Yllätysvauvoja?

MINS

Silmät suurina ihmettelijä
Yllätysvauvan saaja ilmoittautuu:)! Olisi mukava jakaa tarinoita ja fiiliksiä aiheesta!

Tässä omani:

Kauanko seurusteltu?
-Vuoden alusta myrskyisten erojen saattelemana.

Ehkäisy?
-Huolellinen kondomin käyttö.

Milloin sait tietää ja miten?
-31.5, viimeisten menkkojen oltua 12.4. 8.5 tuli valemenkat, jotka hämäsivät. Eli viikko 7 oli alkamassa. Oireet paljastivat: nännikipu, kuvotus ja väsymys. Jälkeenpäin ajatellen myös virtsaamistarve sekä nenän tukkoisuus.

Mitkä fiilikset?
-alkuun ei meinannut uskoa, mutta kiintyminen vauvaan tuli heti. Isä myös onnellinen ja täysillä mukana. Ollaan molemmat kiitollisia uudesta elämästä. Elämäntilanne hyvä vaikka myrskyjä ollut.

Läheiset olleet myös täysillä mukana ja tukemassa:Heartred

Elämä yllättää!
 
Meillä tämä yllärivauva pisti suunnitelmat uuteen uskoon. Mun haaveissa oli miehen piuhojen katkaisu ja itselle syksyyn suunniteltu rintojenpienennys leikkaus. Meillä petti myös kondomi, jouduin lopettamaan viimeisen mahdollisen ehkäisyn eli renkaan jätin pois, koska ei sekään käynyt mulle. Mulla ei ollut mitään varsinaisia oireita, mutta varuiksi tein testin epäsäännöllisen kierron takia. Alku shokin jälkeen aletaan jo tottua uusioperheen kuudenteen tulokkaaseen. Lapset on innokkaina, ja toivotaan et kaikki menee hyvin
 
Kiitos kun jaoit kertomuksesi!
Kondomi ei kyllä ole paras ehkäisyväline, mutta valitettavasti monelle ainut vaihtoehto syystä tai toisesta.

Mukava kuulla kuitenkin, että elämä asettuu uomiinsa ja lapsetkin ovat innoissaan:)!

Voimia teille!
 
No tää vauva oli yllätys sikäli, että vuoden alussa sovittiin, että lasta ei tule vielä muutamaan vuoteen sekavien työkuvioiden takia. Mutta luonto, tai ennenkaikkea kai alitajunta päätti toisin. Vaikka meillä ei ollut siis mikään yrityskierto menossa, niin menemättä tarkempiin yksityiskohtiin sanotaanko näin, että tiesin kyllä tasan tarkkaan miksi siinä testissä oli sininen viiva. :grin En odottanut sitä enkä oikein osannut edes jännittää asiaa, mutta olin tiennyt jonkun viikon, että niinkin voi hyvin käydä. Missään vaiheessa en tuntenut paniikkia tai tarvetta painaa peruuta-nappulaa, sillä sisimmässä raksutti, ettei sitä aikaisemmin määriteltyä "oikeaa aikaa" ehkä olekaan näkyvissä vielä parin, tai neljänkään vuoden kuluttua. Tai ikinä, kun maailma on niin kaaottinen paikka kuin mitä on. Oikea aika lapselle on, kun päätän niin. Taisin sen päätöksen tehdä jo paljon ennen sinistä viivaa.
 
Meillä oli myös todellinen ylläri (iloinen sellainen) tämä vauva. Miun menkat oli ollut viimeeksi tammikuussa ja harrastimme kevään mittaan seksiä max kahdesti kuussa. Miulla on paha pco ja luonnollinen raskaus ei pitäisi onnistua helpolla. Näillä meriiteillä yhtäkkiä plussasin. Ehkäisyä meillä ei ollut käytössä kun en olettanut että täysin sekaisin oleva elimistö ovuloi. :P Ja toivottu vauva tämä oli eli ei mikään harmillinen vahinko. Tän jälkeen tarvii kyllä huolehtia ehkäisystä :D
 
Meille myös tämä tulokas oli todellinen ylläri, mutta näin jälkeen ajateltuna iloinen ja rakkaudella hänet otetaan vastaan.
Yhdessä ollaan oltu vuosi, mutta työkavereina meillä on pitkä historia. Olimme siis samalla työmaalla jossa romanssi sai alkunsa.
Mulla oli kuparikierukka käytössä ja tosiaan, viikkoja kerkesi olemaan jo 19+2 kun meille selvisi tämä raskaus, menin lääkäriin kovan päänsäryn vuoksi ja siellä kaikki tarkat testit otettiin. Missään vaiheessa ei ole ollut pahaa oloa tai muuta raskauteen liittyvää
Shokki oli suuri, mutta nyt rakastan jo tulevaa toukkaa ♥️
 
Vastaan nyt samoihin kysymyksiin, kun keskustelun laatija :wink

Kauanko seurusteltu?
- Kolme vuotta

Ehkäisy?
- Kondomi

Milloin sait tietää ja miten?
- Touko-kesäkuussa, kun odotimme kuukautisteni alkua.

Mitkä fiilikset?
- Aluksi tietysti hyvin hämmentyneet, ehkä myös pelokkaat, sillä tämä on ensimmäinen lapsi ja ensimmäinen raskaus. Fiilikset olivat yhteisen alkupohdinnan jälkeen kuitenkin vastaanottavaiset, vaikkemme olisi olettaneet tämän tilanteen tulevan heti eteemme. Tällä hetkellä hieman epätodellinen olo kun ei vielä vauvan liikkeitä tunne, mutta masu kasvaa. Jännän äärellä. Ihanaa on myös se, että meillä myös kaikki läheiset todella iloisia puolestamme. Ovat auttamassa ja tarjoamassa auttavaa kättä. Eli olo on kaikin puolin todella hyvä vaikka pieni jännitys tuntemattomasta seuraa mukana.:smiley-angelic003
 
Ei ole tarkotus olla tungetteleva, mutta onko teillä kaikilla kondomi-yllätysvanhemmilla kondomi menny rikki vai miten kondomi on pettänyt? Mietin, että onko sekin noin epävarma ehkäsykeino?
 
No meidän yllätysvauva ei varmaankaan ole saanut alkuaan rikki menneen kondomin takia, vaan enemmänkin huolimattomasta käytöstä, eli ns. "touhutipasta". Tähän meidän tilanteeseen liittyy kuitenkin niin monta muutakin juttua, joten tuntuu että tää on aikamoinen ihmevauva.
 
Me oltiin touhuilut 2 vuotta ilman mitään ehkäisyä mutta oli pakko laittaa äitiyskorttiin joku ehkäisy keino joka nyt sit oli kondomi, joskus alku vaiheessa käytettiin miehen kanssa sillon tällöin mutta sitten sekin kyllä jätettiin pois. Mutta luomuna vihdoin meidän pieni sai alkunsa huhti-toukokuun vaihteessa.. Tein kyllä vasta toukokuun lopulla rtestin kun en edes ajatellut olevani raskaana..
 
Jännä kun se kesätyöntekijä oli että "tähän on kyllä pakko laittaa jokin ehkäisyväline.." Justii.
 
Aika jännä. Keskeytyksen jälkeen käytettiin se suositeltu 1kk kondomia ja sen jälkeen oltu ilman ehkäsyy.
 
Joo, aika jännä juttu toi ehkäisyvälineen "pakkolaitto" äippäkorttiin. Mitä, jos ehkäisyä ole käyttänyt ja tietoisesti vauvaa yrittäny? :D kesätyöntekijä ei ehkä ollut loppuun saakka ajatellut asiaa tai ei ajatellut maalaisjärjellä :D
 
Juu sitä me miehen kanssa naureskeltiin. :D
 
Onhan siinä myös raksi ruutuun kohta "ei ehkäisyä" miksi se ei siihen lätkässy ruksia?
 
En todellakaan tiiä, ehkei se tajunnu. Noh, me kuitenkin tiedetään miehen kanssa ettei olla minkään näköistä ehkäisyä käytetty sitten elokuun 2013 jälkeen..
 
Voihan sen itekki korjata :) ite korjasin terkan laittaman viikkomäärän korjausnauhalla ja pistin tilalle oikean viikkomäärän
 
Anteeksi yllärivauva-ketjulaiset kun täytetään ketjua neuvolakorttihöpinällä :)
 
Juu täytty korjata. :D niin ja anteeksi minunkin puolesta.
 
Takaisin
Top