Mistä olette hakeneet/saaneet apua parisuhteesen

MariQ

Sukkela juttelija
jos on tuntunut, että omat paukut parisuhteen setvimiseksi on loppuun kulutettu?

En tajua mikä tässä meidän systeemissä on vialla, mutta minusta tuntuu että "parisuhdeuupumukseen" on hiton vaikee saada apua. Se on vähän sama, kun masentunutkin on jo liian väsynyt hakemaan apua,ts. ETSIMÄÄN apua. Toki masennuksen hoidossa on aika hyvä hoitoketju nykyisellään, mutta ne voimat.

Parisuhde kun menee solmuun, tilanne hiukan sama. Voimat etsiä ja kerjätä sitä apua on tosi pienet.
Jotenkin näkisin, että olisi perheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta oikeastaan välttämätöntä sellainen palvelu (jonka voisi tuntea valtakunnallisesti samalla nimellä) johon voisi hyvin matalalla kynnyksellä ja helposti, vaikkapa s-postilla, ottaa yhteyttä sen tiimoilta, että haluaa parisuhteeseen tukea.

Itsellä ei ole tätä tilannetta nyt, mutta OLI, emmekä saaneet yhdessä mitään apua.
Meidän tilanne purkaantui vasta niin, että itse raahauduin aivan märkänä länttinä omaan paikkaan , erotakin piti kun kaikki meni niin tiukaksi, ja vasta erossa ollessamme pari kk saimme sen verran kasttua itseämme että kykenimme työskentelemään yhdessä.
KOKO kevät meille luvattiin apua (perhetyöstä) mutta lämmintä kättä ja pahoitteluja saatiin.

Lienee syyttäminen resursseja, mutta voin sanoa, että lisää huomattavasti lapsiperheiden pahoinvointia tämä, että vanhemmat, joiden selässä makaa koko perhe ja ne LAPSET,saavat kiemurrella ääriolosuhteissa.

Perheneuvola on joko hyvin alimitoitettu "apupaikka" taikka sitten se on niin, kuten täällä isossa kaupungissakin on, että valjastettu enimmäkseen "tutkimuksiin" esim lasten kehityksen ja muiden sosiaalisten ongelmien tutkimiseen
Se itse tuki apu ja terapia, ei ihankuin kuuluisi repertuaariin ollenkaan?

UGH. Olen puhunut.
 
Olipas kurja lukea, että te ette saaneet apua silloin kun te olisitte sitä tosiaan tarvinneet miehesi kanssa. Koska niinhän se on, että jos vanhemmat eivät voi hyvin, niin kyllähän lapsetkin siinä kärsivät, jolloin neuvolan pitäisi pystyä auttamaan.

Mutta siis veljelläni oli tosi iso parisuhdekriisi avioliitossaan ja he saivat ilmaiseksi apua seurakunnalta. He kylläkin joutuivat soittamaan ja varaamaan ajan, mutta pääsivät sinne juttelemaan yhdessä ja saivat sieltä hurjan paljon apua heidän tilanteeseen.

Mutta hyvä juttu, että saitte selvitettyä asiat miehesi kanssa, mutta kurjaa, että jouduitte pärjäämään yksin, vaikka teidän olisi pitänyt saada apua.
 
Takaisin
Top