Joulukuun mammat 2015

Tuosta ruokailusta tuli mieleen, et mä näin yhdessä nettikaupassa semmoisen ezpz-merkkisen silikonijutskan, jossa oli kulho ja alusmatto kiinni samassa niin, että vauva ei voi viskoa sitä kulhoa lattialle. Näillä sotkumäärillä harkitsen vakavasti :D Meillä vasta satunnaisesti harjoitellaan itse syömistä ja noh, kyllä toi ipanuus tietää, mitä sillä lusikalla tehdään, toteutus on sitten vähän vaihtelevaa :D Kaikille saman ruoan tekeminen on pahasti vaiheessa (myönnän olevani se äiti, joka kiikuttaa kaupasta hirveitä kasoja purkkiruokaa), varsinkin kun nyt tuli tää allergiaepäilys :sad001 Sosepusseihin tää meidän pienin on ihan höpönä, tilasinkin netistä sellaisia kestoversioita, jotka voi itse täyttää :)
 
Liha on meillä ollut monesti jauhelihaa (nautaa tai broileria), jos on pienemmällekin tarjottu. Sitä sitten joko antanut pullana tai muussattuna :)
 
ei ulkona partsilla eikä omassa pinniksessäkään uni maistu.. ei kyllä ehdi tekemään mittäää
 
Meillä on toi ezpz lautanen ja on ollu tosi mahtava. Poika ei kyl heittele lautasta pöydältä minnekkään. Voin lämpimästi suositella.

Me ollaan sit vissiin ainoita, joilla ei maitoo mene enää. Pullo on hylätty ajat sitte ja maitoo ei enää suostu ottaa missään muodossa. Otetaan sit kalkkia purkista, mut hyvin menee niinki. :)
 
Mintukka, et ehkä tiedä, et kalkki ei ole se ainut juttu, miksi äm/korvike pitäisi olla vuoden ikään asti, vaan ne kaikki muutkin aineet ja "helpompi" proteiini? Voisiko lisätä vaikka puuron sekaan ja muuhun ruokaan?

Ezpz meilläkin kyllä, voisinpa koittaa puuron siihen laittaa. Miten teillä se tavan lautanen pysyy pöydällä, kun meillä meinaa kyllä tuo ezpz:kin irrota, kun poika oikeen innostuu :)
 
Tytsy meillä vaan alkuun kiellettiin lautasen kanssa leikkiminen ja hyvin on asian ymmärtänyt. Ja ehkä sekin on auttanut, kun sormiruokailee niin käsillä on muuta tekemistä :) Sitten kun on syönyt tarpeekseen, niin alkaa yleensä leikkimään lusikalla.
 
Meillä syötiin aluksi ruoka suoraan pöydältä ja nyt kun ruokaa menee kunnolla, niin lautanen laitettu. Tyttö keskittyy syömiseen ja jos lautasella meinaa alkaa leikkimään, tietää, että ruokailu alkaa olemaan siinä. Tavallinen lautanen kuitenkin painaa, joten sillä ei ole vissiin mukava leikkiä. Pari kertaa lentänyt lautanen lattialle, mutta pääasiassa siis keskitytään syömiseen :)
 
Jaahas, sit tuli tuomio mun lonkasta. Magneettikuvan perusteella vaurioitunut synnytyksessä eli traumaperäinen. Viimeinen varmistus saadaan kun lonkka leikataan. Eli kuukauden päästä leikkauspöydälle ja sit kepeillä 6vkoa:shifty: Nyt täytyy vaan saada järkättyä tytölle hoitaja kolmeksi sairaalapäiväksi, jos mies ei saa töistä vapaata. Kauhee järkkäily nyt päällä, että saan tytön ja elukoiden hoidon pyörimään. Ite en sit pysty kantaa mitään 6 viikkoon:sorry:
 
Tytsy mä tiiän kyllä, että se maito on tärkeetä muunkin kun kalkin takia. Ruoka ei pojalle mene jos sitä siihen sekottaa. Kaikki keinot on kokeiltu ja kaikki pullo muodot kokeiltu. Me ku joudutaan sitä erityiskorviketta juomaan ja se oikeesti on pojan mielestä todella pahaa. En jois itekkään sitä. Mut joo joka tapauksessa sairaalaan on oltu asian tiimoilta yhteydessä kun meillä se kuntoutusohjaaja käy alkuvaikeuksien takia ja siellä ollaan yhdessä näin päätetty, että kalkki annetaan purkista. Lääkäri on näin ohjeistanu ja ravitsemusterapeutilla on käyty kattoo, että poika saa syömistään ruuasta loput mitä tarvitsee. Meillä syödään monipuolisesti onneks ja ravitsemusterapeutti antoi myös "siunauksensa" tuon maidon lopettamiselle. Eihän tässä ole olis muutenkaan enää montaa kk kun sen sais lopettaa.
Meillä kiinteet on sitä luokkaa, että välillä ihmettelen että mihin mahaan se niitä oikein syö. Menee sellanen iso lasipurkki kerralla ja jälkkäriä päälle, siis neljästi päivään ja silti ottaa vielä välipalaaki.
 
Mintukka teillä ruokamäärät isot meidän neitiin verrattuna. Meillä syödään puuroa max 0,5dl ja ei muutakaan kyllä sen enempää mene. Maitoa tankkaa sitten senkin edestä :)
 
Mintukka, hyvä, että poika kuitenkin syö noin hyvin, eikä tarvitse olla huolissaan kasvusta :) Ette varmasti ole ainoita kenen muksu jättänyt maidot juomatta, ei se meidänkään moniallergiselle esikoiselle uponnut erikoiskorvike ja aivan järkyttävältähän se maistuu! Onneksi nykyään voidaan homma hoitaa monella tapaa ja vaikeimmatkin tapaukset saadaan pelastettua aliravitsemukselta.
 
Joo meillä menee kyl ihan älyttömästi ruokaa. Ilta ja aamupuuroki 3dl.. Huh!

Kyllä munki mielestä on todella hyvä, että voidaan keksiä juuri meille se oikee ratkasu. En halua kuitenkaan ruokailustakaan tehdä mitään pakkopullaa vaan niiden olis tarkotus olla mukavia perheen keskeisiä hetkiä. :) Missään tapauksessahan ei maitoa lopetettu omin päin vaan todellakin hoitohenkilökunnan luvalla. :)
 
Meillä kanssa ruokamäärät aika huimia... Puuroa tehdään tosiaan se "normi mikroannos", eli desi hiutaleita ja kaks vettä, siihen vielä hedelmää ja/tai marjaa joukkoon. Useimmiten kaikki menee, ainakin iltaisin.
 
Mintukka, ei meilläkään oo pojalle enää uponnut maito varmaan pariin kuukauteen enää. Yht äkkiä vaan lopetti sen juomisen kuin seinään. Ei millään enää suostunut juomaan. Ei kelvannut siitä normituttipullosta mistä oli siihen asti aina maidon juonut eikä myöskään nokkamukista suostunut sitä juomaan. Meillä oli myös se erikoiskorvike käytössä (Pepti) kun oli alkuun niitä vatsavaivoja korvikkeesta. Ei sitte olla enää annettu maitoo kun ei kerta uppoo. Mitä sitä väkisinkään juottamaan.

Meilläkin syödään aika paljon. Aamusin ei enää oikeen riitä se Valion Onni-puuro, mikä on se joku 215g purkki. Lounaalla syö ison 200g pilttipurkillisen ruokaa, välipalalla samankokosen ison purkin hedelmäsosetta. Päivällisellä menee taas iso purkki ruokaa ja illalla puuroa menee about 2,5dl.

10kk neuvolamitat oli 74,6cm ja 9,3kg
 
ja meillä kyllä lentää ruokailualustakin lattialle samantien kun pääsee siihen käsiksi. Ei auta vaikka on silikoninen ja pitäis muka pysyä paikallaan..ei pysy meillä! :D Muista kipoista ja kupeista puhumattakaan.. :D Et meillä ei varmaan toimis edes toi Ezpz.
 
Meillä ei tuo ezps pysy pöydässä vaan poika kiskasee sen heti irti. Sitten lautanen menee suuhun ja ruoat lattialle/pöydälle. Äityli meillä myös kiinteitä ei uppoa paljoa enempää. Paitsi poikkeuksena iltapuuro, jota syödään 1-1,5dl.
Su ois neidin 4 v. synttärit. Ongelmana vaan kun ei ehdi mitään tekemään kun poikaa pitää vahtia koko ajan. On nyt alkanut nousemaan tukea vasten ja yrittää kiipeillä joka paikkaan...
 
Kimallus mäkään en haluu tuputtaa maitoo jos ei mene. Meillä oli myös toi pepti.

Me kokeiltiin tänään antaa omaan lusikkaansa luumusosetta. Silleen, että piti ite lusikasta kiinni ja sit avustettuna sai ottaa suoraan purkista ja sen jälkeen päästettiin irti. Ihanasti suoraan suuhun se lusikka meni ja maiskutteli vielä siihen päälle :Heartred
 
Takaisin
Top