Vauvan (ja äidin) unet

Meillä myös eroahdistusta havaittavissa. Ilmentyi konkreettisimmin toissa iltana, kun nukutin pojan meidän sänkyyn ja lähdin katsomaan miehen kanssa telkkua toiseen huoneeseen. Vartti kului ja sitten alkoi lohduttomin itku, jonka olen ikinä kuullut. Sellainen paniikki-itku. Ei kun takaisin viereen ja tissi suuhun. Nukahti heti uudelleen, mutta heräsi heti, jos vaihdoin asentoa.

Meillä on nukahtamisesta tullut ihan kunnon show sen jälkeen, kun tajusi kierimisen ja mateluryömimisen. Pitää kieriä sängyssäkin sinne tänne, ihan vaikka olisi ihan yliväsy. Monasti nukahtaa hyvin vartiksi, sitten herää ja hulinointi alkaa. Tätä rymyämistä voi kestää tunti kaksikin ennen kuin uni voittaa. Ja viimeiseksi pitää vielä alkaa itkemäänkin, kun ei vaan haluta antaa unen voittaa. Ei ole helppoa olla pieni laps.
 
Meillä on myös nyt tota kierimistä ja riehumista ennen nukahtamista. Huomenna kyllä kokeilen viedä aavistuksen väsyneempänä nukkumaan. Tultiin kyllä eilen mun vanhemmille, ja tänään oppi konttaamaan, joten voipi olla jotain sellaistakin hulinaa. Uusi paikka ja uudet taidot :)
 
Meillä tehdään kahta yläetuhammasta ja yöunet on aamuyöstä mitä on. Viime yönä ennemminkin ei ollu..
Mut meillä on nyt muuttunut päiväunirytmi, eli ihan sama mihin aikaan herätään, ni nukutaan välillä 8-10 noin tunti ja sit iltapäivällä välillä 14-16 tunti. Yöunille sit 19-20 väliin sammahtaa.

Missähän vaiheessa tulee sit enää vaan yhdet päiväunet..
 
Meillä tehdään kahta yläetuhammasta ja yöunet on aamuyöstä mitä on. Viime yönä ennemminkin ei ollu..
Mut meillä on nyt muuttunut päiväunirytmi, eli ihan sama mihin aikaan herätään, ni nukutaan välillä 8-10 noin tunti ja sit iltapäivällä välillä 14-16 tunti. Yöunille sit 19-20 väliin sammahtaa.

Missähän vaiheessa tulee sit enää vaan yhdet päiväunet..
Mulla alkaa olla jo ikävä niitä 3 tunnin päikkäreitä! Samaan tahtiin mennään meilläkin tuon unirytmin kanssa.
En tiiä mikä on, mutta yöt on hankalia. Omassa sängyssä pärjää max. klo 24 asti ja sen jälkeen on kahden tunnin välein tai tiheämpää showta meikäläisen kyljessä...
 
Miekin oon masuvaivoja syyttänyt hyörinästä ja pyörinästä, mut tänään huomasin, että ylhäällä pilkottelee valkosta ikenen läpi, joten nehän ne varmaan kiukuttaa yötä myöten.
Ja hankaa naamaa muutenkin aika paljon. Alahampaissa hankas leukaperiä ja korvia, nyt nenää/silmiä
 
Katjusha vielä on toivoa että kolmen tunnin päiväunia nukkuu, luultavasti edessä sit joskus vuoden iässä ja sen jälkeen kun vaan yhdet päiväunet päivässä :) Meillä ainakii esikoinen oli sellanen että kun useemmat päiväunet päivässä nukkui niin kovin usein ei ollu pitkiä unia, sit myöhemmin kun yksiin uniin siirty niin joutu käydä tarkistelee onko kaikki kunnossa kun rupeskii nukkuu kolmen tunnin unia, ja sitä kesti muistaakseni pitkään et toivoa on tän toisenkii kohalla :grin Nyt vielä usein pätkäunia. Parina päivänä tyttö nukkunu päivällä 1,5 tuntia tai yli 2 tuntia joka yllätti :grin tais maalaisilma tehä hyvää kun mummolassa oltiin niitä unia nukkumassa.
 
Meillä typy päivällä nukkuu n. 1-2h päikyt (vielä välillä on lyhyempiäkin), iltapäivällä/illemmalla n. 1h ja sit siinä klo 21 aikaan nukkumaan. Eka herätys klo 23-24 aikaan, toka klo 2 aikaan ja sit klo 4-5 aikaan alkaa levoton piehtaroiminen joka jatkuu sinne aamuseiskaan ja sit nukutaan vielä tunti tai kaksi. Viime yönä oltiin hereillä klo 2-6.30 kun ylhäälle on puhkeamassa hammas. Hirvittää jo valmiiksi että kuinka jaksan sitten kun äitiysloma loppuu elokuun alussa ja jos pääsen työvoimakurssille noin 4 kk ajaksi jonka jälkeen alkaa uusi äitiysloma (ja loppuraskaudestahan ei taas nukuta kun joka paikka puutuu ja kolottaa jajaja.. :D ).
 
Meillä herättiin tänä aamuna (onneksi ihan ok hyvin nukutun yön jälkeen) jo viideltä ylös..
Monena päivänä menty nyt vaan kaksilla päiväunilla, mut tänään on nukuttu jo neljästi.. ja kiukuteltu sit loppuaika. Ens yönä on varmaan taas show tiedossa
 
Meiän tyttö yritti sillon viime yönä ylös kans lähellä viittä kun oli ekan kerran syöny, tais mennä tunti (kelloa katoin mut tarkkaa aikaa en muista) ennen kun jatko unia. Mikä lie niin kovasti sillon hymyilytti kun minuu niin iloisesti katteli :) Alkupätkä 8,5 tuntia meni melkein kokonaan omassa sängyssä, nukahti miun paikalle ja siirsin omaan sänkyyn kun ite pari tuntia myöhemmin pääsin nukkumaan, loppuyöks jouduin ottaa viereen kun ei näyttäny naureskelu loppuvan :grin

Päiväunet oli tänää huonot. Ekat 20min kun oltiin kaupassa. Toiset 40min ulkona kunnes heräs naapurin ruohon leikkuuseen. Kolmannet 20min illemmalla. Yleensä nukkuu nyt kahet päiväunet mut tänää epäonnistuneiden ekojen unien vuoksi joutu kolmannet nukuttaa. Saa nähä mite ens yö menee, tässä justiinsa nukuttelen omaan sänkyynsä kun pitäs siihen opettaa.
 
Meillä herättiin tänään 9:50. :wideyed: Molemmat pojat päätti nukkua vähän reilummat unet. Vauva kyllä heräili alkuyöstä pari kertaa, mutta loppuyö meni levollisesti. Eikä siinä vielä kaikki: Hän nukkui vaunuissa ulkona kaksi tuntia inahtamattakaan ja kun tultiin sisälle ja mentiin esikoista nukuttamaan päikkäreille, nukahti hän myös ja nukkui 3,5 tuntia. Iltapäikkärit nukkui vaunuissa ja yöunillekin nukahti 21:30. Mietinkin, että ollaanko tässä nyt kipeiksi tulossa vai mitä ihmettä?! o_O
 
No nukkumisista joo! Meillä opittii kääntyilee myös sängyssä mahallee nii jäipä helposti nukutettava tyttö unholaan :banghead:
 
Eikös teillä Sadetuuli tyttö vasta oppinu kääntymään? Kun mie oon oottanu millon meillä tyttö alkaa kääntyilee öisin (osannu kääntyä kohta 4kk ajan) mutta niin käyny vaan kerran, uskon unipussin auttavan :) Eli toivon ettei enää ala kääntyilee öisin kun ei tähän mennesäkään ole sitä alottanu :grin
 
Huutaako muksunne öisin jos kääntyvät? Vai ettekö uskalla/halua että nukkuu mahallaan? Meillä typy nukkunut varmaan 2-3kk jo mahallaan. Pyörii sängyssä ite mitenpäin on paras olla.. ainoo mitä käyn nukahtamisen jälkeen on laittamassa peiton päälle kun usein on mönkinyt alta pois ennen nukahtamista.
 
Eikös teillä Sadetuuli tyttö vasta oppinu kääntymään? Kun mie oon oottanu millon meillä tyttö alkaa kääntyilee öisin (osannu kääntyä kohta 4kk ajan) mutta niin käyny vaan kerran, uskon unipussin auttavan :) Eli toivon ettei enää ala kääntyilee öisin kun ei tähän mennesäkään ole sitä alottanu :grin

Joo eihän siitä opista ole ku pari kolme hassua viikkoa ehkä :wideyed: mutta nii vaan kävi että innostuko sitte kunnolla. Vai johtuuko siitä että katto mamma- (vai babyjumpassa kumpi se ny on sitte) ku yks kerttu tyttö ryömi menemään ja kääntyili tuon tuostsan kylkiasentoon ja oikee posetti. Meidän likka perässä (ehei, ei suinkaan ryöminy hyvät hyssykät) vaan kylkiasentoja hakee sängyssä, kierähtää mahalleen, painaa naaman tyynyyn ja alkaa märistä :hilarious: joo naurattaa ehkä alkuillasta. Ja ku nukkuu omassa huoneessa nii mul o ihan kipeenä oikee kylki ku oon noussu useita kertoja yössä sängystä ja kävelly lika huoneeseen vaan toteamaan ett jaahas, oot naama tyynyssä :woot:
 
Täytyy vissii todeta että on tolla neidillä maailman parhaat unenlahjat :-D ollaan nyt muutaman kerran jo ajeltu kotona ruohoa yhdessä päältäajettavalla leikkurilla. Neiti istuu kuulosuojaimet päässä mun polvella ja katselee maisemia.. viihtyy siinä paremmin ku hyvin!

Ni äsken sitten ihmettelin että miten tyttö veti niin veltoksi ni siinä hää nukku mun polvella :-) hyvin sain vielä sänkyyn nukutettua kun äkkiä kipaistiin sisälle sitten..

Aika suloinen tapaus :Heartred
 
Huutaako muksunne öisin jos kääntyvät? Vai ettekö uskalla/halua että nukkuu mahallaan? Meillä typy nukkunut varmaan 2-3kk jo mahallaan. Pyörii sängyssä ite mitenpäin on paras olla.. ainoo mitä käyn nukahtamisen jälkeen on laittamassa peiton päälle kun usein on mönkinyt alta pois ennen nukahtamista.

Meillä kääntyy mahalleen ja on pää pystyssä ja sitten myös huutaa. Minusta tässä kohti ihan sama asennolle, jos vaan nukkuis!
Nyt siirsin pinniksen sängyn viereen, kun on vaihdettu makkariin kapeampi sänky ja tämä mahdollista. Ehkä aavistuksen paremmin meni eroahdistuksen suhteen. Tyttö ei levollisesti nukkunut aamuöitä vieressänikään, joten kokeillaan nyt tämmöistä.
 
Meillä tyttö kääntyy nukkuessaan nykyään aina mahalteen tai kyljelleen selkä muhun päin, ei herää siihen. Herää yleensä enää kerran yössä syömään. Mutta ite kyllä sit heräilen kun tyttö on kauempana nukkumassa, vissiin varmistettava että kaikki hyvin kun ei tyttö kainalossa enää nuku :sad001o_O
 
Onko muiden vauvoilla menossa jotain 7-8kk yöhulinoita, vai onko meidän typy ainut?! [emoji54] Meillä tyttö nukkuu päivisin yhdet pitkät päiväunet (1,5-3h) ja jos ne jää lyhyeks, niin sit iltapäivästä pienet unet vielä. Ei nuku enempää (paitsi jos ollaan autolla jossain liikenteessä), vaikka välillä selvästi tarvitsisi esim. aamuisin pienet unet.. Meillä on melko vakiintuneet päivärytmit syömisten, nukkumaankäyntien, jne suhteen. Illalla käydään normaalisti unille, toisina iltoina nukahtaa tosi hienosti ja helposti, toisina iltoina taistelee aikansa unta vastaan. Öisin heräilee tuon tuosta kitisemään. Ei juurikaan itke, vaan kitisee ja "vänisee", kääntyy mahalleen ja kitinä yltyy. Käännetään takas selälleen, annetaan tutti ja peitellään - nukahtaa uudestaan/jatkaa uniaan. Tätä saa tehdä ties miten monta kertaa yössä.. Aiemmin nukkunut yöt todella hyvin ja levollisesti. Johtuukohan kaikesta tästä uudesta ja ihmeellisestä: liikkumaan opettelusta, kiinnostavasta ympäristöstä, jne?! Vai onko tämä joku pysyvä tilanne, mille pitäis jotain koettaa tehdä..?! On kyllä siis kaikin puolin hyvin tyytyväinen tyttö, oppii koko ajan uusia taitoja, kehittyy, jne.! :) Ihmetyttää/mietityttää vaan nää yöunet ja yölliset levottomuudet..?!!
 
Takaisin
Top