Vauvan (ja miksei äidinkin) nukkuminen

Tykkäyksiä ei siis väsymykselle, sitä on täälläkin liikkeellä niin että välillä hyvä ettei itku pääse..( joskus pääseekin.) Toivottavasti tänä iltana nukkumaan meno menisi ihan putkeen.
 
Meillä on päästy kutakuinkin normirytmiin takaisin sen jälkeen kun poika meni takaisin hoitoon loman jälkeen. Oli varahoidossa kahdessa eri paikassa ekat kolme viikkoa, ja erityisesti ekalla viikolla päikkärit jäi olemattomiksi, niinpä oli illalla kasin aikaan ihan valmis unille. Nyt nukkuu sellaisia 1-1,5 tunnin päikkäreitä ja menee yöunille 20-21, yleensä lähempänä yhdeksää. Aamulla herää seiskalta. Eli unen määrä on kyllä hieman vähentynyt, mutta se on kai ihan normaalia. Loman jälkeen poika on vaatinut että joku on vieressä siihen asti kun nukahtaa. Aiemmin meni itsekseen nukkumaan, mutta loma ja lomaltapaluu muutti tämän. Joskus nukahtaa monen mutkan kautta, joskus taas hetkessä. Riippuu tosiaan päikkäreiden pituudesta ja siitä kuinka aktiivinen päivä on ollut.
 
MITÄ minä teen ton ipanan kans?!! Herää 06.00, ihan saatanan (anteeksi, tosi huono aamu) kiukkusena ku on nukkunu vaan 9h, muttei suostu siltikkään jatkaan uniaan. Kiukutellu sohvalla tähän asti, ei kelpaa mikään. Alakaa n. 5min välein märiseen eikä vastaa mikä syynä. Suoraan sanottuna, hermo menee ihan justiin. Päikkäreitä nukkuu ehkä tunnin. Pakkokai se on laittaa aiemmin nukkuun että jos helpottuis nuo aamut ettei tarttis kolmatta maailmansotaa pitää heti ku silimät saa auki..
 
Tsempit Kuymin! Toivotaan, että aikaiset herätykset ovat vain väliaikainen juttu, harva asia on niin rasittava kuin väsynyt taapero (ainakin minusta).

Off topic, miten itse jakselet? Olet ollut ajatuksissa!
 
Toivottavasti :p joo en minäkään paljoa mitään hermoja raastavampaa tiiä.. :angry1"
Hassua että kysyit, oyssissa makaan taas.. 30+2 ja auki sormelle löyhästi.. Ei vituta :) ikävä kotiin, itku tuli ku mies ja poika lähti sairaalan pihasta :/
 
Höh - jaksamista taas kerran! Toivottavasti saat hyvää hoitoa ja onneksi viikot rullaavat koko ajan eteenpäin.
 
Kiitos :) no, saattaa olla että pääsen hyvinki nopsaa takas kottiin :) toivottavasti ainakin!! :D
 
No ei se kyllä täällä mene.. :angry1" tiedättekö sen raastavan olon, kun katsotte ku ipana ja isukki lähtevät kävelemään takaisin autolle kun itselläs on ehdoton kielto mennä mukaan? Oon porannu varmaan parin vuoden edestä täällä maatessani... Ja tekis mieli suklaata. Tai ben &jerryssiä. Tai molempia. About kilo, kiitos!
 
En voi sanoa tietäväni... Me oltiin tässä hiljattain yksi yö reissussa, ja tyttö oli mummon kanssa, ja vaikka oli hirmu kivaa olla ihan kahden, niin kylläpä tuota pientä ihmistä oli ikävä. Voin vain kuvitella, miltä sinun tilanteesi tuntuu.
 
Kiitokset salme tsempeistä... :) jospa sitä pääsis sitten parin päivän sisään..
Latteäiti, en toivos ees pahimmalle viholliselle.
Kaiken kukkuraksi anoppi oli leikannut pojan ottatukan multa mitään kysymättä. Saatana kun selkänsä kääntää..
 
Toivottavasti paaset pian kotiin sielta Kyumin! Eiko ne usko, etta voihan sita ihminen kotonaankin levata ja maata. Jos kuitenkin kay kontrolleissa ja tulee heti sairaalaan, jos jotain tapahtuu?! Ihmetouhua. Luultavasti ne vaan haluaa ottaa kaiken varman paalle.
 
Pääsin eilen sitten kotiin kun olin puhunut erikoislääkärin hyväksi :D no ei, lupasin vaan etten jää miettiin yhtään vaan soitan ambulanssin heti jos alkaa supistella tsi menee vedet. Ei uskaltanu päivystävå vknlpn päästää... Joo sitä minäkin vähän ihmettelin, kun käyrilläki piettivät aamua iltaa niin ei ainuttakaan supistusta koko aikana. Vähän kiukutti, mutta toisaalta ymmärrän huolen vauvan selviämisestä kun on niin vähät viikot :p
 
Mites muiden kaksivuotiaat nukkuu?
Meillä oli välillä jo ihan hyviäkin öitä, neiti nukkui melkein kokonaisia öitä ja nyt sitten taas heräilee monesti yössä ja on lopulta haettava meidän sänkyyn. Minun vieressäni nukkuva poika on maailman kiinnostavin ja jonkun aikaa menee aina hereillä häiläessä, veljeä on vähän tökittävä jos vain suinkin pystyy. Itsehän olen tuttina pienelle miehelle..
 
No eihän se 2 vuotias nuku. Taas on huonompi jakso, veikkaisin mielikuvitusta syyksi.
Yks yö kömpi meidän väliin kolmelta huutaen kurkku suorana. Kun sain nukutettua uudestaan, ei itselleni ollut enää tilaa joten menin pojan huoneen sohvalle nukkumaan. Klo 5 tämä sitten taas tulee huutamaan ja kömpii viereeni sohvalle. Saan taas nukuttaa poikaa puol tuntia eikä tämän jälkeen tilaa itselleni ole. Lähden takaisin makuuhuoneeseen mutta totean että ukko kuorsaa joten totaalisen turhautuneena otan pojan mini peiton ja menen olohuoneen sohvalle.
Oltiin sitten kaikki seuraavana päivänä väsymyksestä kiukkuisia. Todellista laatuaikaa..
 
Lohdullista kuulla että samanlaista on toisillakin. Neiti ilmeisesti pelkää pistorasiassa olevaa ledivaloa eikä siksi uskalla tulla sängystään. Samainen valo aiheuttaa kitinää myös päivällä, kun välähtää päälle jos on vähänkään hämärää. Voi pieniä ihmisiä ja niiden pelkoja.. :/
 
Meillä nukutaan sinänsä hyvin, huuteluja lukuunottamatta.. Paitsi että siinä 6-7 kossi juoksee meidän väliin (tai mun viereen) nukkuun joksiki aikaa ennenku herättää koko talon :D
 
Meillä nukutaan hyvin, paitsi sairastellessa yöt ovat levottomampia. Uskoisin myös pojun välillä itkevän painajaisenkin vuoksi, sängystä kuuluu vaan itkunsekaista selitystä jostain asiasta.

Poju on edelleen pinnasängyssä ja sinne hänet on onnistuttu rauhoittamaan silittelyllä takaisin uneen. En nosta pojua sängystä pois. Joskus riittää se yksi rauhoittelu, joskus niitä voi olla kahden tunnin aikana 10-15 min välein. Jos vähän väliä huutaa, niin sitten odotan vähän pidemmän aikaa, josko rauhottuisi itsestään. Isi menee välillä, jotta poju ei opi että äitiä voi näin hyppyyttää kaiken yötä.... :rolleyes:

Nukahtaminen ei suju enää yhtä helposti kuin ennen. Poju pitää aika usein illalla ja päikkäreille silitellä uneen. Jos on ihan rättipoikki, niin sitten nukahtaa hetkessä. Päikkäreille nukahtamiseen voi mennä 45 min-1h, vaikka poju haukottelisikin jo. Poju vaikuttaa nukahtavan, mutta kohta taas huudetaan äitiä silittämään... Päiväkodissa päikkärit ovat jääneet väliinkin pari kertaa, kun poju on pistänyt nukkarissa ranttaliksi. Ymmärrän kyllä, että laulava ja möykkäävä lapsi herättää muut nukkujat o_O

Tuntuu, että meillä on menossa voimakas rajojen kokeiluvaihe ja siihen kuuluu osana nämä nukkumistemppuilut myös. Tärkeää olisi kai vaan sitkeästi pitää rutiineista kiinni ja asettaa rajat. Raivostuttaa itseäkin se pahimmillaan tunnin kestävä päikkärinukutus, mutta poju tarvitsee vielä päikkärit, joten ne nukutaan Piste.
 
Takaisin
Top