Joulukalenterit

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Minkä ikäiselle mielestänne voi/kannattaa hankkia joulukalenterin? Millaisia kalentereita teillä/kumppaneilla/lapsillanne on?

Meidän vähän päälle 2-v pojalla on elämänsä ensimmäinen joulukalenteri. Tein sen pilttipurkeista, joihin piilotin tarroja ja pieniä leluja. Miehellä on jo ollut useamman vuoden sellainen (sisältönä tosin lähinnä karkkia ja pieniä lappuja joissa luvataan jotain, joskus ollut jotain enemmän tai vähemmän hyödyllistä pikkutavaraakin). Meidän kirjahyllyissä on nyt siis 48 servettiin käärittyä pilttipurkkia. :D Itselläni on miehen ostama (muumi)suklaakalenteri. Pitäähän mullakin kalenteri olla ja se ei ole toistaiseksi halunnut muutakaan järjestää.
 
Mulla oli viime vuonna 1,5 vuotiaalla pojalla kalenteri, joka oli "lorukalenteri" eli tulostin 24 lorua ja niihin sopivat kuvat. Laminoin ne ja pistin pieniin pusseihin, jotka kiinnitin pyykkipojilla naruun. Tykkäsi paljon ja ovat nykyään hänellä lorupussissa. Tänä vuonna tontut laittavat yöllä yllätyksen laatikkoon. Yllätys voi olla pieni lahja tai kirpparilta ostettu kirja. Useimpina aamuina kuitenkin päivälle tekemistä, esim. kaulin ja piparimuotit = leivotaan pipareita. Ensimmäisenä aamuna löytyi laatikosta perinteinen kuvakalenteri (joka siis tämän laatikon lisäksi) ja huomenaamulla löytyvät jouluvalot parvekkeelle, jotka käydään yhdessä laittamassa paikalleen.
 
Vargynja ja Tuurikki, mahtavat joulukalenterit teillä!:)
Meillä mies oli ostanut mulle yllätykseksi tänään kaksi suklaakalenteria niin, että riittäisi luukut esikoisen laskettuun aikaan saakka (24.1.). Oli ajatellut epähuomiossa että kalenteri riittää sinne tän kuun loppuun asti, mutta lohdutin että pidän suklaatauon joulusta uuteenvuoteen ja jatkan sitten uudella kalenterilla:grin

Itsellä oli aina lapsena äidin väkertämä kalenteri, jossa seinällä suuressa kankaassa oli päivämäärät, ja niiden kohdalla pussit joissa sitten jokin pieni herkku, lelu, koru yms.
Musta ois jotenkin mukava tehdä omalle lapselle seuraavina jouluna sellainen, kun ei paljoa muita kotoa seuranneita perinteitä kummallakaan meistä ole.
 
Meillä on lapsilla kuvakalenterit. Ehkäpä ensi vuonna kehittelen jonkinlaiset kalenterit ihan itse, tällä hetkellä ei mielikuvitus riitä yhtään mihinkään. Itselläni on perinteisesti Veikkauksen kalenteri kuten jo ainakin 10 vuotta. :)
 
Oi, nuo omatekemät kalenterit kuulostaa ihanilta!

Itse olen hankkinut yleensä partiolaisten kalenterin, tutuissa kun monta partiolaista on. Nyt muutamana vuotena lapsi on saanut mummoilta ja papoilta joulukalentereita, että nyt on niin kuva-, suklaa- kuin lelukalenteria. :rolleyes: (Kyllä yksi varmasti riittäisi!)
 
Meillä on tänä vuonna 4 ja 6 vuotiailla (sika hintaset!!!) Lego kalenterit ja 2,5 vuotiaalla tytöllä muumihahmo kalenteri (piti olla se kirjakalenteri, mutta pistä mies asialle....). 1,5v tytöllä ei ole mitään kalenteria, ehkä ensi vuonna saa jonkun. Lisäksi meillä on ollut aiempina vuosina perheen yhteinen partiolaisten kalenteri, mutta tänä vuonna ei näkynyt kauppiaita :sad001 Aiempina vuosina on ollut lapsilla suklaakalenterit, mutta oltiin ehkä hieman myöhässä meidän kalenterihankintojen kanssa, kun ei ollut kuulemma enää muita kuin noita kalliita lelukalentereita ja sitten kaikkien halvimpia, pahoja suklaakalentereita.
 
Tänä vuonna ei vielä ajateltu hankkian 1v 4kk ikäselle mutta kummisedältä saikin sitten suklaakalenterin. Taapero kanniskeli sitä innoissaan joka paikkaan ja kun näytin mallia (sai sen eilen eli pari luukkua sai heti avata) yhden luukun avaamisessa ni neiti avas oikein mallikkaasti toisen (ja ois halunnu avata loputkin) ja neppas sen suklaanki sieltä sisältä kuin vanha tekijä ! :grin
 
Ajattelin tuolle reilu 3kk ikäselle kuvakalenterin ostaa kun kuvat kiinnostaa niin kovin, jos olisin todella selkeän ja värikkään löytänyt. En löytänyt mieleistä, enkä tehnyt siitä stressiä. Mummolasta sai kuitenkin todella selkeäkuvaisen suklaakalenterin, ja mielellään niitäkin kuvia katsoo vaikka äiti ja isi saa suklaat syödä :P
 
Meidän taaperolla on lahjaksi saatu partiolaisten kalenteri. Ens vuonna sitte vois ite väkertää jotain kivaa.
 
Takaisin
Top