Himot ja ällötykset

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Millaisia mielitekoja raskaus on tuonut tullessaan? Huomaatko himoitsevasi ruokia, joista et normaalisti välitä tai tekeekö mielesi omituisia ruokayhdistelmiä?

Entä onko odotus saanut aikaan ällötyksiä, joita et tavallisesti koe? Inhottaako esimerkiksi kahvin tuoksu?

Lue myös artikkelimme raskausajan mieliteoista. Täältä löydät myös jutun pica-ilmiöstä, joka tarkoittaa ruuaksi luokittelemattomien aineiden himoitsemista.

Ja jos sinua mietityttää, onko jokin mieliteon kohde turvallinen raskausaikana, tästä artikkelista pääset tarkistamaan, mikä kaikki olikaan kiellettyä tai vältettävää odotusaikana.
 
Nakit ja grillisipsit himottaa, ja kahvia vois juua vaikka litran päivässä.. ällötys, joista meinaa tulla oksennus on wc-pöntön pesu, vaikkei mitää näkyvää likaa edes näy..
 
Mulla oli kakkosesta tuo kamala nakin himo ja nakkikastiketta piti jatkuvasti saada :'D
Kahvi taas etoi ja ällötti, vaikka olen oikea kahvin rakastaja! Tää on iskenyt joka raskaudessa jossain kohtaa.

Tällä kertaa vielä ei ole mitään.
 
Sama täällä, ei ole himoja eikä ällötyksiä vielä. Esikoisen aikaan oli himoina jalapenot, appelsiini ja jäätelö. Saa nähdä mennäänkö nyt samoilla vai jollain täysin eri! :rolleyes:
 
Toistaseks ei oo ollu muuta himoa kun kokis.. Sama oli esikoisen raskaudessa, sillon elin tyyliin ekat 3kk kokiksella ja jäätelöllä :hilarious:
 
Oisko kolmosen aikaan jääny herkkusienet syömättä ja niitä en ole sen koommin pystyny syömään. Jokaisessa hyvin menneessä raskaudessa on kahvi tökkiny pahasti alkuun. Saa nähdä miten nyt käy.
 
Vielä ei mitään. Hiilihapolliset juomat on kaikissa raskauksissa ollut homona, esikoisen aikaan olinakkikastike ja perunamuusi myös.. ja kaikki piti saada lisäsuolalla. Mm.paikallisen kebabbilan kanasalaatti :laughing025
 
Mullakaan ei mitään ainakaan vielä... Esikoisen raskaudessa ällötti oikeestaan kaikki rasvainen ruoka. Salaatti ym kevyt ja raikas maistui vaan. :)
 
Epäilin raskautta, kun aloin himoita yhtäkkiä mozzarellatikkuja, joita meillä ei ole koskaan ollut tapana laittaa kotona. Pari päivää myöhemmin dpo 10 plussasin, joten ajoissa alkoi himot.
 
Esikoisen aikaan meni jogurttia, klementtiinejä ja hirvee himo tulisiin ruokiin ja esim kiinalaisen valkosipulikastikkeeseen! Oltiin aina enemmän syöty kanaa kuin punaista lihaa niin ei puhettakaan että kotona olis kanaa tehty ruuaks tai leivän päällä kalkkunaleikkelettä.
Ravintoloiden kanaruuat kyllä meni. Mutta chiliä ja valkosipulia piti olla ruoassa xD
Kahvia ei pystynyt kuin sen yhden kupillisen aamulla kahden sijaan juomaan ku toisesta alko etomaan niin pahasti.
Salmiakkia/lakritsia teki myös mieli johon sainkin lääkäriltä luvan vähän syödä kun mun verenpaine oli niin pirun alhanen et meinasin pökrätä vähän väliä.

Toistaseks on nyt vaan toi tulisen ruoan himo, vaikka muuten ei ruokahalua tunnu olevankaan.
Juusto on kans:Heartred oon kyllä aina ollu juuston tosiystävä mut nyt se maistuu jotenki entistä paremmalta!
 
Mun ei oo tehnyt yhtään mieli makeeta. Ainoastaan voisin kuvitella syöväni jäätelöä/pirtelö,mutta nekin jää ottamatta. Mikä on jopa outoa mun tapauksessa :angelic:eek:_O

Tacosalaatti, tortillat, tacosubi.. ne on ehkä sellanen mitä tekee mieli, mutta en vielä laske mieliteko,koska pärjään ilmankin. Kylmät ja raikkaat juotavat:Heartred:Heartred
 
Siis oikeestaan mitään ei tee mieli,koska kaikki tulee ylös ja lujaa. Ainoa joka veden lisäks pysyy toistaseks sisällä on maitokahvi. Mut jännä juttu jonka huomasin täs ku isommat lapset muovailuvahalla hääräsivät... Se muovailuvaha tuoksui niiiii hyvält,et sitä melkein alkoi tehdä jopa mieli!!
Edellisen kohdalla vetelin kaalikääryleitä jatkuvalla syötöllä ja ekan aikana oli peruna se märkä päiväuni! Siis pelkkä keitetty peruna!!!
 
Siis oikeestaan mitään ei tee mieli,koska kaikki tulee ylös ja lujaa. Ainoa joka veden lisäks pysyy toistaseks sisällä on maitokahvi. Mut jännä juttu jonka huomasin täs ku isommat lapset muovailuvahalla hääräsivät... Se muovailuvaha tuoksui niiiii hyvält,et sitä melkein alkoi tehdä jopa mieli!!
Edellisen kohdalla vetelin kaalikääryleitä jatkuvalla syötöllä ja ekan aikana oli peruna se märkä päiväuni! Siis pelkkä keitetty peruna!!!

Päädyitkö maistamaan muovailuvahaa? :laughing021
 
Eilen meinasi lentää oksennus, kun mies söi mäkkäriruokaa. Kaikki raikas uppoaa. Karkkia ja herkkuja voin vaan vähän syödä ku alkaa ällöttää. Esikoisen raskaudessa oli sama :)
 
Nyt ällöttää kahvi.

Raikkaat jutut kuten viili ja maustamaton jugurtti ja klementtiinit eivät ällötä.
 
Tuo kahvin maistuminen suoraan sanottuna paskalta on kyllä ihan kamalaa :arghh:

Mikään makeakaan ei maistu, karkit, suklaat jne. Aamupuurot on vaihtunu viherpirtelöön, kun ei tee mieli syödä mitään kiinteää.

Mutta jääkylmä vesi! Ai että on hyvää :D
 
Tälle sokerihiirelle ei kans makee oikeen maistu. Tossa kokeilin vähän suklaata syödä kun sattu olemaan mut yök!!

Tuli uus juttu kans... Kävin nopeesti isossa kaupassa itekseni tossa ettdi huomen tarttis vaivautua niin leipäosastolle kun pääsin niin meinas yrjö lentää siitä leivän hajusta! o_O
Edellisessä raskaudessa ei ollu varsinaisia hajuällötyksiä, muuten kuin et saatto ruveta joku vahva haju pyörryttään, mut tää oli ihan uus juttu!
 
Takaisin
Top