Kuinka usein kylvetätte vauvan?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Kysymys tulikin otsikossa ilmi. Eli kuinka usein teillä käydään kylvyssä? Voitte myös kertoa käytättekö saippuaa/shampoota/vauvaöljyä/jotain muuta. Tästä asiata taitaa olla yhtä monta mielipidettä kuin on kylvettäjää.

Meidän poika nyt ei ehkä ihan vauva enää ole, mutta tällä rytmillä on menty jo vauvana. Jostain nelikuisesta lähtien kun aloitettiin vauvauinti.

Vauvauinnissa siis tulee periaatteessa yksi peseytyminen suihkussa. Pestään siinä kanssa hiukset shampoolla ettei jää kloorisiksi. Sen lisäksi kylvetetään kahdesti viikossa. Yhdellä kerralla käytetään shampoota. Pojalla on pienestä pitäen ollut tosi vahva tukka, joka kasvaa ihan kunnon vauhtia ja oli jo aika pitkä ennen kuin raaskittiin viedä parturiin (sitä ennen leikattiin kerran itse etutukkaa ja nyt taas alkaa etutukka tulla silmille). Pojan hiukset rasvoittui pienenä, joten aloitettiin shampoon käyttö ja huomattiin sen vähentävän karstaakin (varmaan rasva tuli oikeasti meidän käsistä, mutta yhtä kaikki rasvoittui). Tällä rytmillä onkin pysynyt hyvänä. Kylpyveteen taas laitetaan vauvaöljyä. Se taas aloitettiin pojan ollessa pieni, kun iho tuntui olevan välillä kuiva ja punoitti joskus paikoitellen. En tiedä onko se enää tarpeen, mutta tapa on jäänyt. Ei siitä ainakaan haittaa luulisi olevan.
 
meilläkään ei enää ole vauvaa, mutta vastailempa kuitenkin :)

poika ei enää käy ammeessa, vaan käymme yhdessä suihkussa joka ilta. poika pestään kerran viikossa vauvapesunesteellä (onko lie shampoota vai saippuaa vai mitä), muuten suihkutamme vedellä. meidän pojan tukka on harvaa eikä siksi shampoopesu ole ollut ajankohtaistakaan aikaisemmin, mutta käymme kerran viikossa perheuinnissa ja siksi pestään tuolloin kunnolla.

esikoisella oli syntyessään paksu tukka ja hänen kohdallaan tukanpesu aloitettiin aikaisemmin mm. ruokatahrojen vuoksi. esikoisen iho on aina ollut herkempi, joten hänen ihoaan ei juuri pestä suihkusaippualla kuin kerran viikossa, niin mentiin myös vauva-aikana, kun otimme vauvapesuaineen käyttöön.
 
Meillä esikoinen kylpy/kävi suihkussa 1-2 kertaa viikossa ja pesuaineita yms ei käytetty kun vasta isompana kun alkoi olla kuraa yms iholla. Nuorimmainen taas kävi vastaavasti pesulla vähintään kerran päivässä ihottumien vuoksi, että saatiin vanhat rasvat pestyä pois välillä (rasvauskertoja 3-5 kertaa päivässä). Kun iho parantui niin on suihkuvälit harvennettu samaan kuin veljellään. Pesuaineita ei käytetä vieläkään (kohta 4v) jos ei ole näkyvää likaa. Paitsi hiuksiin vähintään kerran viikossa. Hänellä on ollut vauvasta asti kunnon hiukset ja viimeiset 2v hiukset ovat parturikäynneistä huolimatta lähes aina pakaran puoliväliin asti ja letti paksu. Ts hiukset on aina ruoassa tai muuten vaan suussa tai milloin missäkin tahmassa..
 
Kylpyvaahtoa on kummallakin käytetty silloin tällöin ihan leikkimielessä eli vaahdolla tehty kampauksia ja vaikka mitä.
 
Meillä poika (4kk) käy kylvyssä 1-2 kertaa viikossa. Yleensä aina joka lauantai, jolloin muukin perhe kylpeeja viikkoisin jos on tarvetta. :happy: Päänahka hänellä on aika-ajoin hieman kuiva joten käytetään kylvyssä hieman öljyä päänahkaan, muuten pestään loppukroppa vauvojen kylpynesteellä. Omasta puolestaan herra kylpisi vaikka joka ilta, on se niin hauskaa puuhaa...pitänee rueta katselemaan paikallisia vauvauinti ryhmiä :p
 
Meillä tytöt yritän pestä kahdesti viikossa joko kylvyssä tai suihkussa. Hiukset pestään pienellä tipalla vauvashampoota. Muuten pelkällä vedellä. :)
 
Kahdesti viikossa meilläkin. Jos on ammeessa niin käytetään kylpyöljyä/vaahtoa. Välillä käydään yhdessä suihkussa.
 
Meillä on alusta saakka kylvetty joka ilta. Nyt kun poitsu 8kk niin joko suihku tai ammeessa kylpy. Mielellään käytän ammeessa kun tykkää siellä niin kovasti pärskiä. Innostunut siitä enemmän vauvauinnin myötä. Lähinnä tuo ilta kylpy/suihku on joka ilta kun pidetty iltatoimet samoina koko ajan jotta tietää yöunen ajan lähenevän.

Hiuksia ei erikseen shampoolla pestä. Nykyään ei enää öljyä käytetä vaan ihan vauvoille tarkoitettua pesunestettä. Iho on syntymästä saakka pysynyt hyvänä niin ei ole tarvinnut vähentää kylpyjä.
 
N.joka toinen päivä, ammeessa ja suihkussa...ammeeseen öljyä tai kylpyvaahtoa.
 
Kahdesti viikossa ainakin, maanantaisin ja torstaisin. Toisinaan jos oikein itkuista aikaa niin saatan laittaa "ylimääräisen" kylvyn rentouttamaan häntä :)
 
2-3 kertaa viikossa, vähän vaihdellen. Ja yleensä on kylpyöljyä vedessä, mutta ei aina sitäkään :)
 
Poitsu on nyt 7kk. Hiljan alettiin kylvettää joka ilta ennen unia, kun se on hyvä iltarutiini ja poika rakastaa kylpeä. Sitä ennen 1-2x/vk.
 
2-3 kertaa viikossa. Yleensä kerran ammeessa ja pari kertaa suihkussa. Ammeeseen laitan kylpyöljyä. Pojalla ikää 7kk.
 
Meillä käytiin ja käydään edelleenkin 1-2 kertaa viikossa. Nyt kun poika on isompi niin on helppo ottaa suihkuun mukaan ja kesällä tulee enemmänkin suihkuteltua kun on lämmin ja poika on samalainen hiki patteri kun isänsä :p
 
Meillä iltapesu ollut rutiini alusta saakka eli vastaus kysymykseen päivittäin :) pitkään käytiin vain suihkussa kun tyttö ei tykännyt kylpemisestä, nykyään kylvyssä leikkiminen on ihan parasta! Pelkällä vedellä on menty aina, ihan pari kertaa käytetty vauvapesua hiuksiin jos on sotkenut ne ihan ruokaisiksi..

Vauvauinnissa on käyty 3,5kk iästä lähtien joka viikko, siellä siis uinti, sauna ja suihku. Nykyään käydään uimassa välillä lisäksi omatoimisestikin.
 
Me ollaan alusta alkaen kylvetty kaksi kertaa viikossa. Veteen lorautan kylpyöljyä, muuta ei ole tarvinnut käyttää. Poika 5,5kk.
 
Vielä hetken vauva, ennenkö 1v tulee täyteen! :D Meillä kylvetään tai käydään suihkussa, 1-3krt/vko vähän vaihdellen fiilisten mukaan :) Kylpyöljyä hyvin harvoin lorautellaan veteen, ehkä kerran kuukaudessa tai kahdessa nykyään.
 
Vauva-aikana kylvetettiin kerran viikossa kylpyammeessa jossa tilkka vauvaöljyä vedessä. Joskus 5kk kohdalla siirryttiin suihkussa käymiseen, se oli helpompaa.

Viikoittaisen kylpemisen/suihkun lisäksi me teimme joka aamu ja ilta perusteelliset pesut: pylly pestiin lavuaarissa, ja sit veteen kastetuilla vanulapuilla pyyhittiin naama, korvantaustat, kainalot, kaulapoimu ja napa.

Nykyään taaperon kanssa käydään suihkussa n.2 kertaa viikossa, plus aamuisin ja iltaisin pyllyn, käsien ja naaman pesu.

Vasta nyt taaperoaikana pari kertaa käytetty hajusteetonta saippuaa, koska aurinkorasva lähtee paremmin niin iholta. Tarhan vuoksi keväällä pestiin ennaltaehkäisevällä täishampoolla hiukset.
 
2-3 krt viikossa käy kylvyssä. :) Joskus samalla kylvyn ohessa käydään myös vähän suihkuttelemassa, poika tykkää vedestä. Joskus mennään myös sen mukaan jos on vaikka pulauttanut isosti/pissinyt päälleen niin silloin tietty kylpyyn vaikka oltais eilen käyty. Nyt ikää viikon vajaa 4kk.
 
Takaisin
Top