Kutina

Maameli

Silmät suurina ihmettelijä
En löytänyt kovin tuoreita kutinaketjuja joten aloitetaan nyt uusi. Poistettakoon jos jostain löytyy otollisempi!

Onko muilla ilmennyt loppuraskaudessa suorastaan infernaalista kutinaa ja oletteko löytäneet helpotusta asiaan? Kyseinen riesa kohdistuu omalla kohdalla aivan kaikkialle; mahaan, rintoihin, kainaloihin, reisiin, käsivarsiin.. Kun kutina alkaa yhdessä paikkaa, se tuntuu jatkuvan seuraavassa eikä mikään auta.

Neuvolassa laittoivat labratesteihin epäillen hepatogeesia/hepatoosia mutta ilmeni, ettei ole. Ei ole näkyvää ihottumaa, ei rakkuloita, ei vesikelloja, ei allergiaa, ei mitään mikä viittaisi ihottumaan paitsi raivostuttava kutina. Kaikkea on kokeiltu aina lakanoiden vaihdosta ruokasoodavoiteisiin, kortisoniin, antihistamiiniin, erilaisiin öljyihin ja emulsiovoiteisiin, mutta ainut mikä vähän tuntuu pienissä määrin helpottavan on ihon huuhtelu viileällä vedellä ja itsehillintä raapimisen suhteen.

Löytyykö moisen riesan läpikäyneitä kohtalotovereita? Kuinka selvisitte raivostuttavan kutinan kanssa? Neuvolasta lohduttivat, että kuulema pitäisi loppua synnytykseen... vielä tarvitsisi hetken siis sietää kyseistä vaivaa.
 
Minulla iski loppuraskaudessa parin viimeisen viikon aikana joku ihme ihottuma jalkoihin, polvesta alaspäin molemmissa jaloissa oli kuin nokkosihottumaa. Neuvolassakaan ei osattu sanoa yhtään, mikä oli. Tuli raavittua aika hirveästi! Perusvoiteella rasvasin ja ihme ja kumma, synnytyksen jälkeen ihottuma katosi.
Tsemppiä sinulle ja koita olla raapimatta, toivottavasti ihottuma katoaa synnytyksen myötä.
 
Täällä iski kutina jo viikko sitte vaikka nyt rv 4 menossa. Yhtäkkiä nousee kutisevia patteja ja saa raapia kynnet punasena niitä :) kovaa rasvausta vaan että helpottaa viimein.
 
Takaisin
Top