Opitaan uutta :)

Meilläkin on ruvettu kiljumaan oikein korkealta ja kovaa! :D Tyttö on myös löytänyt polvensa ja niitä pitää nyt kokeilla ja taputella vähän väliä. :joyful:
 
Tuosta Bellen kirjoituksesta ruli mieleen et meillä löydettiin tosiaan pari päivää sitten varpaat. Niit tosiaan pitää kokeilla vähän väliä. Edelleenkään meill ei pyörähdetä masulleen (4.5kk) mut ollaan masullaan ku autetaan kääntyy ja istuahan pitäis saada koko ajan :grin tutti otetaan suusta ja tarjotaan koirille :hilarious:
 
Meillä poika ottaa ite tutin pois ja sit huutaa,kun ei oo tutti suussa. [emoji2] Äänenkäyttöä treenataan ahkerasti eikä nyt ehdi edes enää kääntyilemään.Lelut kiinnostaa nykyään paljon.[emoji4]
 
Mikähän se olikin siinä, että yhtenä päivänä meni kolmesti mahalleen - mutta eipä ole reiluun viikkoon kiinnostanut enää kääntyillä :D
No paras kikatus tulee, kun vedetään käsistä istumaan ja siitä seisomaan ... ja että on vaan ihan lähellä kasvoja, eikä mitään muuta maailmassa.
 
Meillä käännytään kyljelleen. Varpaita kosketellaan vaipanvaihdon yhteydessä ja seinällä, hoitopöydän vieressä olevaa julistetta (mikä saatiin neuvolasta) yritetään repiä alas. Yksi nurkka on jo ihan rutussa ku toinen repii sitä :D Kovasti kokeillaan myös eri äännähdyksiä ja äänensävyjä. Milloin hihkutaan ja milloin yritetään kovasti sanoa jotain. Niin ja tavaroita viedään kovasti suuhun.
 
Meillä 4kk tyttö on nyt jonkun viikon kokeillu varpaitaan aina vaipan vaihdon yhteydessä, eli kun ei oo vaippa tai vaatteet tiellä ja taipuu paremmin :grin Ja nyt muutaman päivän on mahallaan ollessa alkanu kurkottelee leluja (isoveljen autoja :grin), eli alkaa kestää pää ylhäällä vaikka molemmat kädet ei ole enää tukena :)
 
Meilläkään ei naureta, mutta kiljuminen on täälläkin astunut kuvioihin! :D kova ääni on tytöllä kyllä.. Mahalleen mennään ja muutaman kerran mennyt takaisin selälleenkin. Leluihin tarttuu ja kilisyttelee, polvet ja varpaat on löytyny. Vaipanvaihdosta karkailee, eli kääntyy mahalleen. Joskus olen laittanut vaipan päälle niin, että tyttö ollut mahallaan ku koko ajan kääntyillyt. Vaatteista tarttuu kiinni kun yrittää pukea tai riisua. Hyppykiikussa on kiva pomppia ja steppailla ja kiljahdella :D tänään sain ihmeekseni meidän tissinukkujan nukahtamaan kantoreppuun! Soseita maistelee innoissaan, innostuu heti kun näkee lusikan ja alkaa aukoa suutaan ja huitomaan kovasti. Uuden maun kohdalla menee kulmat kurttuun ja irvistää, mutta jatkaa maistelua ja loppulusikallinen menee paremmin :) ihana höppänä, oppii koko ajan uutta ja kasvaa kauheeta kyytiä! :Heartred
Tyttö 4 kk 21 pvää
 
Meillä kiljutaan, nauretaan, käännytään koko ajan selältä masulleen ja sängyllä osataan jo ryömiä, tosi hitaasti kylläkin. Istumaan pungetaan jatkuvasti sylissä ollessa. Soseita maistellaan ja heti kun tyttö näkee lusikan niin suu aukeaa kuin linnunpojalla, ja on alkanut jopa varastamaankin ruokaa. Eilen illalla söin tyttö sylissä mustikkapuuroa niin tyttö ehti nappasta lusikasta kourallisen puuroa, onneks oli isi vieressä estämässä ettei menny suuhun asti :D tykkää päristä ja höpötellä paljon ja on jättänyt yhdet päikkärit pois, nykyään meillä nukutaan yöllä klo 21-07 heräämättä, päivällä yhdet 3-4 tunnin päikkärit ja illalla vielä yhdet lyhyet unet. Ja ollaan päästy jo pesemään hampaitakin kun todettiin että ei noi tytön syntymähampaat mihinkään irtoa :p

Maje555 ja tyttö 4kk3vko
 
Meillä tyttö on 4kk täytettyään alkanu kurkotella leluja mahallaan ollessa, enää ei tarvitse molempia käsiä tueksi, tätä siis nyt ehkä viikon tehny. Ja nyt on viimein alkanu lelut mennä suuhun, ja vähän paremmin tarttuu niihin :)
 
Heh apua :wideyed: en kai minä oo pitäny edes opittuna asiana tuota lentokoneliikettä :facepalm: voi että tunnen välillä itseni tyhmäksi äidiksi. Mitähän muuta mulla jää ns rekisterökmättä? Meillä siis lentohatjoiteltu jo noin 2 vk ja likka siis noin 1.5 vk vaille 5 kk nyt.

Meill tartutaan joka asiaan ja kaikki yritetään viedä suuhun. Edelleekään ei käännyt itse mutta välillä yllätän likan jo kyljellään köllöttelemästä ja autettuna kiepsahtaa sujuvasti masulleen joten eiköhån sekin kohta sieltä tuu.

Kiljhduksia tulee tuon tuostakin, tunnistaa äitin ja isän kasvot ja äänet nuiden joukosta ja seuraa hyvin intensiivisesti koirien touhuilua päivisin. Onhan sitä paljonkin mitä tuo jo osaa. Niitä vaan ei tule laitettua ylös :sorry::happy:
 
Meillä tyttö oppinut kääntymään mahalleen silloin kun häntä auttaa ottamaan käden pois alta, eli taito on periaatteessa hallussa mutta vielä pitää itse oppia laittamaan käsi oikein.

Tyttö ei myöskään enää oo paljoa hiljaa, lähes koko ajan oltava äänessä :grin

Tyttö on ens su 4kk.
 
Meilä käännyttii eile 4kk kunniaks selältä mahaltee ja kohta toiseen suuntaan. Tänää on kääntyny monesti mahalteen,ja yhen kerran käänty selällee ja "putos" leikkimatolta ja kolautti päänsä laminaattilattiaan. Pieni itkuha siinä pääs :sad001
 
Tyttö nyt 4kk13pv ja oli kääntynyt ekan kerran selältä mahalleen kenenkään huomaamatta. :joyful: Mies ja isosisko vähän harjoittelivat vauvan kanssa kääntymistä ja vauva jäi selälleen kun he menivät toiseen huoneeseen. Minä siis jäin vauvan kanssa ja jonkun ajan kuluttua vauva olikin mahallaan lattialla! Ja hihkui ihan onnessaan. :joyful:

Vauva alkoi tänään myös ekaa kertaa kokeilemaan/tunnustelemaan mun leukaa ja suuta kädellään samalla kun imetin. :love017
 
Meillä vauva oppinut kääntymään parisen viikkoa sitten, heman ennenkuin 4kk tuli täyteen. Varpaat on löytynyt ja niitä nujuutetaan ja ihaillaan. Lelut pysyy käsissä ja tuttia ottaa suusta pois.
 
Ainii oonkohan mie jo maininnu että meilläkii varpaat löytyny joku viikko sit :) Tais ihan vaan jonkun päivän kokeilla polvia ja siirty sit heti varpaisiin siitä ja polvet unohtu :grin
 
Muokattu viimeksi:
Aaaaaw, tyttö oppi eilen hihkumaan pärisyttäen! Eli siis kiljuu kieli kitalaessa ja kuulostaa ihan ranskalaiselta. :hilarious:

Ja alkuviikosta asti on imeskellyt varpaitaan.
 
Meillä on opittu hakkaamaan itseään vasemmalla kädellä :hilarious: taito se sekin..
 
Takaisin
Top