Refluksitaudin oireet

lokakuun.äiti86

Satasella mukana keskusteluissa
Hei,

2,5kk poikani on pitkään jo ollut levoton nukkuja mutta viimeisen viikon ajan tilanne on mielestäni huonontunut. Hän sekä syödessään että sen jälkeen sätkii ja potkii kauheasti ja välillä oikein itkee ja huutaa kovaan ääneen. Selällään ollessaan nieleskelee, yskii ja kakoo kuin jotain olisi kurkussa. Pulauttelutkin tulevat yleensä hyvin puuromaisena. Päivällä poika on oikein reipas ja aurinkoinen. Nukkuu ja syö silloin hyvin. Äidin huoli alkaa olla kova joten kuulisin mielelläni muiden kokemuksia samanlaisista tilanteista.
 
Soittele neuvolaan, niin sieltä neuvovat kaikkein parhaiten. Refluksi on hoidettavissa refluksilääkkeellä ja pahasti pulauttelevalle löytyy maidonsakeuttajaa. Siellä voi olla refluksin sijasta kurkkutulehdus (tms) tekemässä syönnistä ikävää, se polttaa kurkkua kun maitoa syö ja sitten vielä mahahappoja nousee korventamaan lisää.

Muutamia vinkkejä refluksivauvan ja paljon pulauttelevan vauvan kanssa eloon. Pinnasängyn päätä nostaa vähintään 10 cm, että maito painuu kunnolla masun pohjalle ja pysyy siellä myös nukkuessa. Joka syötön jälkeen kunnon röyhtäytys, röyhtäisyyn voi joskus mennä muutamista minuuteista kymmeneen minuuttiin, mutta kannattaa sitä odotellessa pitää mahdollisimman pystyssä asennossa vauva. Vauvan syöttö vauva mahdollisimman pystyssä asennossa, jolloin maito painuu paremmin masun pohjalle. Maidon saannissa kannattaa tarkastaa joko imuote tai tuttipullo; ettei pääse maitoa syödessä enempiä ilmoja sisään. Maitohappobakteeri käyttöön. Ja sitten vielä yhtenä tärkeimpänä kantoliinassa kantaminen. Tutkimukset (ja kokemus!) osoittavat, että pystyssä asennossa äidin vartalossa kiinni nukkuminen helpottavat ja vähentävät vatsaoireita. Refluksia ei poista, mutta ainakin helpottaa vauvaa kun saa olla pystyssä asennossa.

Toivottavasti tästä oli jotain apua.
 
Takaisin
Top