Milloin ja miten olette aloittaneet pottailun?

Aloitin pottailun nyt 14kk:n ikäisten kaksosten kanssa, kun oppivat kunnolla istumaan, eli noin 8kk:n iässä. Poika on tehnyt 10kk:n ikäisestä lähtien kaikki kakat pottaan, ja alkaa nyt olla päiväkuiva. Tyttöä pottahommat eivät vielä kiinnosta, enkä tietenkään painosta, koska mitään kiirettä ei ole.
 
Meillä aloitettiin pottailu vuoden iässä ja kesti jonkinaikaa ennenkuin se pissa sinne tuli. Sitten tuli kausi noin 1,5 vuotiaana, kun ei potalla istuminen neitiä kiinnostanut yhtään, silti aina yritettiin, että josko menisit ruokailujen jälkeen ja vaipanvaihtojen yhteydessä. Pari kuukautta kesti tuota pottauhmaa ja sen jälkeen alkoi taas sujumaan, myös kakan tulo pottaan. Yhtäkkiä tytön ollessa 1v 9kk hän itse keksi, että nyt on pissahätä ja oppi käymään potalla. Hän tuli muutamassa päivässä päiväkuivaksi..kunnes koitti loma ja jouduin reissussa sanomaan, että nyt on pakko tehdä asiat vaippaan...(argh!!miksi näin sanoin, ois pitänyt pysähtyä vaikka tien viereen)..sitten mentiin taas roimasti takapakkia ja neiti teki kaikki pissat vaippaan...no nyt 1v10kk ja alkanut taas sujumaan..katsotaan miten käy..Tuntuu, että kun jossain asiassa mennään eteenpäin niin toisessa tullaan taaksepäin.
 
Meillä poika 2v 3kk tekee kaiken 99% vaippaan.. tietää tarkalleen millon on jotain tulossa, mutta selvästi haluaa sen vaippaan tehdä, koska potta on ihan ok hänelle. Istuu siinä mielellään, vaikka tunnin mutta mitään ei sinne tee. Heti noustuaan yleensä tulee pissa tms.. joskus yritän päikkäreiden jälkeen potalle kun huomaan et vaippa on kuiva, mutta hän ei halua ennen kuin on pissannut vaippaan.. huoh. Ja sen jälkeen saattaa tosiaan istua potalla tunnin eikä millään suostuisi siitä nousemaan pois..
Pottaharjottelu alkoi 8kk iässä, sillon tehtiin muutama viikko sinne pissat ja muistaakseni parit kakatkin, mutta sitten vaan yhtäkkiä ei enää. Mitään ihmeellistä ei siinä tapahtunut, eli en tiä missä vika.

Olen saamassa toisen reilun 3kk päästä ja ois kiva jos esikoinen edes vähän oppisi vessailemaan. En stressaa siitä, mutta helpottashan se vähän..
 
Me aloitettiin pottaharjoittelut noin puolen vuoden iässä eli kun osasi jollain lailla istua. Mitään viestintää ei vielä lapsen puolelta tule, joten täysin on minusta kiinni, miten usein vien potalle istumaan ja tuurilla sinne myös jotain tulee. Kovasti siitä sitten iloitaan. Toivottavasti vessaviestintä kehittyy. Kotosalla vietetyt päivät voidaan enempi harrastaa tätä potalla vierailua, mutta ilman viestintää en ole stressannut muualla ollen. Toivon, että jaksan jatkaa, vaikka tulokset laihat. Hoitoon menee 1 v 1 kk iässä ja toivon, että päästäis vaipoista suht nuorena. Kakat tulee 3-4 krt/pvä enkä kyllä tiedä, millä kulmakarvan asennolla se on tulossa :)
Tyttö 8 kk ja 1 vko
 
Meillä taidettiin aloittaa pottaan tutustuminen joskus 9-10kk iässä. Alkuun se onnistuikin tosi hyvin, osaksi siksi ettei poika osannut vielä kävellä... pari kuukautta myöhemmin alkoi vauhti olla niin kovaa, että ainoastaan padi sai pojan pysymään potalla sen verran että ehti sinne jotain tehdäkin. Ehkä puolentoista vuoden tienoilla tuli vaihe, jolloin poika ei todellakaan halunnut potalle, niinpä se jäi täystauolle. Nyt kun kaksi vuotta tuli täyteen, on pottailu alkanut taas sujua. Harmi kyllä poika ei vielä itse osaa potalle pyytää ja monesti, kun otsarypystä näkee, että kakka on tulossa ja pottaa ehdottaa, on ensimmäinen vastaus "ei". Kuitenkin menee mielellään potalle sitten, kun sinne järjestää jotain lukemista/tekemistä. Ja kovin on ylpeä kaikista pottaan tulleista pissoista ja kakoista :D
Tuo viestintäpuoli on siis vielä hakusessa... En ole sen suuremmin stressannut asiasta, vaikka toki toivon että päästäisi viimeistään vuoden sisällä ainakin päivävaipoista.
 
Esikoinen oppi vähän päälle 2v. kuivaksi/pottailemaan kun sanoin että vaippoja ei enää osteta, nyt laitetaan bokserit jalkaan. Päivän aikana tuli n. 3-5krt pissa housuun, sit oppi täysin. Myös yökuivaksi.

Kuopus nyt 2v ja innostunut potasta mutta mitään ei sinne tee ja vaikuttaa jotenki siltä niin ku ei ois kypsä siihen vielä.
 
Takaisin
Top