Vauva-arki

Neuvolaankin jo soitin ja kyselin kun tuo huonontunut syöminenkin huolettaa. Ehkä hampaita tulossa, ehkä joku vaihe. Sanoi tätyli myös että puuro nyt tauolle kun ei meinaa maistua ja syöttää mitä vaan mikä maistuu. Eli siis hedelmäpilttiä tai kylmää kasvissosetta meidän tapauksessa. :-D Kunhan jotain syö. Ja ilmankos nukkuukin huonommin nyt kun ei oo puuro maistunu yhtään illalla.
 
Meillä oli tuollanen vaihe viime viikolla (helpotti ihmeen nopeasti), ja puurokin meni jääkaappikylmänä.
 
Kiva kuulla ettei teillä kestänyt pitkään, jospa se meillä helpottais kohta myös. Pitkiltä tuntuu nyt päivät. Ja harmi kun meillä puuro ei kylmänä maistu, ruuat sentään onneksi jotenkuten.
 
Näitä paremmin ja huonommin syömisen vaiheita kyllä tulee, ei niistä kummemmin tarvii huolestua. Tarjoo vaan vähän jotain eri juttua tai sit odottaa seuraavaan ruokailuun. Kipeänä, hampaita tehdessä tai ihan muutenkin vaan välillä voi olla, että ruoka ei niin uppoa..yleensä menee ohi ajan kanssa. Vielä 10-vuotiaanakin tuntuvat lapset välillä syövän ihan minimaalisesti ja yhtäkkiä ihan hirveästi. :D Siihen tietty ei saa missään vaiheessa ryhtyä, että antaa lapsen pidempään täyttää itsensä jollain pelkällä leivällä tai herkuilla. Tai vauvalle lopettais muun kun makean tarjoamisen kokonaan. Mutta noin järkevyyden rajoissa ja väliaikaisesti niin ei sillä niin väliä ole, miten se lapsi välillä syö.
 
Mä annan esim. ilta ja aamupuurolla jotain tekemistä pikku käsille joko talk muruja tai lusikka. Syökin paremmin kun ei istu vain syötettävänä.
 
Asiasta näkkileipään. Mitä pukisitte 6kk ikäiselle päälle ku menee vaunuissa päikkäreille ja mittari näyttää +17'C. Eikä paista edes mittariin.
 
Päivävaatteet ja äp:n vanupuku tai joku vk-puku? Pipo ja tumput?

Mä laitoin pojan yks ilta ulos torkuille hyvin "avonaisiin" rattaisiin kun mittari näytti +10. Pistin päivävaatteet, ohuen villapuvun ja vk-puvun (+pipo jne). Itkarin lämpömittari näytti koko ajan +20 ja poika oli aivan hiestä märkä.
 
Meillä +10 ja pelkästään äp:n vanupuku (+pipo ja villasukat, hihat taittuu vielä kiinni) pehmeässä kantokopassa on jo liikaa... Mietinkin otanko ohuen (velour-kangas + trikoovuori) käyttöön ja peitoilla pelaan lämmösäätelyn tarvittaessa.
 
Tänään +10 varjossa nukkuu tuulen suojassa. Päivävaatteet kypärämyssy merinovillahaalari lapaset äitiyspakkauksen makuupussi ei vaunun jalkasuojaa vvaunuverho. Hyvin viihtyy. :D
 
Aikani pohdittua laitoin pojan päikkäreille päivävaatteissa (body+potkuhousut) ja ohuessa hupullisessa collegehaalarissa. Huppu päähän ilman myssyjä/päähineitä, sukat jalkaan ja hanskat käteen. Viel oli isoäidinneliö peitto päällä kevyesti. Nukkui hieman yli tunnin ja melkein koko poika oli nihkeä ku hain sen sisälle.
 
Mä olen miettinyt jonkun kevyen haalarin hankkimista mutta näemmä ei kannata. Kiitos
..mut siis oliko jossain pussissa? Vai vaan se peitto?
 
Vain se peitto oli päällä. Ois ollut ehkä saunamainen olo jos ois ollut jossain pussissa.
 
Me ollaan nyt menty äp:n vanupuvulla ja kevyellä pipolla. Ei peittoja tai pusseja. Ei ole tullut hiki, mutta toisaalta nukkui tänään normaalia lyhyempiä päikkäreitä. Jos yleensä kahdet 1-2 tuntia, ni nyt kolmet ja kaikki tais olla noin tunnin tai alle.
 
Meillä on jäänyt vanupuvut jo muutama kuukausi sitten pois. Tuo poika on niin lämminverinen hikipää. Yleensä ollut vain ohut puuvillainen välikausihaalari ja vähän kylmemmällä merinovillapuku siellä alla.
 
Älkää nyt hyvänen aika vanupukuja plus 17 asteessa enää käyttäkö! Liian lämmin alkaa lähempänä kahtakymmentä astetta olla suurempi vaara kuin liian kylmä..
 
Meillä nukahdettiin omaan sänkyyn tunti sitten, jes! (Oli muutama tosi huono yö ja joutui lopulta nukuttamaan tytön viekkuun.) Aiemmin on saanut tytön silitellä ja hyssytellä uneen, mutta nyt nukahti niin että pinnikseen laittaessa toivotin hyvät yöt ja menin olkkariin. Hetken höpötteli ja sit sammahti. Nyt joutaa tääkin mamma unille hyvin mielin. :-)
 
Älkää nyt hyvänen aika vanupukuja plus 17 asteessa enää käyttäkö! Liian lämmin alkaa lähempänä kahtakymmentä astetta olla suurempi vaara kuin liian kylmä..

Meillä on musta ollut jotain +4 - +10 päikkäriaikoihin ja vanupuku on ollut varsin toimiva meidän minille, jolla ei ehkä ole omasta takaa lämmikettä. :) Kohta sitten pelkillä sisävaatteilla, kun lämpenee.
 
Noi on kyllä niin vauvakohtaisia, että mikä on toiselle liikaa vaatetta ja toiselle liian vähän... Meidän neidille oon joutunut vanupuvun alle laittamaan vielä välihaalarinkin tällä viikolla, kun aamusta on ollut viittä astetta. Kylmä tuuli oli täällä ainakin alkuviikosta. Ja toppatöppöset ja hanskat on ollut käytössä, ku on sormet ja varpaat on muuten kylmät :D
 
No viidessä ja kymmenessä joo, mutta +17 varjosta mitattuna..en suosittelisi vanupukua enää kylmäherkällekään vauvalle.
Niinhän pimmi olikin collegehaalaria käyttänyt ja siinäkin lämmin.
 
Takaisin
Top