkärikäynti noin 50 €, ja itse inseminaatio seuraavana päivänä oli 200 euroa, ja kallein, parhaimman laatuinen sperma, jota käytettiin, oli 220 €. Yhteensä koko homma vähän yli 600 €. MITÄÄN MUITA MAKSUJA EI OLE. Ei turhaa puliveivaamista minkään asian kanssa. Infektio-/sukupuolitautitestit toki, mutta heille riittivät Suomessa (maksutta kunnallisessa) otettujen testien tulokset, ja jos ei halua mitään ylimääräisiä testejä, niin ei ole pakko. Toki laivamatkasta ja hostellista tuli kuluja, kävin kaverin kanssa, niin laiva ja hostelli (oma huone) olivat yhteensä minulta noin 40 €.

Nyt sitten kärvistelen ja odottelen pari viikkoa, jotta selviää, onnistuiko inseminaatio toivotulla tavalla. Jos ei, jatkohoidot maksavat hoito+tuote muistaakseni yht. 370 €. Luovuttajaa saa myös vaihtaa vaikka joka kerta, maksutta. Sain itse valita luovuttajan useista henkilöistä, joista oli runsaasti enemmän tietoa saatavilla, kuin Suomessa lainsäädäntö antaa mahdollisuuden saada. (Jopa lapsuuskuvan voi saada, jos luovuttaja on sen toimittanut, mutta harvemmin on.) Sain ensiluokkaista palvelua, ja lääkäri oli erittäin asiallinen, ja vastasi kyselyihini ja tästä kahden maan yö ja päivä -eroista hämmennyksiini kärsivällisesti.

Haluan siis nyt tuoda tiedoksi kaikille, jotka inseminaatiota harkitsevat, mutta raha/kalliit hoidot ovat esteenä - ottakaa selvää naapurimaiden käytännöistä, älkää sokeasti uskoko suomalaisten klinikoiden antamia jopa valheellisia "tietoja". Etsikää muistakin klinikoita, kuin ne, jotka Google ensimmäisenä ehdottaa. Käyttämäni klinikka on Fertility Clinic Nordic, joka ei käsittääkseni ole näitä suomalaisten klinikoiden kalliita yhteistyökumppaneita. Suosittelen ehdottomasti olemaan sinne yhteydessä. Myös IVF-hoidot ovat huomattavasti edullisemmat kuin Suomessa.

Olen hirveän toiveikas tämän hoidon osalta, jollain lailla toivon, että jo ensimmäisellä onnistuisi (niitäkin kuulemma on ollut jos jonkin verran; miksei olisi, kun tarkoituksena on onnistua eikä hyötyä ihmisen hädällä, kuten täällä Suomessa näyttää olevan käytäntö...). 31.8. olisi kuukautisten alkamispäivä, ja todellakin toivon, että eivät ala. :)

Että tämmöistä ja tsemppiä vain kaikille, klinikkavalinnoista riippumatta.
 
Muokattu viimeksi:
Täällä käytiin folliultrassa.Limakalvo oli paksuuntunut 5,7mm ja kaksi rakkulaa löytyi toinen ehkä munasarjojen ulkopuolella ja toinen siellä missä pitääkin.Kokoa rakkuloilla oli 14-17mm koon välillä.Pistelyt jatkuu sunnuntaina irrotuspiikki ja tiistaina on inssi.Vihdoin ja viimein inssi tätä on odotettu :) Sanottiin että jos tuo mikä ehkä on ulkopuolella onkin oikeassa paikassa niin voi tulla kaksoset.Olisipa kaksoset mutta tärkeintä tietenkin saadaa raskaus alkamaan ja pikkuinen syliin asti :Heartred En ollut käynyt wc ennen sitä aikaa oli vaikea saada ekaksi näkymään mitään ja lääkäri laittoi wc käymään sitten saatiin nuo mitat.
 
Heitsu, tsemppiä inssiin! :)

Aika hitto vie matelee! Musta tuntuu, että inssistä on aikaa jo vaikka kuinka, mutta EI, vasta 4 päivää! :O Oottelen edes joitakin oireita, mutta normaalisti pian oviksen jälkeen tuleva rintojen arkuuskin on poissa.
 
Anannaa, mulla menos pp5 ja komppaan sua, aika niin matelee!
Välil tulee tunne et nyt olis tärpänny, mut sit taas todellisuus astuu kuvaan et älä edes kuvittele tän 3 inssin onnistuneen.
Et IVF.ää odotellessa..
Saapa sit 30pv päästä viettää lomaa Teneriffalla hieman vapaammin, mm viiniä ruuan kans nauttien, mitä ei raskaana ollessa tietenkään pystyis tehdä. :)
 
Julianne,Toivotaan parasta että ei kuitenkaan ivf joudu menemään te.Jos ei nyt tärppää teillä joudutteko ivf jonoon vai miten?
 
Suunnittelukäynti eka ivf.n varattava ja ilmeisesti tääl Jyväskylässä ei niin jonoja ole kun palvelu ostetaan Fetrinovalta, tai ainakaan lääkäri ei oo mtn jonoista puhunu. Et kait se jatkuis siit sit suht vaivattomasti, tuo lääkäri kun meinas alottaa ivf.t jo toisen inssin jälkeen, mut taipu sit kolmanteen. Fertinovastaki sanoi et täytyy ilmoittaa heille kans jos nyt ei onnistu, et onnistuu jatko 2vk sisällä. Tai niin käsitin.
Heh, vedin sit stressin taas turhast asiasta. Nyt vasta oli omakantaan tullu lääkärin lausunto 11.8 tehdystä ultrasta. Siin sanottiin et inssi tehtäis vaan jos vasta su iltana olis ollu ovulaatiotesti plussa. No, mähän sain hymynaaman su aamuna ekan kerran ja soitin ma aamuna viel varmistaakseni et tehdäänkö inssi silti vaik su oli hymynaama. Tosin tikuti myös ja maanantaina tikun kontrolliviiva oli vast huomattavasti toista tummempi, su oli saman vahvuiset. Et juu, josko ei myöhästytty ja jos nyt tärppäis. Tosin eihän inssis oo ku se 25% onnistumis mahdollisuus, et...
 
Julianna, meilläkin reissu reilu kuukauden päästä. Se ehkä vähän lievittää sitä jos (siis kun) nyt ei inssi tuottanut tulosta :) Tosin ehdin vielä ennen sitä reissua piinaileen toisenkin kerran :D
 
Täällä eilen ja tänään pistettiin.Huomenna olisi Ovitrellen irrotuspiikki ja inssi tiistaina.Miten teillä ketkä on käyttänyt irrotuspiikkiä on mennyt hoidot onko seuraavana päivänä aina ollut inssi vai onko ollut noin miten minulla että yli huomenna piikkistä tehdään hoito?Täällä voidaan muutoin ihan hyvin.Vähän vatsaa vääntää ehkä tuosta pistos lääkkeestä tai tämän päivän ruuasta.Käytiin tänään ulkona syömässä joskus tulee roskaruuasta vatsan vääntöä.Eihän se olisi mahdollista että iteksee lähtisi irtomaan kun kerran pistin vielä tänään.Ei mitään valkovuotoa oo eikä haluja oo tullut yleensä oviksen aikaan tulee tämmöistä vai mitä mieltä olette?? Pitäisi vain osata luottaa lääkäriin mitä hän tekee.Viimeisin inssi kun tehtiin minulle oli hieman kerennyt lyyhistyä rakkula mutta tehtiin inssi silloin oli jo ovis oireita minulla.Rakkula ei silloin ollut paljon lyyhistynyt juuri ja juuri tästä raskaus sitten alkoi mutta päättyi kohtukuolemaan.
 
Takaisin
Top